Galatasaray’da Mustafa Cengiz yönetimi ibra edilmedi!

16.10.2021 - 22:59 | Son Güncellenme: 17.10.2021 - 00:22

Galatasaray haberleri... Galatasaray genel kurulunda eski başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, 2019 yılı idari yönden ibra edilmedi. İşte detayklar...

Galatasaray’da Mustafa Cengiz yönetimi ibra edilmedi!

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’ın genel kurulunda Mustafa Cengiz başkanlığındaki eski yönetim kurulu ibra edilmedi. 2019 yılı için kapalı yapılan oylama sonucunda sarı-kırmızılı üyeler, idari açıdan 384 ibrasızlık, 247 ibra ve 4 çekimser oy kullandı. Mali açıdan ise 310'a karşı 306 ile kılpayı ibra edildi.

 

Bu durum akıllara şimdi ne olacak sorusunu getirdi. 

Mahkemeye gidecekler

Galatasaray'ın eski yönetimi mali olarak ibra edilmeyince mecburen karşı dava açacak. Açılacak davanın hakimi, bilirkişi atayıp kulübün o dönemki faaliyetlerini inceleyecek. Kısacası yeni ve uzun bir hukuki süreç daha başlayacak. İbra edilmeyen Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve diğer üyeler Galatasaray yönetiminde dava bitene kadar yer alamayacak. 

Cengiz yönetimi ibra edilmemiş mahkeme 'dur' demişti

Galatasaray'ın 2019 yılında yapılan genel kurulunda Mustafa Cengiz yönetiminin iki dönem faaliyetleri üyelerin ibrasına sunulmuş, mali yönden ibra edilirken, yönetsel yönden 358 oyla ibra edilmemişti. O dönem açıklama yapan ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, ''Bunu hak etmedik'' demiş ve konu mahkemeye taşınmıştı. 1.5 yıl süren davada  yönetim hakkında alınan idari ibrasızlık kararı iptal edildi.

Albayrak: Başka Galatasaray yok

Bunun üzerine eski yönetim adına bir konuşma yapan Abdurrrahim Albayrak, "Sabah 9.30'dan beri buradayız. Mali yönden ibra ettiniz. Yönetimsel yönden hata gördünüz, ibra etmediniz. Mali yönden ibranız, bütün Galatasaraylıları mutlu etmiştir, memnun etmiştir. Sonsuz teşekkür ediyorum. Başka Galatasaray yok." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Abdurrahim Albayrak, Falcao fotoğrafı için özür diledi!
Habere Git

Lütfi Kırdar'da 870 üye katıldı

Galatasaray Kulübü'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamayan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantı, Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında sadece kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Basın mensupları veya misafirlerin alınmadığı salona 870 üye giriş yaptı.

Mustafa Cengiz katılamadı 

Başkan Burak Elmas'ın yer aldığı genel kurula dönemi görüşülen ancak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören eski başkan Mustafa Cengiz katılmadı.

Tartışmalar yaşandı

Genel kurulda Divan heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddeleriyle ilgili gelen talepler değerlendirildi. Ardından 2019 yılı için Mustafa Cengiz başkanlığındaki eski yönetim kurulunun faaliyet raporu sunuldu. Raporların tamamlanmasının ardından üyeler söz alarak 2019'daki faaliyetler hakkında görüşlerini dile getirdi. Bu bölümde zaman zaman üyeler ile eski yöneticiler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Cengiz yönetiminin 2. ibrasızlığı 

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulu böylece, 2. kez idari açıdan aklanamadı. 2018 yılı olağan genel kurulunda mali açıdan ibra edilen Mustafa Cengiz yönetimi, idari açıdan ibrayı alamamıştı. Yönetim kurulu, uzun süren mahkeme kararıyla aklanarak göreve devam edebilmişti.

Okan Böke: İdari açıdan başaramadık

Eski yönetim kurulunun üyelerinden Okan Böke, "İdari açıdan başaramadık. Mali açıdan teveccühünüzle ibra olduk. Biz, 2019'da nasıl çalıştıysak 2020'de de öyle çalışmıştık. Galatasaraylı olarak fikri hür, vicdanı hür bir şekilde verdiğiniz karardan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizin kararı bizim için bir örnek teşkil ediyor. Bundan sonraki çalışmalarda bu kararı dikkate alacağımızı saygılarımla bilginize sunarım." ifadelerini kullandı.

Denetleme Kurulu aklanmadı 

Öte yandan Galatasaray Denetleme Kurulu da 2019 yılı için aklanmadı. Bu konuda yapılan oylamada 133'e karşılık 192 ret oyu çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler