U19 Milli Maçında Hükmen Yenilgi Getiren Cezalı Oyuncu Belli Oldu

06.04.2023 - 12:40 | Son Güncellenme: 06.04.2023 - 13:03

UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda iki sarı kartlı futbolcu oynattığı için 4-0 kazandığı maçta Andorra'ya hükmen 3-0 yenik sayılan Türkiye'nin cezalı oyuncusu belli oldu.

U19 Milli Maçında Hükmen Yenilgi Getiren Cezalı Oyuncu Belli Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye, UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Ligi 2. Tur müsabakasında 4-0 yendiği Andorra'ya, cezalı oyuncu oynattığı için 3-0 hükmen yenik sayılması büyük tepki çekti. Ajansspor'un dün duyurduğu haber medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar da özellikle sosyal medya üzerinden böyle bir hatanın nasıl yapıldığının araştırılmasını talep etti.

İki sarı kart cezaya düşüyor

Peki hangi oyuncumuz cezalıydı? Hata hangisinde yapıldı? UEFA'nın U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası statüsüne göre grup maçlarında toplam 2 sarı kart gören futbolcular sonraki grup aşamasının ilk maçında cezalı duruma düşüyor ve haliyle sahaya çıkamıyor.

Türkiye, A grubunda 3 maçta sıfır çekti

Teknik direktör Begüm Üresin yönetimindeki Türkiye U19 Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası B Ligi'nden önce A Ligi'nde mücadele etti. Ay yıldızlı sporcular İsveç, Hollanda ve Yunanistan ile üç maç oynadı. Bu maçlarda Türkiye, İsveç'e 1-0, Hollanda'ya 6-0 ve Yunanistan'a da 2-0 mağlup oldu. 

İlgini Çekebilir
Milli takımda skandal! 4-0 kazandık 3-0 hükmen yenildik
Habere Git

A grubundaki 3 maçta 2 sarı kart gördü

Türkiye'nin A Gru'ndaki üç maçında toplam 2 sarı kart gören ve B Grubu ilk maçı olan Andorra müsabakasına çıkan tek oyuncumuz Rojin Polat. Oyuncu, İsveç maçında sarı kart gördü. Hollanda maçını kartsız geçen Rojin Polat, Yunanistan maçında da kart görerek cezalı duruma düştü.

İkinci devre oyundan çıkartıldı ama

B Grubu'ndaki Andorra maçında kadro olmaması gereken Rojin Polat, teknik heyette konuyla ilgili kişilerin hatası yüzünden ilk 11'de sahaya sürüldü. Cezalı olduğu unutulan futbolcu maçın ikinci devresine çıkartılmadı ama artık iş işten geçmişti. Çünkü sahaya adımını atması yeterliydi. 

Cezalı olduğu maçta 1 de gol attı

Rojin Polat, cezalı olarak çıktığı Andorra maçında gol perdesini de açan isim oldu. 6. dakikada ay yıldızlı ekibi 1-0 öne geçiren golü attı. Türkiye Mine Yıldız'ın 2 ve Tuana Yılmaz'ın da attığı gollerle Andorra'yı 4-0 mağlup etti. Ama cezalı Rojin Polat'ı oynattığı için maçı hükmen 3-0 kaybetti. 18 yaşındaki Rojin Polat, Avustralya'da Sydney Üniversitesi Futbol Kulübü'nde forma giyiyor. 

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus'tan flaş karar! Yeni sistem...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler