Fernando Muslera'nın Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı! Performans Düşüklüğünün Sebebi...

14.05.2023 - 10:57 | Son Güncellenme: 14.05.2023 - 11:23

Fatih Terim, Arda Turan gibi isimler dahil birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü soruşturmasında Muslera'nın ifadesi ortaya çıktı. Muslera performans düşüklüğünü bu olaya bağladı.

Fernando Muslera'nın Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı! Performans Düşüklüğünün Sebebi...

Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan gibi birçok Galatasaraylı ismin dolandırıldığı iddia edilen davada Fernando Muslera da şikayetçi sıfatıyla yer aldı. Muslera'nın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıkarken, tecrübeli eldivenin performansındaki düşüşü bu olaya bağladığı kaydedildi.

Muslera'ya alternatif aranıyor

Muslera'nın ilerleyen yaşı ve sezon içinde yaşadığı sakatlıkların ardından oluşan kaleci krizini çözmek isteyen Dursun Özbek yönetimi, tecrübeli file bekçisinin yaşadığı performans düşüklüğünün ardından harekete geçti. Galatasaray'ın incelediği file bekçisi adaylarının başında ise Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası'na damga vuran Dominik Livakovic yer aldı.

Livakovic transferi olmadı

Dominik Livakovic ile ilgilendiği bilinen Sarı-Kırmızılılar bu transferi bitiremedi. Dinamo Zagreb forması giyen Hırvat file bekçisinin birçok talibi olduğu kaydedilirken, Livakovic'in Villarreal'i tercih ettiği iddia edildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray transferde hız kesmiyor! PSG'den bir yıldız daha
Habere Git

Muslera'daki düşüşün sebebi ortaya çıktı

Fernando Muslera'nın yaşadığı düşüşün sebebi ortaya çıktı. Özel bir bankanın şube müdürünün içinde Galatasaraylı isimlerin de olduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada şikayetçi sıfatıyla bulunan Muslera, bu olaydan dolayı performans düşüklüğü yaşadığını ifade etti.

İşte savcılıkta verdiği ifade

Fanatik'te yer alan habere göre Muslera'nın savcılıkta verdiği ifade şu şekilde oldu: "2022 yılında söz konusu banka tarafından yatırım amacıyla özellikle Aralık ayında sık arandım. Akabinde şube müdürü tarafından paramın değerlendirilmesi amacıyla defalarca kez arandım. Bana telefonda her aramasında ‘yüksek getirisi olan bir fon olduğunu, bu fonun kurumsal bir fon olduğunu, banka yönetiminin bu fonu yönettiğini söyleyerek beni de bu fona para yatırmaya ikna etti"

"700 bin doları iade ettiler ama 500 bin dolarımı alamadım"

Muslera, "Menacerim Mert Çetin 700 bin dolar parayı Levent Şubesi'nde elden teslim etti. Şubat ayında 500 bin dolar daha teslim etti. 2 ay içinde fonun getirisini alacağımızı söylemişti ama tarafıma ödeme yapılmadı. Bizi oyaladılar. En son 700 bin doları iade ettiler. Ancak 500 bin dolar paramı ve vadettiği fon getirisini kesinlikle alamadım" dedi.

İlgini Çekebilir
Milli futbolcu, suskunluğunu bozdu! Seçimlerdeki tercihini açıkladı
Habere Git

"Performansım da bu durumdan etkilendi"

Haberde, Muslera'nın yakın çevresine dert yanarak, "Türkiye benim ikinci vatanım gibi... Çocuğum burada dünyaya geldi. 2011’den beri çalıştığım bir bankada bu dolandırıcılık olayını yaşamam, özellikle duygusal anlamda beni çok etkiledi. Kendisini de yakından tanıyordum. Performansım da ister istemez bu durumdan etkilendi. Benim gibi mağdur olan herkes için bir an önce bu olayın çözüme kavuşturulması gerekiyor" dediği belirtildi.

Muslera'nın bu sezonki performansı

Bu sezon 31 resmi müsabakada Galatasaray'ın kalesini koruyan Fernando Muslera, 28 gol yedi. 36 yaşındaki eldiven, 14 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler