Galatasaray ile SIXT arasındaki imza töreninde Dursun Özbek'ten açıklama

17.08.2023 - 11:22 | Son Güncellenme: 17.08.2023 - 12:18

Galatasaray ile SIXT arasındaki futbol A takımı ana sponsorluk anlaşması imza töreni başkan Dursun Özbek'in katılımıyla gerçekleşti. İşte tüm detaylar.

Galatasaray ile SIXT arasındaki imza töreninde Dursun Özbek'ten açıklama

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, SIXT arasında yeni sponsorluk anlaşması için imza töreni düzenlendi. SIXT, Sarı-Kırmızılılar'ın futbol A takım ana sponsoru oldu. İmza töreninde başkan Dursun Özbek ve ikinci başkan Metin Öztürk açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarından bahseden Özbek, geçtiğimiz gün Milot Rashica'nın transfer videosunda Beşiktaş'ın yaptığı FETÖ göndermesi hakkında sert bir açıklamada bulundu.

 

Beşiktaş, Rashica'nın transfer videosunda Galatasaray Stadı'na ait görüntüyü 2010 yılında gerçekleştirilen FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları'ndaki kesitten almıştı. Siyah-Beyazlılar'ın bu paylaşımı tartışmalara yol açtı.

Öztürk: "Bu önümüzdeki 3-4 yılın işareti"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, "Sayın başkanımızın liderliğinde bu adada inanılmaz şeyler yapıldı. Bu önümüzdeki 3-4 yılın işareti. Sayın başkana binlerce teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özbek: "Bu anlaşma uzun soluklu olacak"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "SIXT ile anlaşma için biraradayız. Bu anlaşma uzun soluklu olacak. Bugün beş yıllık bir anlaşmaya imza atıyoruz. Bu anlaşma SIXT'in Galatasaray'a duyduğu güveni gösteriyor. Türk futbolunun içinden geçtiği bu dönemde kulübümüze verilen her destek çok önemli. Galatasaray markasına son dönem gösterilen ilgi de çok değerli" dedi.

İlgini Çekebilir
Dursun Öbek'ten transfer açıklaması: "Nokta atışı yapacağız"
Habere Git

Sözlerine devam eden Özbek, "Hedeflerimize ulaşmak için Galatasaraylı olsun olmasın, aynı hayallerdeki kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Anlaşmanın Galatasaray'a, SIXT'e ve Türk sporuna hayırlı olmasını istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Bazı nokta atışlarımız olacak"

"Yeni transferler olacak mı?" sorusuna yanıt veren Dursun Özbek, "Galatasaray, bir transfer sezonunu başarılı bir şekilde yürütüyor. Eksiklerimiz vardı. Büyük kısmını tamamladık. Bazı nokta atışlarımız olacak. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"En kısa sürede bitirmenin peşindeyiz"

Özbek, "İsim zikretmem doğru olmaz. En kısa sürede bitirmenin peşindeyiz. Taraftarımız, Galatasaray'ı sevenler endişe etmesin. En başarılı takımı kurmanın peşindeyiz. Taraftarımızı bu sene de mutlu edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Diğer branşlarda da şampiyonluğu kovalayan kulüp olacağız"

"Galatasaray'ın önümüzdeki yıllarını planlıyoruz" diyen Dursun Özbek, "Projeler gerçekleştiriyoruz. Bazıları hayata geçti. Diğer branşlarda müessese kurumlarıyla yarışmak zorundayız. Ancak yaptığımız projelerle diğer branşlarda da şampiyonluğu kovalayan kulüp olacağız" şeklinde konuştu.

"Dün geceden beri çok üzgünüm"

Rashica transferinde Beşiktaş'ın FETÖ görüntüsü kullanması hakkında açıklama yapan Galatasaray Başkanı, "O kadar zor bir soru ki; nereden anlatmak gerektiğini gerçekten dün geceden beri çok üzgünüm" dedi.

"Böyle bir yakıştırma yapıyorsanız camiayı tanımanız lazım"

Özbek, "Galatasaray'ı bilmek lazım. Galatasaray'ı öğrenmek lazım. Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız o camiayı ve kurumu iyi tanımanız lazım. Galatasaray 500 yılı aşkın mazisi olan, geleneği olan bir kurum. Bu ülkeye devlet adamları yetiştirmiş, bilim insanları yetiştirmiş, binlerce gencimize Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ün değerlerini öğreten bir kurum" diye konuştu.

"Galatasaray'ı terör örgütüyle ilişkilendirmek büyük hadsizlik"

Sözlerine devam eden Özbek, "Kafkaslarda, Çanakkale'de canını veren talebeler yetiştiren bir kurum. Galatasaray, Cumhuriyet'in yüzüdür diyoruz. Eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, bu manada bazı yorumlar yapmak veya görüntüler paylaşmak, onunla yan yana getirmek dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik, büyük bir gaf. Galatasaray'ı tanımamaktan kaynaklı" ifadelerini kullandı.

"Neden ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz?"

Sarı-Kırmızılılar'ın başkanı, "Eli kanlı terör örgütü ile ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Neden hala bu terör örgütünün değirmenine su taşıyacak şekilde açıklamalar yaparak, ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz? Ülkenin ihtiyacı olan şey bu mu? Ülkesini seven, ülkesine aşık herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Ülkeyi bölmeye, bu manada kutuplaştırmaya çalışmaktan herkes uzak dursun" dedi.

"Beşiktaş'tan özür bekliyoruz"

Dursun Özbek, "Galatasaray olarak Beşiktaş'tan özür bekliyoruz. Bu provakatif olaydan dolayı insanlar infial haline geliyor. Beşiktaş da çok eski bir kulüp. Yüz yıldan beri mücadele ediyoruz. Bir kardeşliğimiz var. Onların büyüklerine her zaman saygılıyız" diye konuştu.

"Bundan ne fayda sağladınız?"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Kurucularına her zaman saygılıyız. Bundan ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Taraftarların sakin olmasını, bu provakatif eyleme uyulmamasını istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Kimseye yaptıklarını yanına kar bırakmayacağız"

Özbek, "Bu ülkeyi bölmenin, bu ülkeye zarar vermenin yeri ve zamanı değil. Galatasaray, Cumhuriyetin yüzüdür. Bu anlamda kimseye yaptıklarını yanına kar bırakmayacağız. En son raddeye kadar bu işe sebebiyet verenlerden de hesap soracağız" dedi.

"Tete transferini hukukçulardan görüş alarak yaptık"

Tete transferinde Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in itirazı hakkında konuşan Özbek, "Başından beri uluslararası hukukçulardan da Türk hukukçulardan da görüş alarak transferi yaptık. Bunda bir sorun görmedik. Tete bizim oyuncumuzdur. Kısa sürede takıma katılacaktır" açıklamasını yaptı.

"Bizim birçok projemiz var"

Projelerden bahseden başkan, "Bizim birçok projemiz var. Bir tanesi Ada'ydı. Onu başardık. Bazı bölümlerini de tamamlayacağız. Önümüzdeki sezon üyeler en iyi şekilde yararlanacak. Mecidiyeköy projemiz de son derece başarılı gidiyor. Kemerburgaz tesislerimize devam ediyoruz. Kaba inşaat bitti. Merak eden üyelerden orayı ziyaret etmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

"Cinayet mahalline önce cinayeti işleyen gelirmiş"

Beşiktaş'ın yaptığı FETÖ göndermesine tekrar değinen Galatasaray Başkanı, "Cinayet mahalline önce katil gelirmiş. Her iki olay da birbiriyle aynı. Galatasaray'ı eli kanlı terör örgütüyle bir araya getirmek dünyanın en saçma işi. En hadsiz işi. Onun için tekrarlıyorum. Cinayet mahalline önce cinayeti işleyen gelirmiş. Siz bunun yorumunu yaparsınız" ifadelerini kullandı.

"Planlamayı Şampiyonlar Ligi'ndeki paraya göre yapmadık"

"Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katıldığında yeni gelir elde edecek. Bu gelir takıma yeni yıldız olarak yansıyacak mı?" soruna cevap veren Özbek şunları kaydetti: "Galatasaray'ın ana hedefi gruplara kalmak. Oradan gelecek çok büyük bir para var. Ama planlamamızı Şampiyonlar Ligi'nden gelecek paraya göre yapmadık. Şampiyonlar Ligi'nde en çok oynayan Galatasaray ve oraya yakışan takım. Bunu sadece biz değil, Şampiyonlar Ligi'nde yarışan takımlar da söylüyor. Planlamamızda Şampiyonlar Ligi geliri var veya yok diye yapmıyoruz. SIXT ile yaptığımız anlaşma Galatasaray tarihinin en yüksek anlaşması. Yıldız transferi, Galatasaray'a yakışan oyuncu transferi gruplara kalıp kalmamazla ilgili değil. Taraftarımız endişe etmesin. Gruplara da kalacağız"

"Galatasaray camiası sakin olsun... Buna prim vermeyin"

Beşiktaş'tan özür gelmezse nasıl bir tavır alınacağı konusunda açıklama yapan Özbek, "Öyle bir düşüncemiz yok. Bu benzetme bu ilişkilendirme şekli yanlış. Galatasaray dediğinizde, bunu ancak Galatasaray'ı tanımayan cahil insanlar yapar. Açın bakın. Türkiye Cumhuriyeti'ne Osmanlı devrinden bu yana kuruluş amacı devlet adamı yetiştirmek. Vatanı için canını vermiş talebelerin yetiştiği bir kurum. Sen eli kanlı terör örgütüyle ilişkisi var manasına gelecek paylaşım yap. Biz neyin peşinde koşuyoruz. Beşiktaşlı yöneticilere soruyorm. Galatasaray camiası sakin olsun. Buna uymayın, prim vermeyin" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler