Galatasaray'dan Diagne geçti! Bir garip hikaye

16.07.2022 - 16:50 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 17:00

Galatasaray taraftarı Diagne transferini çok istedi, geldi şampiyonluk golünü attı ama bir türlü takımda süreklilik sağlayamadı. Gollerinden çok polemiklerle gündeme kaldı

Galatasaray'dan Diagne geçti! Bir garip hikaye

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Galatasaray'da Mbaye Diagne defteri kapandı. Sarı-kırmızılı kulüp 2019'un Ocak ayında belki de tarihinin en stresli transfer dönemini geçiriyordu. Sezon başı Bafetimbi Gomis'i sattıktan sonra yerini dolduramayan Galatasaray yaklaşık 6 ay as santrforu olmadan mücadele etmişti. Ara transfer döneminde yapılacak ilk iş belliydi: Bir golcü alınacaktı...

Son dakikada Diagne

Ama o ocak ayı Galatasaraylılar için büyük bir stres anısına dönüştü. Savunma değişimini tamamlayan Cimbom golcü takviyelerini bir türlü gerçekleştiremiyordu. Alan ve Pato'yu almayan giden yönetim eli boş dönüyordu. Stres dozu her geçen gün artıyordu. Galatasaray o dönem tüm dikkatleri üzerine çekmiş olan, Kasımpaşa'da gol makinesinin tanımını anlatırcasına performans gösteren, yarı devrede rakip ağlara 20 tane sallamış Mbaye Diagne için, İstanbul temsilcisinin kapısını çaldı. Taraftarda da büyük heyecan oluşturan Diagne 10 milyon Euro artı bonuslarla sarı-kırmızılı formayı giydi. 

10 gol attı biri şampiyonluk getirdi

Diagne, Galatasaray'daki ilk yarım sezonunda 10 gol kaydetmesine rağmen eleştirilerin ana hedefi oldu. Çaykur Rize deplasmanında attığı son dakika golü şampiyonluk golü olarak nitelendirildi. O sezon 30 golle yabancı oyuncuların rekorunu kırdı. Ancak daha çok arkadaşlarıyla yaşadığı penaltı kavgası, şampiyonluk kutlamasına katılmaması gibi olaylarla hatırlandı ve sezon sonu satış listesine koyuldu. Diagne sezonu toplam 31 golle tamamlamasına rağmen pazarda beklenen ilgiyi görmedi ve Club Brugge'e kiralandı. 

Kadro dışı kalıp döndü

Mbaye Diagne'nin Belçika kariyeri çok olumsuz geçti. Club Brugge'de kadro dışı kaan Diagne, 2020-21 sezonunda Galatasaray'da kaydadeğer bir performans gösterdi. Tecrübeli golcü, 15 maçta 9 gol atarken devre arası Premier Lig'e kiralandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray teklifi kabul etti! Morutan gidiyor
Habere Git

Ada'da Diagne şov

West Bromwich'te beklentilerin çok üzerinde bir performans sergileyen Diagne, 16 maçta, 3 gol, 2 asitle oynadı. İstatiksel olarak şaşalı bir durum gözükmese de oynadığı futbolla beğeni topladı. Galatasaray kampına, sözleşmede yazan tarihi gerekçe göstererek bir hayli geç katılan Diagne, tüm bunlara rağmen sezona en iyi başlayan isimlerden biri oldu.

Fatih Terim'i kızdırdı

Ancak Diagne her ne kadar sezona iyi girse de antrenmanlara geç gelmesi ve disiplinsiz tavırları sebebiyle Fatih Terim'i zaman zaman kızdırdı. Geçen sezonun ortasında yaşadığı sakatlık tüm sezonu kapatmasına sebep oldu ve sarı-kırmızılı formayı da aslında bir resmi maçta son kez giyerken kimsenin bundan haberi yoktu. 

"Türkiye'nin en iyi golcüsüyüm" dedikten sonra gitti

Diagne, yeni sezon hazırlıklarına Okan Buruk yönetiminde başladı. "Türkiye'nin en iyi golcüsüyüm" demecinden birkaç gün sonra sarı kırmızılarla yollarını ayırdı. Şimdi o bir daha dönmemek üzere Karagümrük'ün yolunu tutuyor. İyisiyle, kötüsüyle Galatasaray'dan bir Diagne geçti ama önemli bir iz bıraktığı kesin...

Senin için hazırladığımız haberler