Jorge Jesus Ve Altay Bayındır Dinamo Kiev Rövanş Maçı Öncesi Konuştu

26.07.2022 - 12:44 | Son Güncellenme: 26.07.2022 - 18:24

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Dinamo Kiev ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, teknik direktör Jorge Jesus ve Altay Bayındır basın toplantısı düzenledi...

Jorge Jesus Ve Altay Bayındır Dinamo Kiev Rövanş Maçı Öncesi Konuştu

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Polonya'da Dinamo Kiev golsüz berabere kalan Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Ülker Stadı'nda rövanş karşılaşmasına çıkacak. 

Kritik karşılaşmanın son hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan Fenerbahçe'de, teknik direktör Jorge Jesus ve kaleci Altay Bayındır basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Altay Bayındır: "Yarın çok önemli bir maça çıkacağız"

İlk olarak söz alan kaleci Altay Bayındır, "Yarın çok önemli bir maça çıkacağız. İyi çalışıyoruz. Hocamızın söylediklerini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah antrenmanda yaptıklarımızı sahada da uygulayarak sonuca ulaşırız.

"Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmaya çalışıyoruz"

İlk maç 0-0 bitti. Kazanmaya daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirseydik daha avantajlı olurduk. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmaya çalışıyoruz. Hocamız birçok şeyi gösteriyor ama yapanlar sahada futbolcular. Yarın kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İçeride oynayacağımız ilk maç olacak. Herkes heyecanlı. Taraftar da öyle. Kazanmaya çalışacağız.

"Hocamız dünya çapında bir isim"

Maç kazanmak gerekiyor. Futbol 3 skorlu bir oyun. Kazanmak için iyi mücadele etmek gerekiyor. Tabii biraz şans da gerekiyor. Yarınki maça konsantre bir şekilde çıkıp kazanmak için oynayacağız. Şanlı formayı sırtımıza giydiğimiz her an kazanmak için mücadele edeceğiz.

Hocamız dünya çapında bir isim. Kendi tecrübelerini babacan bir şekilde yansıtmaya çalışıyor. Bizler de sonuna kadar onun söylediklerini yapıyoruz. Sonuç itibarıyla sahada oynayan futbolcular. Konsantre çok önemli. Hocamızın söylediklerini sağlıklı şekilde sahaya yansıtırsak yarın kazanacağız. Hocamız bizler için büyük şans. Bu şansı iyi değerlendirmek istiyoruz.

"Serdar abimizin sakatlanması üzücü tabii"

Bütün oyuncular değerli. Herkesin farklı meziyetleri var. Sahada kimin oynadığı önemli değil. Birlikte mücadele ediyoruz. Sakatlıklar da olabiliyor. Serdar abimizin sakatlanması üzücü tabii. Ama oynamak için kim hazırsa mücadele edeceğiz. Hepimizin kendi üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Umarım yarın herkes üstüne düşen görevi gösterir ve iyi sonuçla ayrılırız" dedi.

Jorge Jesus: "Umarım yarın turu geçen taraf biz oluruz"

Altay Bayındır'ın ardından konuşan Jorge Jesus ise, "Bugün eminim herkesin Dinamo Kiev hakkında daha iyi fikirleri var. Ben onları tanıyordum. İlk maçta kendi kalitemizi gösterdik. Umarım yarın oyun kalitemizi yansıtırız. Rakibimizin üst seviyede Ukrayna milli takımında oynayan oyuncuları var. Umarım yarın turu geçen taraf biz oluruz.

"Tabii ki zorluklar yaşayabiliriz"

5-6 haftadır takımla birlikte çalışıyoruz ve düzeltmek istediğimiz şeyler var. Bu sene takımın hocası benim. Kurada bize sürekli gruplarda yer alan bir takım çıktı. Tabii ki zorluklar yaşayabiliriz. Ama umarım yarınki maç iyi geçer.

"Hafta boyunca fiziksel olarak sıkıntılar yaşadık"

Taktiksel olarak bugün bir antreman daha olacak. Hafta boyunca fiziksel olarak sıkıntılar yaşadık. Arda, King ve Osayi-Samuel. Yarın sabah da antrenmanımız olacak. Orada duruma bakacağız ve oynayacak oyuncuları belirleyeceğiz.

"İlk maçta onları şaşırttığımızı düşünüyorum"

Lucescu ilk maçtan sonra 'Artık Fenerbahçe'yi daha iyi tanıyoruz' dedi. Bu gayet doğal. İlk maçta onları şaşırttığımızı düşünüyorum. Yarın da biz, maçın gidişatına göre bakacağız ve gerekli çözümleri bulacağız.

"Dinamo Kiev defansif anlamda çok iyi bir takım"

İlk maçta girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. 3 tane net pozisyonumuz vardı. Dinamo Kiev defansif anlamda çok iyi bir takım. Yarın ofansif anlamda yine zorluklar yaşarsak, aslında bunun bir sebebi de onların defansif olarak iyi bir takım olması.

"Bizi durdurmak için daha fazla faul yapmaya ihtiyaç duyacaklar"

Kiev'in ilk maçtaki silahı fauldü. Yarın 30-40, isterse 50 faul yapsınlar. Aslında bu bizim için iyi bir sinyal. Ofansif anlamda güçlü olduğumuzu gösterir. Yarın bizi durdurmak için daha fazla faul yapmaya ihtiyaç duyacaklar" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler