ŞOK İDDİA | Suudiler, Atatürk engeline 15 gün kala başladı, TFF kulağının üstüne yattı

10.01.2024 - 23:11 | Son Güncellenme: 10.01.2024 - 23:37

Suudi Arabistan'da planlanan fakat Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk engeli nedeniyle ertelenen Süper Kupa hakkında flaş bir bilgi ortaya çıktı.

ŞOK İDDİA | Suudiler, Atatürk engeline 15 gün kala başladı, TFF kulağının üstüne yattı

AJANSSPOR HABER

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı pankart ve tişörtlere izin vermemesi nedeniyle ertelendi. Erteleme kararı, T.C Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yer aldığı toplantıda verildi.

Suudiler Atatürk engeline 15 gün önce başladı, TFF karşı çıkmadı

Halk TV'nin canlı yayın konuğu olan Ajansspor yazarı Atilla Türker, flaş bir açıklamada bulundu. Türker'in edindiği bilgiye göre Suudi yetkililer, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finaline 15 gün kala Mustafa Kemal Atatürk engeline başladı. Suudiler Atatürk'ün yer aldığı pankart ve tişörtlere izin verilmeyeceğini maça 15 gün kala bildirirken, TFF bu konunun üzerinde durmadı.

Suudiler "Atatürk ile ilgili fotoğraf, amblem, slogan olmayacak" yazısı gönderdi

Halk TV'de konuşan Atilla Türker, "Bir istihbarat var ama teyit ettiremediğim için şu ana kadar söylemek istemedim. Suudi tarafı 15 gün kala Futbol Federasyonu'na bir yazı gönderiyor. Ama bunu herkesin araştırması gerekiyor, çok hassas bir şey. 'Atatürk ile ilgili fotoğraf, amblem, slogan olmayacak' şeklinde. Bunun muhatabı da Futbol Federasyonu" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF kendi programını değiştirdi! Ali Koç programın belgelerini yayınladı
Habere Git

"TFF kulağının üstüne yatıyor, kervan yolda düzülür diyor"

Sözlerine devam eden Türker, "Benim yanlışım varsa tarihi bir yanlışlık olur ama güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiyi aktarıyorum. Bizim Türkiye Futbol Federasyonu da kulağının üstüne yatıyor, kervan yolda düzülür zihniyetiyle hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu olaya açıklık getirecek kişiler Büyükekşi veya kurmayları"

Aldığı bilgiyi teyit ettirmediğini belirten Atilla Türker, "Bu olaya açıklık getirecek kişiler de yine başkan Mehmet Büyükekşi veya kurmayları. Denilir ki 'Yok bize Suudilerden bir yazı gelmedi' veya geldiyse inanılmaz bir olay" açıklamasını yaptı.

Ali Koç TFF'nin kendi akışını değiştirdiğini duyurmuştu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Ali Koç, TFF'nin kendi akışlarını defalarca değiştirdiğini duyurdu.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Spor Bakanı'na flaş cevap! "Ben sizin demenizle istifa etmem"
Habere Git

TFF pankartta değişikliğe gitti

Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Galatasaray ve Fenerbahçe'ye attığı pankart bilgilendirmesini yayınladı. TFF'nin 14 Aralık 2023'te attığı yazıda şu ifadeler yer aldı: "Turkcell Süper Kupa'da iki takımımız da sahaya ellerinde 'Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun' pankartı ile çıkacaklardır"

Ali Koç, bu yazılan pankartın daha sonra "100. Yıl Kutlu Olsun" şeklinde değiştirildiğini açıkladı. Ali Koç, "Kulüplere çıkacaksınız diye verdiğiniz pankartı çıkarttılar. Yeni bir pankart olduğunu söylediler ve bu pankartta "100. Yıl Kutlu Olsun" pankartı verilecekti. 

TFF'den 27 Aralık'ta son pankart açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak Fenerbahçe ve Galatasaray'a başka bir pankart mesajı attığı ortaya çıktı. Şehitlerimizle ilgili olacak olan pankart için takımlara bildirimde bulunan Federasyon şu ifadeleri kullandı: "29.12.2023 Cuma günü saat 20:45'de Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacak olan GALATASARAY A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa Final müsabakasında, Federasyonumuz tarafından hazırlanacak olan "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" ibareli pankartların her iki kulüp futbolcuları tarafından ayrı ayrı seremoniye çıkarken taşınması hususunda gereğini bilgilerinize arz/rica ederim"

İlgini Çekebilir
Erdoğan'dan Büyükekşi'ye randevu yok! İstifa edecek mi?
Habere Git

Hediye edilecek tişörtler kaldırıldı

Fenerbahçe Başkanı Koç, TFF'nin, Fenerbahçe ve Galatasaray'a seremonide futbolcularla birlikte sahaya çıkacak olan çocukların giyeceği tişörtler hakkında bilgi vermesinin ardından, bu tişörtlerin de kaldırıldığını açıkladı. TFF, kulüplere şu bildiriyi yolladı: "Turkcell Süper Kupa 2023'de sahaya çıkacak seremoni çocuklarının üzerinde ekte tasarımını göreceğiniz beyaz renk t-shirtleri planlamaktayız. Eğer sizler için de uygunsa göndereceğiniz formaları çocuklara hediye edeceğiz"

Senin için hazırladığımız haberler