Ali Koç "Göz atın" dedi, gündeme geldi! İşte Mehmet Büyükekşi'nin hakem isyanı

13.12.2023 - 22:28 | Son Güncellenme: 13.12.2023 - 22:49

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları Süper Lig kulüpleri tarafından tepki gördü. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Büyükekşi’nin Gaziantep FK başkanlığı döneminde hakemler hakkında yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Ali Koç "Göz atın" dedi, gündeme geldi! İşte Mehmet Büyükekşi'nin hakem isyanı

AJANSSPOR HABER

2019-2021 dönemleri arasında Gaziantep FK'nın başkanlığını yapan ve şu an Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olan Mehmet Büyükekşi, Pazartesi günü oynanan ve 1-1 sonuçlanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının bitimiyle Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından fiziksel şiddete maruz kalan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler için açıklamalarda bulundu. Büyükekşi'nin açıklamaları Süper Lig kulüpleri tarafından tepki gördü.

Büyükekşi: "Kulüp başkanları, taraftarlar iyice bir düşünsün"

Büyükekşi, Halil Umut Meler olayının hemen sonrası "Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de işin sonunun nerelere geleceğini hesap etmeyen herkes bu gece olanları enine boyuna iyice düşünsün. Kulüp başkanları, taraftarlar iyice bir düşünsün. Bunları görsün herkes iyi düşünsün. Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Olaya karışan herkes bedelini ödeyecek" dedi.

Büyükekşi'ye Gaziantep FK Başkanı olduğu dönem soruldu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün öğlen saatlerinde bir basın toplantısı daha düzenledi. Büyükekşi'ye bir basın mensubu, "Gaziantep FK'da başkan olduğunuz dönemde hakemleri eleştirdiniz, şimdi koruyorsunuz. Aradaki fark ne?" şeklinde soru yöneltti.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: Bu Türkiye'nin ayıbıdır
Habere Git

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bu soruya "Başkan olduğumda kulüp başkanlarına 'Ben de sizin gibi damdan düşenim, sorunlarınızı biliyorum' dedim. O zaman Gaziantep FK'dan sorumluydum. O andaki bakış açısı ve konuşmalarla bugünkü farklı olacaktır. Bugün kapsayıcı olmamız lazım. Biz hepsinin federasyonuyuz. Sorun görmüyorum, bütün paydaşlar değerli" yanıtını verdi.

Koç: "Büyükekşi'nin açıklamalarında tutarsızlık var"

Ankaragücü - Rizespor maçından 2 gün sonra Kulüpler Birliği toplantısı gerçekleşti. Bugünkü toplantının bitiminde Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Mehmet Büyükekşi hakkında, "Bu tabloda herkesin payı var. Sorunlar, TFF'nin kendisini ayırıp sorumluluğu sadece başkalarına yükleyerek çözeceği sorunlar değildir. TFF Başkanının spor medyasını, teknik direktörleri, sporcuları, kulüpleri, başkanları bu olayda suçlayıcı, azmettirici tavrının şiddetle reddedilen ve kabul edilemez bir unsur olduğunda hem fikiriz. Tabii bunu söylemek zorunda kalıyoruz. Büyükekşi'nin 2019-20 ve 2020-21 sezonlarında Gaziantep FK başkanlığında hakemlerle ilgili açıklamalarına göz atmalısınız. Burada tutarsızlık var" dedi.

Büyükekşi'nin Gaziantep FK döneminde hakemler hakkındaki açıklamaları

Bu konuyla birlikte Mehmet Büyükekşi'nin Gaziantep FK'da başkanlık yaptığı dönemde hakemler hakkında yaptığı konuşmalar merak edildi. Büyükekşi'nin hakem açıklamaları derlendi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek
Habere Git

"Tek istediğimiz adalet"

20 Mart 2021 tarihinde Gaziantep FK, deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçı yöneten hakem Mert Güzenge ve VAR'daki hakem ise Fırat Aydınus'du. O dönem Gaziantep FK Başkanı olan Mehmet Büyükekşi, maçın ardından açıklamalarda bulundu. 

Büyükekşi'nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Hakem hatalarını konuşmaktan sıkıldık ancak düzelmiyor ve düzelmesi yönündeki inancımız artık azalıyor. Sahadaki futbolu, takımımızın mücadelesini konuşmak istiyoruz ama hakemler bunların önüne geçmeyi başarıyor. Biz bugüne kadar hakemlerden en çok canı yanan takımların başında geliyoruz. Her şeye uyarı yapan VAR hakemi bunu görmezden geliyor, üstelik yayıncı kuruluş kamera yetersizliğinden dolayı pozisyonu net çekemediklerini söylüyor. Oyuncumuz Roderick Miranda'nın gözü o anda kör olsaydı bunun hesabını nasıl verirdik? Oynadığımız karşılaşmaların ardından hakem kararlarıyla ilgili raporlar alıyoruz. Şu ana kadar taraftarlarımızın da zihninde çok net canlanacak kararlarla karşılaştık. Bu kararlar neticesinde tam 12 puanımız alındı. Eğer bu hatalar olmasa şu an 47 puan değil 59 puanda, altıncı sırada değil üçüncü sırada olacaktık belki de. Hiçbir maçımızın ardından rakiplerimiz hakem aleyhinde konuşmadı. Hiçbir zaman bize ayrıcalık istemedik ancak hep hatalarla karşılaşan taraf oluyoruz. Maddi, manevi birçok sorumluluğumuz bulunuyor. Tek isteğimiz adalet"

"Altay’ın yaptığı hareket penaltı... İlk yarıda attığımız gol var"

12 Nisan 2021 tarihinde Fenerbahçe deplasmanına konuk olan Gaziantep FK, karşılaşmadan 3-1'lik yenilgi ile ayrıldı. Karşılaşmanın orta hakemi Mete Kalkavan, VAR hakemi ise Halil Umut Meler'di. Mehmet Büyükekşi, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’yi tebrik ederek sözlerine başlayan Büyükekşi, “Fenerbahçe’yi aldığı güzel galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Biz lige başlarken 5.’lik hedefimiz vardı ve buraya da 5. olarak geldik. Bu yolda bundan sonra da devam edeceğiz. Birçok maçtan sonra hakem konuşuyoruz. Bu maçta da ilk yarıda verilen ve verilmeyen birçok pozisyon var. Kaleci Altay’ın yaptığı hareket bize göre penaltı. Yine ilk yarıda attığımız gol var. Birçok benzeri pozisyonda hakem faul çalmadı, ceza sahası içinde olan harekete faul çaldı. Büyük takımlarımızın hiçbir şekilde hakeme ihtiyacı yok. Bütün pozisyonlarda takdir haklarını ev sahibi lehine kullandı hakem. Vakit geçirmelere sarı kart göstermedi, hepsini bize gösterdi. Şampiyonluğa giden takımlara başarılar diliyoruz. Kendi maçlarımıza bakıyoruz. 8 maçımız var. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz, bundan sonra da öyle yapacağız” diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi açıkladı! Ligler ne zaman başlayacak
Habere Git

"Biz memnun değiliz hakemlerden"

Hakemlerden memnun olmadıklarını ifade ederek sözlerine devam eden Büyükekşi, “Bugüne kadar hakemler nedeniyle 11 puanımız kaybolmuştu. Bugün de puan ya da puanlar alabilirdik. Biz memnun değiliz hakemlerden. Hakemlere güveniyoruz, daha iyi maç yönetmelerini istiyoruz. Seyirci baskısı da yok hakemler için. Herhangi bir şekilde etkilenmelerine gerek yok hakemlerin. Ama maalesef birçok maçta benzeri sıkıntılar yaşanıyor. Biz de hakem konuşmak yerine, futbolcuların iyi oyununu, gol pozisyonlarını konuşmak istiyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu tarz pozisyonlar yaşanmaz. Gerek hakemlerimiz, gerek futbolcularımız fair-play içinde güzel maçlar seyrettirirler” dedi.

"Hakemler yine canımızı yaktı"

6 Mart 2021 tarihinde Gaziantep FK, deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 yenildi. Maçı yöneten isim Mete Kalkavan'dı. Büyükekşi, "Öyle kırılma anlarında çalınan, çalınmayan düdükler var ki ne yazık ki hakemler yine canımızı yaktı. Öyle bir maç düşünün ki, karşılaşma boyunca rakibimiz hakeme tek itirazda bulunmuyor. Evet, Mete Kalkavan iyi bir maç yönetti ama bu Beşiktaş için geçerli. Tüm kararları rakibimiz lehine verdi, biz ise maç boyunca adeta yıpratıldık. Buna rağmen son dakikalarda Andre Felipe’nin şutunda top direkten dönmese haklı bir puanla ayrılıyor olacaktık. Ama son zamanlardaki şanssızlığımız bu maçta da ne yazık ki devam etti. Hakemlerden de bir kez daha rica ediyorum, müsaade etsinler ki sadece futbol konuşalım. Yediğimiz ilk golden önce Kenan Özer’e yapılan çok net bir faul var. Hakem o anda faul kararı vermedi ancak VAR’dan nasıl bir uyarı gelmiyor. Gerçekten bunları anlamamız, anlayışla karşılamamız artık mümkün değil. Adalet, adalet, adalet başka da bir şey istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler