FIFA'dan Giresunspor'a Jean Pyerre Cezası! Transfer Yasağı...

18.10.2022 - 20:35 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 21:24

Giresunspor'a eski futbolcusu Jean Pyerre'nin sözleşmesinin haksız feshi sebebiyle FIFA tarafından hem para hem de transfer yasağı cezası verildi. Detaylar...

FIFA'dan Giresunspor'a Jean Pyerre Cezası! Transfer Yasağı...

Spor Toto Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor'un başı eski futbolcusu Jean Pyerre ile dertte. Kulüp hem para hem transfer yasağı cezası tehlikesiyle karşı karşıya.

Transfer olduktan sonra kanser olduğu ortaya çıkmıştı

Geçtiğimiz sezonun kış transfer döneminde Giresunspor, Brezilya Serie B Ligi ekibi Gremio'dan Jean Pyerre'i bir buçuk yıllığına kiralamıştı. Karadeniz ekibiyle resmi sözleşmeye imza attıktan sonra kulüp için sağlık kontrollerinden geçen Brezilyalı futbolcunun testis kanseri olduğu ortaya çıkmıştı. Oyuncunun testis kanseri olduğunun ortaya çıkmasından sonra Giresunspor Pyerre ile olan sözleşmesini feshetmişti. Fakat Pyerre durumun böyle olduğunu kabul etmiyordu.

Sözleşmem haksız yere feshedildi

Kanser olduğunu öğrendikten sonra tedavi için ülkesi Brezilya'ya dönen ve aile üyeleriyle durumu paylaşan Pyerre, sözleşmesinin feshedildiğini orada öğrendi. Fakat Pyerre, Karadeniz temsilcisinin kendisinin tıbbi testlerini tamamlaması ve ülkesine dönmesi için ödenmesi gereken ücreti ödemediğini iddia ediyordu. Yeşil beyazlı ekip, eski futbolcusunun iddialarını kabul etmedi ve Pyerre konuyu Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) taşıdı.

İlgini Çekebilir
Hakan Keleş: "Kötü goller yedik"
Habere Git

Giresunspor: Pyerre ile sözleşme imzalamadık

Brezilya gazetesi Globo'nun haberine göre konunun FIFA'ya taşınmasının ardından Giresunspor, Jean Pyerre ile hiçbir zaman kontrat imzalanmadığını iddia etti. Brezilyalı futbolcu ise kendisiyle sözleşme imzalandığını hatta Giresunspor'un kendisini yeni transfer olarak tanıttığı bir sosyal medya paylaşımı olduğunu söyledi.

Giresunspor davayı kaybetti

Yine Globo'nun verdiği habere göre FIFA, Jean Pyerre'i haklı buldu ve Giresunspor'u cezalandırdı. Verilen cezaya göre Giresunspor, Brezilyalı futbolcuya 765 bin Euro para ödeyecek. Karadeniz ekibi ayrıca önümüzdeki iki transfer döneminde transfer yapamayacak. Fakat Giresunspor'un davayı temyize götürmek için hala süresi var.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ile Giresun SEFO ile kapıştı
Habere Git

Futbola devam ediyor

Testis kanserine yakalandığı sebebiyle Giresunspor ile olan sözleşmesi feshedilen 24 yaşındaki Brezilyalı oyuncu aktif futbol hayatını devam ettiriyor. 11 Nisan 2022'de Gremio'dan Brezilya Serie A ekibi Avai FC'ye kiralanan Pyerre, bu sezon çıktığı 21 maçta 1 gol attı. On numara mevkisinde oynayan oyuncu 30 Kasım 2022'de Gremio'ya geri dönecek. Pyerre'in Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 3 milyon Euro.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek ve Erden Timur, TFF'ye gitti!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler