Giresunspor Beşiktaş maçında Tayyip Talha'nın golü neden iptal edildiği ortaya çıktı

08.10.2022 - 22:06 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 23:26

Beşiktaş'ın Giresunspor deplasmanında Tayyip Talha'nın attığı ilk golün VAR ile iptal edilip penaltı kararı verilmesi izleyenleri şaşırttı. Penaltı kararının neden verildiği ve golün iptal sebebi ortaya çıktı.

Giresunspor Beşiktaş maçında Tayyip Talha'nın golü neden iptal edildiği ortaya çıktı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, Giresunspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın 20. dakikasında Wout Weghorst'la penaltı kaçıran Kara Kartal, 34'te Tayyip Talha Sanuç'un attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Maça VAR kararları damga vurdu.

Giresun'a Beşiktaş'ın golü iptal, penaltı VAR!

Heyecan içinde geçen mücadelenin ilk yarısında yeşil sahalarda az rastlanır bir olay yaşandı. Maçın 16. dakikasında sağ kanatta ceza sahasına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Masuaku arka direğe doğru ortaladı. Tayyip Talha'nın kafasından seken top altıpasa düştü. Yaşanan karambolde topa en son dokunan isim olan Tayyip Talha Sanuç, ağları havalandırdı.

Tayyip Talha'nın attığı golün ofsayt olduğu ve VAR'ın gol öncesi pozisyonda penaltı olabileceği şüphesi ile maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'yu izlemeye çağırdığı ortaya çıktı.

VAR'da yer alan Mustafa Öğretmenoğlu'nun uyarısı sonrası kenara gelen Yaşar Kemal Uğurlu gol öncesi Weghorst'a yapılan müdahalenin penaltı olduğuna karar verdi. 20. Dakikada kullanılan penaltı vuruşunda Beşiktaş’ın Hollandalı santrforu Weghorst kaleci Onurcan’ı geçemedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş hasrete son verdi! Yeni transfer 3 puan aldı
Habere Git

Tayyip Talha'dan enfes rövaşata

Karşılaşmanın 34. dakikasında ise Arthur Masuaku’nun sol koridorda duran toptan yaptığı ortada Beşitaş’ın defans oyuncusu Tayyip Talha enfes bir rövaşatayla topu ağlara yolladı.

Giresunspor'un golü VAR'a takıldı

Öte yandan 90. dakikada Oğulcan Çağlayan'ın golü ofsayt nedeniyle geçersiz sayılırken Giresun'da mağlubiyet nedeniyle büyük bir üzüntü yaşandı.  Giresunspor'un golünün iptal edilmesinin sebebi asist öncesi pasın VAR tarafından ofsayt olarak tespit edilmesinden kaynaklandı. Ancak maç sonunda bu karar ciddi tepkiler vardı.

Giresunspor'da VAR'a isyan

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş maç sonu yaptığı açıklamada "Attığımız golde VAR çizgisi biraz hatalı" dedi.

Golü atan Oğulcan ise maç sonunda "Benim de ilk golüm olacaktı, çok anlamlı olacaktı. Maç oynanırken oyun kuralları değişmediyse elin önde olmasıyla ofsayt olmaz. Hakem benim ofsayt olmadığımı, Hayrullah'ın elinin önde olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
"Türkiye'deki VAR artık oyuncuların tırnaklarına bakıyor"
Habere Git

Giresunspor - Beşiktaş maçının VAR hakemi kim?

Beşiktaş'ın Giresunspor'u 1-0 yendiği maça VAR damga vurdu. Beşiktaş'ın ilk golünün iptal edilip, penaltı kazanmasında etkin rol oynayan VAR, Gireunspor'un da 90+'da attığı golü iptal etti. Bu maçta VAR hakemi olarak Mustafa Öğretmenoğlu görev yaptı.

Mustafa Öğretmenoğlu kimdir?

Süper Lig ve 1.Lig'in çok sayıda maç yöneten 30 Mayıs 1980 doğumlu Mustafa Öğretmenoğlu bu sezon tercihini VAR hakemi olarak yaptı.

Antalya bölgesi hakemi olan Mustafa Öğretmenoğlu, Süper Lig'de 2011'de yılından beri görev alıyor. TFF’nin “Video Yardımcı Hakem” (VAR) klasmanında yer alan Öğretmenoğlu, Süper Lig kariyerinde daha önce birinci hakem olarak 47 maçta görev aldı ve 21 defa kırmızı kart 15 kez de penaltı kararı verdi.

Senin için hazırladığımız haberler