Galatasaray Pasquale Sensibile'yi resmi olarak açıkladı

17.02.2022 - 17:15 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 22:23

Galatasaray, Luis Campos'un tavsiyesiyle sportif direktörlük görevine İtalyan futbol adamı Pasquale Sensibile'nin getirildiğini resmi olarak açıkladı.

Galatasaray Pasquale Sensibile'yi resmi olarak açıkladı

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "17 Şubat 2022 tarihi itibarıyla, Futbol A Takımı Sportif Direktörlüğü görevine, bu alanda çok büyük tecrübesi ve bilgi birikimi bulunan, dünyanın sayılı isimlerinden Pasquale Sensibile’yi getirmiş bulunmaktayız" ifadeleri kullanıldı.

"Şimdi yine bir ilkin peşindeyiz"

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Özgür Kalelioğlu "Şimdi yine bir ilkin peşindeyiz. Burada yolumuzun çok zorlu olduğunun da farkındayız. Bu yolda en büyük gücümüzü yine taraftarımızdan alacağız. Bu sezon onları ne kadar üzdüğümüzü, Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’da ait olduğu yeri çok iyi biliyoruz.

İlgini Çekebilir
Kerem Aktürkoğlu, Marcao hakkında konuştu! "Aşmak zorundaydım"
Habere Git

Sayın Sensibile'e yürekten inanıyoruz

 "Bugüne kadar Juventus, Verona, Palermo, Roma gibi önde gelen Avrupa takımlarında önemli başarılara imza atmış Sayın Sensibile'nin, Galatasaray'ımıza da çok önemli hizmetleri bulunacağına yürekten inanıyoruz. Galatasaray tarih boyunca ilkleri başarmıştır. İlklerin takımı olmak Galatasaray’ın DNA’sının bir parçasıdır. Ve bu ilklere imza atarken, her zaman Galatasaray’ın büyük taraftarının gücünü arkasına almıştır. "

6 kulüpte çalıştı

Galatasaray Sensibile'ye maaş olarak 290 bin euro ödeyecek. Galatasaray'ın yeni sportif direktörü Pasquale Sensibile'nin çalıştığı kulüpler:

Novara
Sampdoria
Mantova
Trapani
Alessandria

Roma (Scout)

Pasquale Sensibile kimdir?

Pasquale Sensibile, 18 Eylül 1971 yılında İtalya'nın Lecco kentinde dünyaya geldi. 50 yaşındaki Sportif Direktör son olarak Roma'nın scout ekibinde çalıştı. Alessandria, Trapani gibi kulüplerde sportif direktörlük yapan İtalyan spor adamı, Roma'da toplam 3 sene scout ekibinin başında çalıştı. Ayrıca Mantova, Sampdoria ve Novara kulüplerinde de sportif direktör olarak görev aldı.

Pasquale Sensibile, futbolculuk kariyerine ise 1989 yılında Como U19 takımında başladı. Como altyapısında kendini göstermesinden sonra Triestina U19 takımına ardından da ilk profosyonelliğini 1990 yılında Triestina A takımına çıkarak gösterdi. İki sene A takımda oynadıktan sonra Caratese takımına transfer oldu. Pasquale Sensibile, futbolculuk kariyerinde İtalya'nın birçok kulübünde forma giydi.
Sırasıyla oynadığı kulüpler Solbiatese Arno Calcio, Città di Lecco, Voghera, Castel di Sangro, AC Pisa, Viterbese, Arezzo, Alzano Virescit ve Pro Sesto takımlarında oynadı. 

Pasquale Sensibile, futbolculuk kariyerini ise İtalyan ekibi Pro Sesto ile 2003 yılında noktaladı. 5 sene boyuca bir görev yapmayan Sensibile, Novara kubülüyle 2009 yılında Sportif direktör olarak göreve başladı ve ilk işini burada yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler