Nihat Özdemir'in istifası sonrası Ahmet Ağaoğlu'ndan adaylık açıklaması

04.04.2022 - 17:37 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 18:15

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in istifa etmesi sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, adaylık ve yayın ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu

Nihat Özdemir'in istifası sonrası Ahmet Ağaoğlu'ndan adaylık açıklaması

AJANSSPOR - HABER

TFF Yönetimi, bugün Kulüpler Birliği ile birlikte toplantı için bir araya geldi. Saat 14.00'te başlayan toplantıda kulüp başkanları da yer alırken, gündem maddesi maçların yayın ihalesiydi. Toplantı öncesinde ise sıcak bir gelişme yaşandı ve Nihat Özdemir'in 1 yıl daha görevi olmasına rağmen görevi bırakmak istediği ve istifa ettiği öğrenildi. Haziran ayındaki genel kurula kadar Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın başkanlığı yürüteceği belirtildi. 

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasının ardından açıklamalarda bulundu.

"Sanırım gazeteciler Nihat Özdemir'in istifasını bizden önce duydu"

Ağaoğlu istifa süreci ve yayın ihalesi konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı. Ağaoğlu "Başkanlardan özellikle toplantıya gelmelerini rica ettim. İstifa gibi bir durum kesinlikle beklemiyorduk. Toplantı başladığı an bunu hissettim. Nihat Özdemir yayın ihalesiyle ilgili bizleri bilgilendirdi ve istifa ettiğini söyledi. Sanırım gazeteciler Nihat Özdemir'in istifasını bizden önce duydu! Çünkü biz içerideyken, istifa ettiği haberleri düşmeye başladı." dedi.

İlgini Çekebilir
TFF'de bir istifa daha: "MHK'ye ve başkanına güvenemem!"
Habere Git

"Bu isimleri kimler gündeme getiriyor"

TFF başkanlığı adayları arasında isminin geçtiğinin sorulması üzerine Ağaoğlu, Bu isimleri kimler gündeme getiriyor. İsimleri gündeme getiren insanlara sormak lazım. Anladığım kadarıyla sadece futbolu değil bizi de yönetiyor ve yönlendiriyorlar. Böyle bir şey olduğu zaman sizin de yaptığınız gibi insanın kendisine yöneltilir bir soru. Burada bir federasyon başkanı varken, yönetim kurulu görevdeyken, kanunun kendilerine tanımış olduğu süre varken bu şekilde ortaya çıkmak ne spor etiği ile bağdaşır ne spor ahlakıyla ne de normal bir insan ahlakına bağdaşır. Görevi başındaki insanlara saygı göstermemiz gerek diye ben defalarca söyledim.

Kendisinin TFF'yi seçime davet ettiği yönünde çıkan iddialara da cevap veren Ağaoğlu, şöyle konuştu:

 

"Allah'ın bahşedebileceği en güzel, en büyük en onurlu yerdeyim"

 

"Eğer sıkıntılarınız varsa, sıkıntılarınız ve problemler çözümsüz boyuta ulaşıyorsa. Eleştirilerle, yönlendirmelerle veya karşılıklı görüş alışverişiyle bir noktaya gelemiyorsak bunların çözüleceği yer genel kuruldur, ifade edileceği yer genel kuruldur dedim. Bunu dahi Ahmet Ağaoğlu TFF'yi genel kurula davet etti seçime davet etti diye algılayan... Daha doğrusu söylediğim gibi kelimenin ve cümlenin ifade ettiği anlam yerine başka taraftarlara çekmek... bilmiyorum yani pek doğru ve sağlıklı bir bakış açısı değil. Nihat bey istifa edeli daha bir saat olmuş... Ben şunu söyleyeyim çok açık ve net söyleyeyim; Ahmet Ağaoğlu'nu futbol aleminde Trabzonsporlu bir faniye Allah'ın bahşedebileceği en güzel, en büyük en onurlu yerdeyim. Orası da Trabzonspor başkanlığıdır. Ben şahsen gönüllü olarak Trabzonspor başkanlığı ötesinde çok daha farklı bir mevki peşinde olan bir insan değilim. Ben kulübüme hizmet etmek için futbolun içerisindeyim. Bunun böyle bilinmesinde fayda var."

"TFF, yayın ihalesiyle ilgili artık karar verilmek zorunda"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayın ihalesiyle ilgili artık bir an önce karar vermesi gerektiğini dile getiren  Ağaoğlu "Yayın ihalesiyle alakalı kanun TFF'ye yetki veriyor biz sadece görüşmelerimiz belirtiyoruz. TFF ile yaptığımız toplantılarda sıkıntıları, sakıncaları ve önerilerimizi ifade ediyoruz. yoksa bu konuyla alakalı olarak açıklama yapma yetkisi de ihale yapma yetkisi de TFF'de. Genel kurula kadar tamamlanması lazım. Çünkü ikinci yayın dönemi başlıyor. Naklen yayını alacak olan kurum ya da kuruluş hangisiyse bunun da bir hazırlık dönemi var. Bu hazırlık dönemini rahaklıkla yürütebilmesi için veya pazarını oluşturabilmesi için ciddi bir süreye ihtiyacı var. Ben şahsım adına bu sürenin ciddi şekilde daraldığını düşünüyorum. Bir an önce artık karar verilmek zorunda." ifadelerini kullandı.

"Gelecek federasyonu başkanı ve yönetim kurulunu da ağır sorunlar bekliyor"

"Yeni gelecek federasyonu başkanı için nasıl bir başkan profiliniz var" sorusuna Ağaoğlu "Şimdi bu konuda bir şey söyleyemem ama federasyon başkanı gibi bir federasyon başkanına ihtiyacımız var diyebilirim. Futbolun sorunları çok fazla ve birikmeye başladı. Hoş olmayan şekilde kamuoyunun gündemine atıldı ve kamuoyunda sürekli olarak tartışılıyor. Bu ülkenin çok daha büyük sorunları var bir anda hepsinin önüne geçti. Dolayısıyla gelecek federasyonu başkanı ve yönetim kurulunu da ağır sorunlar bekliyor. Onların işi de kolay olmayacak. Allah kolaylık versin." şeklinde konuştu.

"Nihat bey gerçekten çok yoruldu"

Nihat Özdemir'in kendilerine çok kısa bir konuşma yaptığı belirten Ağaoğlu, "Hakkınızı helal edin dedi. Benden yana helal olsun dedi. Çok kısa bir konuşma yaptı. Bir şey daha var ki Nihat bey gerçekten çok yoruldu. Çok sıkıntılı bir süreç yaşadılar kendileri. Hayırlı olsun demek lazım." dedi.

Ağaoğlu, Beşiktaş'ın Trabzonspor karşılaşmasında kural hatası yapıldığıyla ilgili TFF'ye bir başvurusunun konuşulmadığını da sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler