Fenerbahçe Inter'den Edin Dzeko'nun Transferini Bitirdi

21.06.2023 - 23:04 | Son Güncellenme: 21.06.2023 - 23:38

Fenerbahçe, Inter'den ayrılacak olan Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'nun transferini bitirdi. 1.93'lük dev santrfor gelecek sezon Sarı-Lacivertli forma giyecek.

Fenerbahçe Inter'den Edin Dzeko'nun Transferini Bitirdi

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hayalini 1 sezon daha erteleyen Fenerbahçe, yaz aylarında üst düzey yıldızlardan oluşan bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Sarı-Lacivertliler bu doğrultuda ilk transferini tamamladı.

Dzeko, Fenerbahçeli oluyor

Haber Global'in haberine göre; Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren Inter'in 37 yaşındaki Boşnak golcüsü Edin Dzeko'nun transferinde mutlu sona ulaştı. 

Fener'in golcüsünü ilk AJANSSPOR duyurdu

Fenerbahçe ve Edin Dzeko arasındaki anlaşmayı ilk olarak 3 Haziran'da AJANSSPOR özel haberi ile duyurmuştu.18 gün önce yayınlanan haberde; transferin %98 oranında tamamlandığı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un transfer için özel olarak devreye girdiği belirtilmişti.

İlgini Çekebilir
Dzeko Suudiler'i çevirdi, Fener için geliyor!
Habere Git

Sözleşmesi 30 Haziran'da bitiyor

Geçtiğimiz iki sezonda Inter formasını terleten yıldız santrforun kulüp ile sözleşmesi 30 haziran 2023'te tamamlanıyor. Edin Dzeko daha önce kariyerinde Wolfsburg, Manchester City ve Roma gibi kulüplerin de formasını giymişti.

Şampiyonlar Ligi finaline ilk 11'de çıktı

Edin Dzeko, Inter’in UEFA Şampiyonalar Ligi’nde finalinde Manchester City'ye 1-0 mağlup olduğu  oynadığı maça ilk 11 çıktı. Avrupa futbolunun zirvesinde Milano ekibinin formasını 13 maçta giyen Dzeko attığı 4 gol, 1 asist ile takıma önemli katkı verdi. Deneyimli golcü Serie A’da ise 32 maçta 9 gol, 4 asistle oynadı.

Sözleşme şartları AJANSSPOR'da

AJANSSPOR iki gün önce yayınladığı özel haber ile Edin Dzeko ve Fenerbahçe arasındaki anlaşmanın detaylarını duyurmuştu. Habere göre yıldız oyuncu ile yıllığı 4.5 milyon Euro olmak üzere 2 yıllık bir sözleşme konusunda anlaşmaya varıldı. 37 yaşındaki oyuncuya imza parası olarak da 4 takist ile 5 milyon Euro ödenecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe dev forvetle anlaştı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler