Erol Bilecik'ten maç öncesi Süper Kupa açıklaması

03.04.2024 - 17:19 | Son Güncellenme: 03.04.2024 - 19:42

Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Adana Demirspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de başkan vekili ve kulüp sözcüsü Erol Bilecik, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erol Bilecik'ten maç öncesi Süper Kupa açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Adana Demirspor’u konuk ediyor.  Maç öncesi Fenerbahçe Başkan Vekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı için U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gideceğini açıkladı.

"Sayıımız 23, 24 bin civarındaydı"

Bilecik, "Dün tarihi bir gün yaşadık Fenerbahçe Spor Kulübü olarak. Yaklaşık 23 bin, 24 binin üzerinde maalesef oldukça sıcak bir havada Ramazan'ın getirdiği bu koşullar ve bunların akabinde de muazzam bir kalabalık, muazzam bir kuyruklar olduğu için baya bir içeriye girmeyen kongre üyesi de oldu. Ama gerçekleşen sayıımız 23, 24 bin civarındaydı. Bu rekabet yaptığımız kulüplerinin birçoğunun başkanlık yani kendi seçimli kongrelerinden biri, yapıydı." ifadelerini kullandı.

"Son derece önemli olan bir karardı"

Alınan kararlara değinen Bilecik, "Genel olarak oy birliğiyle kabul edilen 4 tane maddemiz vardı. Bu 4 tane maddenin kendi içerisinde birtakım opsiyonları, detayları ve birtakım koşulları vardı. Nihayetinde bu 23 bin kişinin oybirliğiyle alınan karar açısından da son derece önemli bir gelişmeydi. Bu gerçekten Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu bütünlüğünü, birliğini ve büyüklüğünün görülmesi açısından da son derece önemli olan bir karardı." dedi.

"Kendi yol haritamızı çıkardık"

Bilecik, "Bu almış olduğumuz 4 tane karar ve oybirliğiyle kabul edilmiş kararın detaylarını bugün saat 14.00 itibarıyla yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında bütün arkadaşlarla neredeyse tam kadro katılan arkadaşlar ve Ali Koç Başkanın önderliğinde yönetim kurulunu yaptık ve dün almış olduğumuz genel kurulun bize tevdid ettiği ve buradan bir yol haritası çıkarmamız gereken noktalardan kendi yol haritamızı çıkardık." dedi.

"Şu anki pozisyonumuzu ortaya koymak istiyorum"

İleride yeni kararlar alınabileceğini ifade eden Bilecik, "Bu aldığımız kararların tamamı bizim yönetim kurulumuzun görev süresi olan aşağı yukarı mayıs sonuna kadar geçerli olan... Bu aldığımız kararlar nihayetinde genel kurul tarihinde, bu mayıs sonu... Nisan başı olduğumuzu varsayarsak yani 2 ay sonra tekrardan genel kurullar değişebilir, yahutta yeni kararlar alınabilir. Ama ben şu anki pozisyonumuzu ortaya koymak istiyorum." dedi.

"Süper Kupa müsabakasına U19 Futbol Takımı ile çıkmaktı"

Bilecik, "Dün alınan 1. kararımız, uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakalarına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına U19 Futbol Takımı ile çıkmaktı." dedi.

"Islak imza ile başvurumuzu yaptık"

Süper Kupa final maçının ertelenmesi gerektiğini ifade eden Bilecik, "Aldığımız karar net bir şekilde maçlara çıkmamak şeklinde olmadı, U19 takımımızla sonuç olarak Urfa'ya gideceğiz ama hala bugün yönetim kurulu sırasında da TFF'ye bir resmi bir belge ile ıslak imza ile başvurumuzu yaptık. Bir kez daha TFF'ye şu soruyu sormayı ihtiyacı hissettik: Eğer 7'sinde oynatmayı planladığınız Süper Kupa final maçını ileri ki bir tarihe atayacaksanız ve yabancı hakemle oynatacaksanız bize lütfen bunu bildirin. Bunlar makul süreler içerisinde değerlendirilmesi gereken noktalar." dedi.

"Bu bizim tarafımızdan olması zaten mümkün değil"

Yabancı hakem konusunda Bilecik, "15.35'te bu yazıyı gönderdik. Yönetim kurulu toplantımızı yaparken yaklaşık 16.55'te siz değerli basın mensuplarının göndermiş olduğumuz bu soruyu içeren yönetim kurulunun imzalamış olduğu bu yapının aşağı yukarı muhtelif gazeteciler tarafından basında gördük. Orjinal bizim göndermiş olduğumuz yazı. Son derece açık bir beyandı. Kendilerine sorduğumuzda hakikaten böyle bir sızıntının kendilerinde olmadığını söylediler. Bu bizim tarafımızdan olması zaten mümkün değil. Bu konuda da gerçekten takdiri kamuoyuna bırakıyorum. 15.35'te TFF'ye göndermiş olduğumuz bir başvuru var, bir soru soruyoruz, yani genel kurulumuzu yaptık ve ileri ki bir tarihe erteleyecekseniz veya aynı zamanda yabancı hakem yapacaksanız lütfen bize bildirin bu konuda genel kuruldan da almış olduğumuz gerçekten bir yetki var ve bu yetkiyi daha sağlıklı nasıl kullanacağımıza dair. Ama ne acıdır ki bu yazı yaklaşık 1 saat sonra tamı tamamına aynısı olmak kaydıyla kamuoyunun içerisinde düşmüştü." dedi.

"U19 takımımızla Urfa'ya gitmek üzere kararımızı almış vaziyetteyiz"

U19 takımıyla Süper Kupa'ya çıkacaklarını ifade eden Bilecik, "Bunlar görülmemesi gereken işte olan bir anlamda çürümenin çok net bir şekilde resmi ortaya çıktı. Dün sevgili Acun'un da katkılarıyla hazırlanan bir videosunda da gördüğünüz gibi, futbolun bu kadar çürümüş noktaya getirilmesi bu hem Türk spor kültürünün, yapının, böyle bir Cumhuriyet yapısında olacak işler değildir.  Biz kararımızın U19 takımıyla farklı bir şey, bize yarın gelmedikçe bütün hazırlığımızı U19 takımımızla Urfa'ya gitmek üzere kararımızı almış vaziyetteyiz." dedi.

"Taraftarlarımız bize güvensinler"

Bilecik, "Taraftarlarımız bize güvensinler. Biz ne yapıp edip sezon bittikten sonra veya uygun olan bir tarih atmosferinde futbol A takımımızı Urfa'ya götüreceğiz. Gerek Urfaspor'la, gerekse bu yapı dahilinde Urfalılara Fenerbahçe A takımını seyrettirebilecek bir organizasyona da imza atacağız. Urfalı bütün kardeşlerimizden bu olumlu mesajı da paylaşmak isterim." dedi.

"Bayram sonrası TFF'ye gerekli başvuruları yapacağız"

Bilecik, "2. madde de çok önemli. Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak ve önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası'na veya U19 takımı ile katılmak şeklindeydi. Türkiye Kupası'nda affımızı isteyen bir çalışma içerisine gireceğiz. Bayram sonrası TFF'ye gerekli başvuruları yapacağız." dedi.

Bilecik, "3. madde, Türkiye'deki futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanmaları hususunda gerekli yol haritaların belirlenmesi ve hayata geçirilmesi. Bunun içinde bir ekip başkan tarafından görevlendirildi. Biz yurt dışında Avrupa ülkelerinden bir tanesinde Fenerbahçe'nin Türkiye'de faaliyetlerinin dışında bu konuda yapılanmaması nasıl yapabiliriz diye bayram sonrası çalışmalarımıza başlayacağız." dedi.

"Erteleme bekliyoruz"

Bilecik, "UEFA ve FIFA'nın kurullarıyla yaptığımız iletişimde bize yapılan haksızlığı anlatmak istiyoruz. Çalışma başlamış vaziyette. Taraftar Şanlıurfa'ya tabii ki gidebilir. Biz onlar gitmesin derken A takımımızın gitmeyeceğini, 90 dakikalık bir maç olmayacağını izah ediyoruz. Biz orada net bir futbol maçını izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek böyle konuştuk. PFDK kararlarına gerekli itirazları yaptık. Oyuncularımızın nefsi müdafaa yapıyor olmalarına rağmen ceza almaları net olarak yanlış bulduğumuz bir tutum. U19 takımımızın Pazar günü oynayacağı maçla alakalı da bir başvurumuz var. Erteleme bekliyoruz. " dedi.

Senin için hazırladığımız haberler