Formula 1'de Red Bull'un öfkesi dinmiyor: Adil değiller

06.12.2021 - 14:30 | Son Güncellenme: 06.12.2021 - 14:34

Red Bull Racing Formula 1 takımının danışmanı Helmut Marko, tartışmalı bir şekilde tamamlanan Suudi Arabistan GP'de alınan kararları eleştirdi

Formula 1'de Red Bull'un öfkesi dinmiyor: Adil değiller

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix'inde zafer Lewis Hamilton'ın oldu. İngiliz pilot ile Max Verstappen arasında yaşananlar da yarışa damga vurdu.  

Yarışta pist dışına çıkıp avantaj kazandığı gerekçesiyle Max Verstappen'e 10 saniye zaman cezası verildi. Daha önce 5 saniye cezası alan Hollandalı pilot, bu cezaya rağmen ikinci sırayı kaybetmedi.

Red Bull, verilen cezaları kabul etmiyor

Konuyla ilgili Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, mutlu olmadıklarını ve verilen cezaları kabul etmediklerini açıkladı.

Marko, Autosport'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


"Mercedes'e davranıldığı gibi bize aynı şekilde davranılmıyor"


"Takımımız, Max'in frenlemesinde sabit kaldığını, Hamilton'ın dediği gibi fren testi yapmadığını kanıtlamaya hazırlanıyor. Daha sonra aracımıza çarptı ve ne yazık ki arka lastiği iki kez kesti. Bu o kadar şiddetliydi ki daha fazla saldıramadık. Hızı kesmek zorunda kaldık. Bu olayların biriydi. Bir sonraki olay ikinci starttaydı, Hamilton, 10 araç boyundan daha gerideydi. [Sebastian] Vettel, Budapeşte'de bunu yaptığında ceza aldı. Ancak Hamilton, bu hareketle lastiğini starta daha iyi hazırladı. Sonra Max'i itti ve bir şey yapılmadı. Bu yüzden bize aynı şekilde davranılmadığını düşünüyoruz.” 

İlgini Çekebilir
Verstappen, Suudi Arabistan GP'de ceza üstüne ceza yedi!
Habere Git

Neler yaşanmıştı?


Suudi Arabistan GP'nin 37. turunda Verstappen en önde giderken Hollandalı pilota yeri vermesi söylendi. Bu esnada Verstappen yavaşladı ve Lewis Hamilton arkadan çarptı. Bu çarpışmanın ardından Hamilton'ın ön kanadında küçük bir hasar oluştu. Yarışın devamında Verstappen, Hamilton'a yol vermek zorunda kaldı. Daha sonra lastiklerinin bitmesinden dolayı Verstappen, Hamilton'ı geçemedi ve yarışı ikinci olarak noktaladı.

 

İlgini Çekebilir
Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den büyük tepki: Kutlamaya katılmadı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler