Galatasaray'da Erden Timur Transferde Merak Edilenleri Yanıtladı! Icardi...

09.07.2023 - 17:23 | Son Güncellenme: 09.07.2023 - 18:54

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Sarı-Kırmızılılar'ın transfer yürüttüğü transfer operasyonu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar.

Galatasaray'da Erden Timur Transferde Merak Edilenleri Yanıtladı! Icardi...

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray'da yeni sezon öncesitransfer çalışmaları sürüyor. Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanvekili Erden Timur transfere dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

"Icardi transferinde belli bir aşama kaydedildi"

Galatasaray taraftarının merakla beklediği Mauro Icardi transferindeki son durumu aktran Timur "Icardi transferinde belli bir aşama kaydedildi ama bonservis olarak rakamlar da çok yüksekti. PSG'de Suudi Arabistan'dan oldukça yüksek teklif almıştı. Sonunda rakamı belli bir seviyeye düşürmeye başladılar. O yüzden de bir aşamaya gelmek üzereyiz. Bitti diyemeyiz ama bir noktaya doğru geliyor artık. Epeydir çok uğraşıyoruz. Çok büyük rakamlar çünkü. 30 milyonlar, verilen bonservis ve teklifler öyle olunca tabii çok sıkıntı oluyor. 32 maaş teklifi, bizim bütçelerimizin ne kadar üstüne çıksak da bunun bir sınırı var, Fair Play var... Hepimiz istiyoruz, taraftarlarımız da istiyor ama çok iyi oyuncular aldık, yüksek bütçelerle genel fiyat seviyesi de..." dedi.

"Suudiler piyasayı 2.5 kat arttırdı"

Suudi Arabisan'ın futbola yaptığı yatırımların transfer piyasasında fiyatları arttırdığına vurgu yapan Erden Timur "Suudi değişikliğinden sonra geçtiğimiz senelere göre 2.5 katı artan bir fiyat var. Ama Finansal Fair Play'de bir şey değişmiyor. Biz de tersine gelirimiz de 2 ay öncesine bakarsak devalüasyon var, bunların hepsi bizim realitemiz. Hem herkesin mutlu olacağı, takımımızı üst seviyeye taşıyacak oyuncular transfer edip hem de FFP sorunu yaşamamamız lazım. Çünkü o sorunu yaşarsak Avrupa'da oynayamıyorsun, transfer yasağı alıyorsun. O yüzden bu tip oyuncuların sende olmasının bir anlamı kalmıyor. O yüzden Icardi de belli bir aşama kaydettik. İnşallah bizim son limit rakamlarına gelirse, kendisi olabilir. Kamp sürecinin içine gelecek transfer inşallah olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
İngiltere'den flaş iddia: Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer çalımı!
Habere Git

"Tüm oyuncular Arabistan'ı bekliyor"

Arabistan'ın Avrupa pazarına olan ilgisinden ötürü transfer süreçlerinin uzadığını beliten Galatasaray Başkanvekili "Şu an tüm Avrupa'daki transfer piyasası geçtiğimiz senelere göre çok daha yavaş çünkü oyuncular Suudi Arabistan'dan teklifler bekliyor. Bunların içinden Suudi Arabistan'a gitmeyi düşünen yüzde 10 bile olsa geri kalanı da menajerleri teklif getirmeye çalışıyor ki burada istedikleri maaş veya kulüpler o menajerlere yetki veriyor Suudi Arabistan'dan o oyuncular için bonservis teklifi alsınlar ki istedikleri bonservis ve oyuncuların istedikleri maaşı kulüplere göstererek artırabilsinler. O yüzden hiç kimse şu anda evet demiyor. Böyle olunca A grubu olarak nitelendiren gruptan 1 tane A grubu, 2 tane A grubu oyuncuyu, geri kalanında da A ve A eksi... Büyük dediğimiz kulüpler, onlar da aynı şekilde A grubu oyuncularını bekliyor. Onlar da bizim talip olduğumuz oyunculara talip oluyor. Dolayısıyla futbolcular bekliyor." dedi.

"Juventus ile karşılaştık, tercihini bizden yana kullandı"

Yıldız oyunculara müzakere ederken büuük kulüplerin ilgisinin işlerini zorlaştırdığını belirten Timur "Geçen sene Juventus'la karşılaştık. Bu anlamda karşılaşmamız zor... Mertens, Galatasaray'a geldi. Sebebi Napoli'de oynayıp Juventus'a gitmeyeceği içindi. Yoksa bir tercih hakkı olsa yüzde 90 Juventus'u tercih edebilirdi. Ama tercih hakkını Galatasaray'dan yana kullandı. Napoli'nin de efsanelerinden olduğu için şu an böyle şeyler çok oluyor. Anlaşmak üzere olduğunuz oyuncuyu bir gün önce büyük takımlarından biri talip olup, onun kampa gelmesini zorlaştırıyor." cümleleri ile Dries Mertens transferini örnek gösterdi.
 
 

"Çok büyük bir baskıyı sırtınıza almanız gerekiyor"

Galatasaray taraftarının futbolculara yoğun bir ilgi gösterdiğini vurgulayan Timur "Buraya gelen futbolcular, takipçi sayısını 3 ay sonunda bir anda üçe katlıyorlar. Burada inanılmaz bir şey var. Çok büyük bir baskıyı sırtınıza almak zorundalar. Bu mesajı veriyorlar. Hep gidiyor bu mesaj. Biz bunu duyuyoruz."dedi.

İlgini Çekebilir
İngiltere'den flaş iddia: Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer çalımı!
Habere Git

"Çok iyi bir takım kuracağımıza herkes emin olsun"

Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro kuracaklarını belirten Timur "Siz birisini almak istiyorsanız dirençli olacaksınız. Diğer taraf duruyor, baskı çok büyük ve bekliyor. Tüm amacımız kampa oyuncular getirmek. Kamp erken başladı. Lig tarihinde ilk defa ön eleme oynanacak. O yüzden kampa erken başladık. Kimse bu konuda endişeli olmasın. Çok iyi bir takım kuracağımızdan herkes emin olsun. İnşallah da büyük bir özveriyle olabiliyor bu iş."dedi.

Galatasaray'da Angelino-Parades transferlerinde son durum ne?

Galatasaray taraftarının merakla beklediği Angelino ve Parades transferlerinde son durumu açıklayan Erden Timur "Angelino ile belli bir noktaya geldik, kulübüyle görüşmelerimiz sürüyor. İspanya Milli Takımı'nda oynayan, Avrupa'da pozisyonunda önemli bir oyuncu. Öyle bir oyuncuya gidince çok mücadele etmek gerekiyor. Paredes, önce ilk alternatiflerine bakıyor. Oradan gelecek sonuca göre bakacak. Kariyerini ispat etmiş değerli bir oyuncu. Ama bazıları ilk alternatifimiz değil. Yüzde 90'ı da yanlış isimler oluyor." dedi.

"Bizim amacımız ilerleyen yıllarda tekrar Avrupa kupası"

Ekonomik zorluklarda ötürü geri adım atmayacaklarını duyuran başkavekili "Güçlenmemiz gereken pozisyonlarda güçleneceğiz. Belli oyuncuları da Galatasaray'ın çıkarları için beklememiz gerekiyorsa bekleyeceğiz. Ama yüksek rakamlar var. Bu sene gelirinin yüzde 50'si bankaya gidiyor. 45 milyon maaş demek bonservisiyle ciddi rakam. Onun iki katı kadar gelir üretmeniz lazım ki yarısı bankaya gitsin. Bu sene tüm takımların için de geçerli. 50 lira gideriniz varsa 100 lira geliriniz varsa ancak 50'sini ödeyebiliyorsunuz. Çok iyi bir takım yaptınız, sonra FFP var. Peki hedefimizi değiştirdik mi diye sorarsınız, hayır. Yine hedefimiz aynı ama daha fazla çalışacağız. Market bu, fiyat bu. O zaman gelir yaratacaksınız. Gelirleri ve sponsorları artıralım. Taraftarımız gönlü rahat olsun. Kusursuz fırtına gibi. Gelirinin yarısı bankaya gidiyor, döviz artıyor, futbol piyasasındaki fiyatlar artıyor. İnsanların yüzde 99'u hedef küçültür. Bizim amacımız tekrar Avrupa'da şampiyon olmak ileri ki yıllarda. Yapmamız gereken buna çare üretmek. Gelir artırıyoruz. Şu an kısa vadede daha yüksek fiyata alacağız."dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan ayrıldı, Pendikspor'a imza attı!
Habere Git

"Transferde önceliğimiz Mauro"

Transferde öncelik verdikleri ismin Mauro Icardı olduğunu vurgulayan Erden Timur "Mauro var önce onu bitirmeniz lazım. Yerli oyuncu konusunda da zamanlama önemli. Çünkü birisini getirdiğn zaman diğerinin gelme şansı azalıyor. O zaman diğer oynama şansını sorguluyor. Bunu ne kadar anlatsanız da oyuncuyu ikna etmek kolay değil." dedi.

"İkinci bir forvet de almamız gerekiyor"

Mauro Icardi'ye uyum sağlayacak ikinci bir forvet oyuncusu da alacaklarını duyuran Sarı-Kırmızılı yönetici "İkinci bir forvet almamız lazım. Icardi'yle ikili de oynayabilmesi gerekiyor. 2. forveti bekletiyoruz çünkü Icardi olacak mı olmayacak mı görmemiz lazım. Santrforların belli özellikleri var, diğer türlüsünü farklı şekilde almamız lazım. İçeride de Galatasaray içinde de bunu bekleyen bir ufak şey olsun diye çullanalım diyen de çok insan var maalesef. Camianın içinde. Örgütlü de yapıldığı için bunlar olabilir. Yalnız kaldım diye düşünmüyorum." dedi.

"Zaniolo, Nelsson ve Boey'ye somut teklifler var"

Birçok sayıda önemli isme teklif geldiğini duyuran Erden Timur "Somut teklifler var, Zaniolo'ya var, Nelsson'a da var, Boey'ye, Morutan'a, Cicaldau'ya var... Yerli oyuncularımızdan Kerem'e, Yunus'a var.. Yani çoğu oyuncumuza var. Taylan'a, Emre'ye, Emin Bayram'a, Berkan'a... Çok şükür ki iyi bir kadromuz var. Championship'ten ve Avrupa'nın bazı takımlarından da yerli oyuncularımıza teklifler var. Ama eğer satılırsa listemiz var. Suudi Arabistan'ın çıkışı olmasaydı müthiş hazırlığımız vardı. Scout ekibimize 2-3'e katladık. Sene içinde Network görüşmelerine gittim, oradan oyuncular hazırladık. Bir sürü şey yaptık. Kim giderse gayet güzel alternatifleri var. Kamada hiç gündemde olmadı." dedi.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da flaş transfer gelişmesi! Beşiktaş'ın eski yıldızı...
Habere Git

Fenerbahçe'nin istediği isimle Galatasaray'da ilgilendi

İsmi Fenerbahçe ile de anılan stoper Szymansk ile ilgilendiklerini duyuran Sarı-Kırmızılı yönetici "Sebastian Szymansk ile ilgilendik. Görüşmemiz de oldu. Tabii belli maaş sıkalası, bonservisi ödenebilir bir oyuncu. Maaş konusunda belli bir rakamların üzerine çıkamıyoruz. Bizim normalde maaş sıkalamızı yüzde 20-25 yükseltmemiz gerekiyordu. Suudi Arabistan'dan dolayı yüzde 25 kafi gelmiyor. İyi bir oyuncu."dedi.

"Rashica burada oynamayı çok istiyor"

Geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen ve şampiyonluğa önemli katkı veren Milot Rashica'nın takımda kalmak istediğini belirten Timur "Rashica da benzer bir konu. O da Galatasaray'da oynamayı çok istiyor, biz de istiyor. Yine bonserviste Sebastian Szymansk ile benzer konu. 23 yaşındaki oyuncuya 10 milyon Euro bonservis verirsiniz. Sebastian Szymansk tarzı yahut Angelino'ya 10 vermesiniz daha düşük rakamlara bitirmeye çalışıyoruz. Belli bir yaşta olunca o rakamı düşürmeye çalışıyoruz. Şu an Rashica için ödeyeceğimiz rakam farklı, bir ay sonra farklı." dedi.

"Talisca'nın maaşını karşılayamayız"

Eski Beşiktaşlı Anderson Talisca'nın olası transferni değerlendiren Erden Timur "Talisca yüksek maaş alan bir oyuncu. O maaşı bizim karşılamamız mümkün değil. Maaşları düşük olacaksa tabii ki Talisca'yı isteriz ama maaşlar çok yüksek orada." dedi.

İlgini Çekebilir
İtalyanlar duyurdu! G.Saray yıldız oyuncuyla anlaştı...
Habere Git

"Zaniolo, İtalya'nın Messi'si"

Merakla beklenen Nicolo Zaniolo'nun takımda kalıp kalmayacağı konusuna değinen Timur "Zaniolo büyük bir yıldız, büyük bir yetenek. İtalya'nın Messi'si. Çok da talibi var ama biz de Şampiyonlar Ligi'ndeyiz bu sene. Büyük rakamlar olmazsa satmayacağız. Bazen oyuncular kafasına takıyor ve gitmek istiyor. O da başak bir şey. Zaniolo burada mutlu. Hayalindeki kulüpler gelir kafasını karıştırır... Öyle bir şey olmazsa kalmasını istiyoruz." dedi.

"Torreira'nın ne kadar adanmış bir futbolcu olduğunu biliyoruz"

Hazırlık kampında sakatlanan Lucas Torreira'nın durumunu aktaran Timur "Lucas Torreira bugün yine Sergio'nun da tedavisini şey yapan bizim kulüp doktorlarımızın denetiminde izniyle kamptan ayrıldı. Orada tedavisini şey yapacak. Lucas Torreira'nın nasıl adanmış bir futbolcu olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Ben zaten Şampiyonlar Ligi için buradayım. İlk maça yetiştirmek amacımız."ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler