Galatasaray Tete için Wilfried Zaha'yı UEFA listesinden çıkardı

23.08.2023 - 10:13 | Son Güncellenme: 23.08.2023 - 11:52

Galatasaray, yeni transferi Tete'nin lisansını çıkararak, Molde maçı öncesi UEFA'ya bildirdi. Sarı-Kırmızılılar, Tete için Wilfried Zaha'yı listeden çıkardı.

Galatasaray Tete için Wilfried Zaha'yı UEFA listesinden çıkardı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, yeni transferi Tete'nin lisansını çıkardı. Eski kulübü Shakhdar Donetsk ile davalık olan yıldız oyuncunun Sarı-Kırmızılı formayı giymesi için önünde bir engel kalmadı. Fakat Galatasaray, Avrupa'da Tete'yi oynatabilmek için Wilfried Zaha'yı listenin dışında bıraktı.

Tete'nin lisansı UEFA listesine eklendi

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, Tete'nin oynama izninin çıkma şansı için oyuncuyu Norveç kafilesine dahil etmişti. Beklendiği gibi Tete'nin lisansı çıktı ve Sarı-Kırmızılılar UEFA'ya oyuncunun adını verdi.

Zaha liste dışı kaldı

Tete'nin isminin eklenmesiyle bir oyuncunun listeden çıkarılması gerekti. Galatasaray, bu tercihi Wilfried Zaha'dan yana kullandı. Zaha'nın ismi UEFA listesinden silindi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a müjde: Tete'nin lisansı çıktı!
Habere Git

Zaha, Molde maçlarında olmayacak

Premier Lig ekiplerinden Chrystal Palace'tan transfer edilen yıldız futbolcu, Galatasaray'ın gruplara kalmak için oynayacağı play-off turunda mücadele edemeyecek. Zaha, Molde ile bu akşam oynanacak ilk maçın yanı sıra rövanşta da forma giyemeyecek.

Ljubljana maçında sakatlandı

Wilfried Zaha, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda oynanan Olimpija Ljubljana maçında sakatlanmıştı. Darbeye bağlı sakatlanan yıldız futbolcu, Trendyol Süper Lig'deki Trabzonspor mücadelesinde de kadroda yer alamadı.

Okan Buruk'tan Zaha açıklaması

2-0 kazanılan Trabzonspor maçının ardından Zaha'nın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Çok uzun süre oynamamıştı Zaha. Biz aslında normal planlamadan biraz daha erken oynattık. Sezon başı geçirmedi. Ama iki maçta gördük ki, onu tam olarak yüzde 100 şekilde sahaya sürmek önemli olacak" demişti.

İlgini Çekebilir
Haydi Cimbom, hedef galibiyet! İşte muhtemel 11
Habere Git

"Önemli bir sakatlığı yok ama korumak istiyoruz"

Sözlerine devam eden teknik adam, "Önemli bir sakatlığı yok ama onu korumak istiyoruz. Kısa vadede bazen oyuncu da oynamak istiyor ama erken adımlar atılabiliyor. Önemli bir durum yok. Sadece onu hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"1-2 hafta daha hazırlama süreci olabilir"

Buruk son olarak, "Belki 1-2 hafta daha hazırlama süreci olabilir. Hem sağlık ekibi hem teknik ekiple birlikte aldığımız bir karardı. Lig çok uzun. Ona bu dönemde çok ihtiyacımız olacak. Daha iyi, daha hazır bir halde sahada göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler