Son Dakika | Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Açıklamalarda Bulundu

18.01.2022 - 14:36 | Son Güncellenme: 18.01.2022 - 18:21

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, transferle oyun sistemi hakkında konuştu. Kartal, Pereira'yı sildi. Detaylar

Son Dakika | Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ülker Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci ile ilgili de konuşan Kartal, "Mesut Özil ile görüştüm. Samimi iyi bir görüşme oldu. Kendisi de mutlu oldu. Bazı ufak tefek problemler olabilir. Bence bundan sonra daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

'Başkanımız aradığında tereddüt etmeden gittim'

Fenerbahçe ile anlaşma süreciden bahseden İsmail Kartal, "Benim hayatımın en büyük mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçe'mde bana ikinci kez bu görevi layık gören Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerinde teşekkür ediyorum. Başkanımız beni aradığında tereddüt etmeden buluşmaya gittim. Başkanımız, giden teknik direktörle ilgili, takımın durumunu bana ifade etti. Benim bu takımın bir parçası olmamı istedi. Ben de her zaman takımı takip ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi izah ettim" dedi. 

'Camiamızın isteklerinin farkındayım'

3 kulvarda da yarışan bir takım olmak istediklerini söyleyen Kartal, "Sorumluluk alırım. Söz konusu Fenerbahçe ise geçmişte olduğu gibi yine omzumda taşırım dedim. Bana güven ve destek olduğu sürece gerisi teferruattır. Tribünlerden gelen bir evladı olarak hiçbir şey düşünmeden bu camiaya gönül vererek her şeyimi vermeye hazırım. Bu yüzden bu görevi kabul ettim. Takımla ilgili kısa bir zaman oldu. Oyuncu kardeşlerimle Samandıra'da vakit geçiriyoruz. Takımın mental olarak biraz enerjisinin düşük olduğunu gözlemledim. Oyuncuların kalitesinin yüksek olduğunun farkındayım. Oyuncularımızın fiziksel olarak teknik ve taktik olarak ne yapmamız gerektiğini, taraftarımızın ne istediğini bilen bir antrenörüm. Camiamızın nasıl bir futbol sahada görmek istediklerini farkındayım" ifadelerini kullandı ve ekledi:

'3 kulvarda yarışacağız'

"En büyük sorunum zaman. Zamanla yarışıyorum. Biraz zaman fırsatımız olsaydı, bunu fırsata çevirebilirdik. 3 günde 1 maç oynuyoruz. Samandıra'da geçirdiğim 7 günde yaptığım toplantılarda oyuncularımdan pozitif elektrik aldım. Taraftarımızın haklı olarak istenen sonuçlar ortaya çıkmayınca bir tepkisi olmuştur. Taraftar her zaman haklıdır. Taraftar varsa biz varız. En zor günde bütün dünyaya gösterdik. Taraftarımızla birlikte 3 Temmuz sürecinde gösterdik. Ben evimde göreve gelmeden önce maçları izlerken çok üzülüyordum. Bu takım, bu değil. Bu oyuncuların çok daha iyi şeyler yapabileceğini biliyorum. 3 kulvarda gidiyoruz. 17 puan gerideyiz ama matematiksel olarak şansımız devam ediyor."

'Benden çok oyuncularımın inanmasını istiyorum'

"Türkiye Kupası, Konferans Kupası iddiamız var. Slavia Prag takımıyla karşılaşacağız. Biz bir karar aldık. 3 kulvarda mücadele edecek bir seviyeye getirmek benim görevim. Bunu da başarabileceğimizi düşünüyorum. Yarınki maçta milat olmasını istiyorum. 1. dakikadan 90. dakikaya kadar hatalı goller yiyebiliriz ama taraftar, bu oyunculara güvenmelidir. İnanıyorum ki bu birliktelikle çok şeyin kısa zamanda değişebileceğini düşünüyorum. Taraftara güveniyorum. Benden çok oyunculara inanmalarını istiyorum. Bugün birlik olma günü. İnşallah hep birlikte bir ekip olarak kimse başkanımızın, yöneticilerimizin desteğiyle biraz zamana ihtiyacımız var. Zamanla bu işleri düzeltebileceğimize inanmalarını istiyorum."

'Mesut Özil ile görüştük'

Mesut Özil ile görüştüğünü ifade eden İsmail Kartal, "Bu formayı giymenin sorumluluk istediğini, bunu yerine getirmek için ne yapılması gerektiğini anlattım. Bu bilinçle maçlara hazırlanmaları gerektiğini onlardan istedim. Bütün taraftarın benden beklentisi var. Oyuncuların geri dönüşü beni mutlu etti. Oyuncularıma güveniyorum. Kısa zaman içerisinde hemen değişim olmayabilir ama bazı şeyleri elde edebileceğimizi biliyorum. Mesut, dünya çapında bir oyuncu. Çok da düzgün bir insan. Kendisiyle dün görüştük, bazı ufak tefek sorunlar olabilir. Bence bundan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. Bugün bu ülkede kaç tane İrfan gibi yetenekli futbolcu var. Bunlar bizim oyuncularımız sahip çıkacağız. Değerli oldukları için buradalar. Hep birlikte konuşarak dürüstçe bir birine el vereceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Mesut Özil, dünya çapında bir oyuncu. Daha fazla iletişim kurarak, biraz  kendisi de bize yardımcı olacak. Takım kaptanı olmak sadece bandı takıp sahaya çıkmak değildir. Arkadaşlarını da motive ederek bize yardımcı olmalı. Oyuncuların da bize yardımcı olması gerekiyor. Hep birlikte çalışarak bir enerji koyacağız. Bir birimize destek olarak başarılı olacağız" şeklinde konuştu.

Kartal, Pereira'nın 3'lüsünü sildi

İsamil Kartal, Vitor Pereira'nın oynattığı ve çok büyük tartışmalara neden olan üçlü savunma sistemini rafa kaldırdı. Dörtlü savunma sistemiyle oynayacaklarını söyleyen Kartal, "Benim oyun felsefem pozitif oyundur. 4'lü tandem oynayacağız. Taraftarı mutlu edecek pozitif futbolun gereği neyse o olacak. Bu işler zamanla çalışarak olacak. Biraz sabır gerekiyor. Oyuncular kaliteli. Antalya maçı, kompakt bir oyunortaya koyduk. Takım iyi mücadele etti. İyi savunma yaptık, hücum anlamında üretken olamadık. 7-8 tane oyuncumuz yoktu. Oyuncular geri geldiği zaman daha farklı bir Fenerbahçe olacak. Elimizden geleni yapacağız, sonrası takdiri ilahi..." açıklamasını yaptı.

'Szala'nin ayrılması söz konusu değil'

'Attila Szalai takımdan ayrılacak mı?' sorusuna ise İsmail Kartal, "Transfer konusunda başkanımla ara sıra görüşüyoruz. Gençlik yıllarımızdan bu yana bir birimizi tanırız. Şu iki maçı oynadıktan sonra bir şeyleri planlayacağız. Başkanımızın enerjisi çok yüksek. Bu camia için her şeyini vermeye hazır. Ben Fenerbahçeliyim, ben bugünü düşünüyorum. Zihinsel olarak nasıl yükseltebilirim, bunun için uğraşıyorum. Her zaman doğru olanı buluruz, Fenerbahçe'nin menafaati için (sezon sonu ne olacak sorusu) Altay, Ankaragücü'nden benim talebem. Onu ilk oynatan benim. Evladım gibidir, Berke ve Ertuğrul da öyledir. Berke'nin durumu iyiye gidiyor. Yarın oynayacak gibi. Altay 10 güne kadar takım antrenmanlarına başlayacak. Szala'nin ayrılması söz konusu değil. O'nun gibi bir değeri verirsek yerini nasıl dolduracağız. Kulüp menfaatlerini de düşünmeliyiz. 2 maç sonra Antalya'da kampımız olacak. Orada ne yapmamız gerekiyor ile ilgili değerlendirmemiz olacaktır" yanıtını verdi. 

'Gençlere kapım açık'

Fenerbahçe'de 2. dönemini geçiren 60 yaşındaki teknik adam sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sezon başından bu yana Vitor hocanın transferleri kendi sistemine göre yapıldı. 4'lü sisteme geçtik, oynayacak oyuncular var ama birden olacak işler değil. Adapte olmaları gerekiyor. Aynı oyuncuların bir arada oynayarak sindirmeleri lazım. Transfer için planlanmış bir şey yok. Gençlere kapım açık, şu anda içimizden çıkan oyuncular var. Bu süreci devam ettireceğim. Oradaki oyuncuları A takıma alarak oraya adapte olmaları için çalışacağım. Birkaç oyuncu var, onların üzerine yoğunlaşıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler