Mikel Arteta'dan Trabzonspor'a Transfer Olan Nicolas Pepe'ye Övgü

15.09.2023 - 17:02 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 17:10

Everton karşılaşması öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Trabzonspor'a transfer olan Nicolas Pepe için de yorumda bulundu.

Mikel Arteta'dan Trabzonspor'a Transfer Olan Nicolas Pepe'ye Övgü

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig'de 5. hafta mücadelesinde Everton ile karşılaşacak Arsenal'de teknik direktör Mikel Arteta, karşılaşma öncesi basın mensuplarının karşısına geçti. 

Arteta'dan Nicolas Pepe transferi açıklaması

Maç öncesinde sakatlıkların ve oyuncuların durumlarını değerlendirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arteta, Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'a transferi hakkında da konuştu. 

"Ödediğimiz para onun hatası değil"

Arteta, Nicolas Pepe'nin Arsenal'den ayrılmasının her iki taraf için de doğru bir karar olduğunu söyleyerek "O olağanüstü bir çocuk, gerçekten çok çabaladı. O zamanlar ödediğimiz para onun hatası değil." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
İşte Trabzonspor'un transfer faturası
Habere Git

"Aynı şeyi denemenin bir anlamı yok"

Arteta, oyuncu ve takım arasındaki ilişkinin zorla devam etmeyeceğini belirterek Pepe'nin transfer olarak en doğru kararı verdiğini söyledi:

''İşler yolunda gitmediğinde hayatına devam etmek zorundasın. İşe yaramıyorsa aynı şeyi denemenin bir anlamı yok. Doğru karardı.''

Nicolas Pepe'nin Arsenal kariyeri

Fildişi Sahilli futbolcu 2017'de US Orléans'tan Lille'e 18 milyon euroya transfer olmuştu. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken kanat oyuncusu 2019'da 80 milyon Euro bedelle Premier Lig ekibi Arsenal'e geçmişti. İngiltere'de bekleneni veremeyen ve Nice'e kiralanan Pepe, kulübüyle sözleşmesini feshetti. 

28 yaşındaki futbolcu, Arsenal'de 112 maçta 27 gol 21 asist yaptı. Milli takımıyla ise 37 maçta 10 gol attı. 

Pepe'nin geçen sezonki performansı

Geçen sezonu Ligue 1 ekiplerinden Nice'te kiralık olarak geçiren Pepe burada 28 maça çıktı ve sekiz gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler