Olympiakos - Fenerbahçe Beko: 84-72 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

09.05.2023 - 22:35 | Son Güncellenme: 09.05.2023 - 23:51

THY Avrupa Ligi'nde play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Olympiakos, sahasında Fenerbahçe Beko'yu mağlup etti. İşte maç sonucu, özet ve detaylar.

Olympiakos - Fenerbahçe Beko: 84-72 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos Piraeus ile Fenerbahçe Beko takımları, play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Yunanistan’ın Pire kentindeki Barış ve Dostluk Salonu’nda karşılaştı.

Fenerbahçe Beko, Euroleague'e veda etti

Maçın ilk yarısını 11 sayı farkla 44-33 geriden kapatan sarı-lacivertli takım, karşılaşmayı da 84-72 kaybetti ve turnuvaya play-off çeyrek final serisinde veda ederek Dörtlü Final'e kalma şansını kaybetti.

Olympiakos Final Four'da

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu 5. maç sonunda mağlup eden Yunan temsilcisi Olympiakos ise, 19-21 Mayıs tarihlerinde Litvanya'nın Kaunas kentinde düzenlenecek THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali için bileti aldı ve rakipleriyle Zalgiris Arena'da şampiyonluk mücadelesi verecek.

İlgini Çekebilir
Newcastle'dan Arda Güler'e teklif
Habere Git

Guduric'in çabası yetmedi

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu Fenerbahçe Beko forması giyen Marko Guduric oldu. Yıldız oyuncu maçı 26 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma ile tamamladı. Sarı-lacivertli takımda Motley 10, Edwards 10, Nigel Hayes 5, Jekiri 4, Dorsey 9 ve Calathes 4 sayı ile oynadı.

Sloukas maçın oyuncusu seçildi

Olympiakos'ta ise Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Kostas Sloukas takımının en skorer oyuncusu oldu. Yunan yıldız karşılaşmayı 22 sayı, 3 ribaund ve 6 asist ile tamamladı. Maçın oyuncusu seçilen Sloukas maç sonrası başkan Ali Koç'un yanına giderek kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Ali Koç tribünde

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da takımı yalnız bırakmadı ve karşılaşmayı Barış ve Dostluk Salonu'nda takip etti. Maçın ikinci yarısında Ali Koç, Olympiakos taraftarlarının davranışı nedeniyle yetkilileri uyardı.

Mike Brown da maçı tribünden takip etti

Öte yandan Amerikan Baskertbol Ligi ekiplerinden Sacramento Kings koçu Mike Brown da, Olympiakos-Fenerbahçe Beko maçını tribünden takip edenler arasında yer aldı.

Bilindiği üzere Olympiakos forması giyen Sasha Vezenkov'un NBA hakları Sacramento Kings’te bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'dan Panathinaikos sözleri! Anlaştık...
Habere Git

Fenerbahçe 5 kez Dörtlü Final'e kalmıştı

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde Sırp başantrenör Zeljko Obradovic döneminde atılım yaparak, 5 kez Dörtlü Final oynama başarısı göstermişti.

Organizasyonda 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019'da son 4 takım arasında yer alan sarı-lacivertliler, 2015 ve 2019'da dördüncü, 2016 ve 2018'de ise ikinci oldu.

İlk şampiyonluk 2017'de geldi

Fenerbahçe, 2017'de İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'de ise ilk önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i sonra da Olympiakos'u yenerek ilk ve tek şampiyonluğunu yaşadı.

Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi'nde son 2 sezonda ise adını Dörtlü Final'e yazdıramadı. Organizasyonda 2019-2020 sezonu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle şampiyon ilan edilmeden sonlandırıldı.

Dörtlü Final'e 5 kez arka arkaya katılan tek Türk takımı Fenerbahçe

Avrupa Ligi şampiyonu olma başarısı gösteren ilk Türk takımı olan Fenerbahçe, Dörtlü Final'e beş kez arka arkaya katılım gerçekleştiren tek Türk basketbol takımı olma unvanına da sahip.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın yeni hocasını duyurdular!
Habere Git

Genel galibiyetlerde Olympiakos öne geçti

Fenerbahçe ile Olympiakos, Avrupa Ligi'nde 31. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında yapılan 30 mücadelenin 15'ini Fenerbahçe, 16'sını da Olympiakos kazandı.

Çeyrek sonuçları:

Takımlar Sonuçlar
İlk Çeyrek Sonucu | Olympiakos - Fenerbahçe Beko 20-15
İlk Yarı Sonucu | Olympiakos - Fenerbahçe Beko 44-33
Üçüncü Çeyrek Sonucu | Olympiakos - Fenerbahçe Beko 65-52
Maç Sonucu | Olympiakos - Fenerbahçe Beko 84-72

Sloukas: "Çok iyi oynadık"

Sloukas: "Son şansımızdı kendi taraftarımızın önünde oynadık. Çok iyi oynadık ve çok zor bir maçtı. Fenerbahçe'yi tebrik etmek istiyorum. Bizi çok zorladılar. Final Four'dayız. Agresif olmam gerektiğini zaten konuşmuştuk. Kızıma, eşime ve ailem adıyorum bu galibiyeti. Sakatlıklardan çektim ve onlar beni desteklediler. Bu galibiyeti hep birlikte kutlayacağız."

Bartzokas: "Biz bir kültür yarattık"

Georgios Bartzokas: "Harika hissediyorum. 2 Final-Four üst üste. Bizim için önemli başarı. Herkesi tebrik ediyorum. Biz bir kültür yarattık. Bunu söyleyebiliriz. Her zaman kazanmaya oynuyoruz. Ne olursa olsun her zaman bir yol bulmaya çalıştık ve tekrarlıyoruz. Bu kültürün oluşmasından dolayı çok mutluyum. Uzun süre üst seviye basketbol oynadıktan sonra bu maçı oynamak ve bu dönemeci geçmek, Final Four oynamak çok güzel. Çok mutluyum."

Itoudis: "Özel bir seriydi"

Dimitrios Itoudis: "Olynmpiakos'u tebrik ederim. Hak ettiler. Onlara iyi şanslar diliyorum. Daha iyi oynadılar bizden. Kazanmayı hak ettiler. Bizim için güzel maceraydı. İnişler ve çıkışlarımız oldu. Bir şeyler öğreneceğiz. Özel bir seriydi. Takımımı tebrik ediyorum. İki tarafı da tebrik ediyorum."

Wilbekin: "Müdahaleyi yapan adama, faul yapıldığı söylendi"

Scottie Wilbekin: "Hayatımda ilk kez bir Amerikan futbolu müdahalesini basketbolda gördüm. Ve o müdahaleyi yapan adama, faul yapıldığı söylendi."

Senin için hazırladığımız haberler