N'Sakala, Beşiktaş'tan Ayrılık Sürecini Anlattı! Dikkat Çeken Aboubakar Yorumu...

09.05.2023 - 19:46 | Son Güncellenme: 09.05.2023 - 21:06

Fabrice N'Sakala, Beşiktaş'ta kadro dışı kaldığı dönemi, ayrılık sürecini, Sergen Yalçın ve Valerien Ismael detaylarını anlattı. Aboubakar yorumu dikkat çekti.

N'Sakala, Beşiktaş'tan Ayrılık Sürecini Anlattı! Dikkat Çeken Aboubakar Yorumu...

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor beğenileriyle Beşiktaş taraftarının tepkisini çeken ve performansındaki düşüşün de etkisiyle Siyah-Beyazlılar'da kadro dışı bırakılan Fabrice N'Sakala, Tivibu Spor'a açıklamalarda bulundu. 32 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'tan ayrılık süreci hakkında konuştu.

"Umut geldiği zaman bir şeylerin yolunda olmadığını biliyordum"

Kadro dışı bırakılmasıyla ilgili N'Sakala "Çok zordu; çünkü daha önce sosyal hayatımda da profesyonel kariyerimde de böyle bir şey yaşamadım. Milli takımdan henüz dönmüştüm ama ondan önce, Umut geldiği zaman bir şeylerin yolunda olmadığını biliyordum" şeklinde konuştu.

"Sporting maçının son maçım olacağını biliyordum"

N'Sakala, "Uzun süre futbol oynamadığınız zaman bu gibi durumları daha yaşanmadan önce sezebiliyorsunuz. İçerdeki Sporting Lizbon maçıydı, aileme ve arkadaşlarıma bunun son maçım olduğunu söylemiştim. Biliyordum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Tümer Metin'den flaş yorum! Sergen Yalçın Fenerbahçe'nin başına gelirse...
Habere Git

"Töre, Ghezzal, Rosier ile konuştum, hissetmiştik"

Sözlerine devam eden futbolcu, "Gökhan Töre, Ghezzal ve Rosier gibi oyuncularla konuştum. Birçok oyuncuyla iyi bir bağım vardı. Hissetmiştik. İyi bitirmemiştik, kötü başlamıştık. Takım olarak bir şeyleri hissetmeye başladık. Hepimiz kardeş gibiydik" dedi.

"Bazılarımız yazın bir anda yok oldu, Ljajic gibi"

N'Sakala, "Bazılarımız yazın bir anda yok oldu, Ljajic gibi. Bir gün antrenmana geldim, 'Adem nerede?' diye sordum, kimse cevap veremedi. Daha bir gün önce birlikte çalışmıştık. Kötüydü, o durumda olmak zordu" ifadelerini kullandı.

"Kadro dışı kalmamın nedenini sorduklarında 'bilmiyorum' dedim"

32 yaşındaki sol bek, "Bugüne kadar konuştuğum tüm kulüpler, neden kadro dışı kaldığımı merak etti. 'Ben bile bilmiyorum' dedim. Birden oluverdi. Onlar da belki bedenimde bir sorun vardır diye düşündü. Bir futbolcu için bunları yaşadıktan sonra ayakta kalmak çok zor" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ayrıldı, küme düştü!
Habere Git

"Trabzonspor ile ilgili bir fotoğrafı beğendiğim için olduğunu söylediler"

Kadro dışı kalmasının nedeni hakkında konuşan N'Sakala, şunları söyledi: "Gerçek sebebini öğrenemedim. Bugüne kadar böyle bir yanıt alamadım. Başlangıçta Trabzonspor ile ilgili bir fotoğrafı beğendiğim için olduğunu söylediler. Bunu ilk kez yapmamıştım. Şampiyonluk sezonunda Trabzonspor'a 2-1 yenildiğimiz maç sonrasında da fotoğraf beğendim"

"Başka bir oyuncunun da o fotoğrafı beğendiğini, sonra geri çektiğini gördüm"

N'Sakala, "Bu beni çok şaşırttı; çünkü başka bir oyuncunun da o fotoğrafı beğendiğini; ama benim başıma gelenlerden sonra beğenisini çektiğini gördüm. 'Ne oluyoruz ya?' diye düşündüm. Problem bendim. Olanları kabul ettim; çünkü ben profesyonelim" açıklamasını yaptı.

"Avrupa'da fit kalman için şans veriyorlar, Türkiye'de böyle değil"

Tecrübeli oyuncu, "Böyle karar aldılarsa, tamam. Takımda sorun çıkarmak istemedim. Kazanmamız gerekiyordu ve böyle kazanacaksak benim için bir sorun yoktu. Ama işler daha da kötüleşti. Türkiye'de kadro dışı kalınca takımda duruyorsun, işler Avrupa'daki gibi işlemiyor. Orada kadro dışı kalınca antrenman yapabiliyorsun, kadroda olmasan bile geleceğin için fit kalabiliyorsun, bol şans diliyorlar. Türkiye'de böyle değil, bizzat öğrendim" dedi.

İlgini Çekebilir
Eski Kartal radarda! Liste başına alındı
Habere Git

Yusuf Sarı'nın paylaşımını beğenerek tepki çekmişti

Fabrice N'Sakala, geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor karşısında 2-1 kaybettiği maçın ardından Yusuf Sarı'nın paylaştığı fotoğrafı beğenerek, Siyah-Beyazlı camianın tepkisini çekmişti. 

Yusuf Sarı'nın o paylaşımı

Yusuf Sarı'nın N'Sakala tarafından da beğenilen paylaşımında şu ifadeler yer alıyordu: "Bravo takım! Bu şehri gururlandırmaya devam edeceğiz! Yolumuz uzun ama biz inanıyoruz! Olacak inşallah"

Siopis'i beğendi, Ljajic paylaşımı yaptı

Ayrıca N'Sakala, Alanyaspor'dan eski takım arkadaşı Manolas Siopis'in fotoğrafını beğenmiş öte yandan bir başka paylaşımında ise "Ljajic'i özledim" paylaşımı yapmıştı.

"Rakibime saygı duymak, nazik olmak saygısızlık değildir"

N'Sakala daha sonra Siopis beğenisi ile ilgili "Bir gün takım arkadaşı, bir gün rakip ama sonsuza kadar aile... Rakibime saygı duymak, nazik olmak saygısızlık değildir" ifadeleri ile bir paylaşımda daha bulundu.

"Sergen Yalçın, o sezon neler olacağını biliyordu"

Hem Alanya’da hem de Beşiktaş’ta beraber çalıştığı teknik direktör Sergen Yalçın ile kadro dışı konusunda konuşmalarını açıklayan N'Sakala, "Bence Sergen Yalçın, o sezon neler olacağını biliyordu. İstifa ettiği zamanı hatırlıyorum da… Şampiyon olduğun, kupayı, her şeyi kazandığın zaman bir sene daha sözleşme imzalamaman için bir sebep görmüyorum! Bu bana göre normal değildi. Sergen de hissetmeye başlamıştı" dedi.

"Artık kardeş gibi değildik"

Konuşmasını sürdüren N'Sakala, "Aboubakar gittikten sonraki 4 maça baktığınızda oyuncular arasında her şey değişmişti. Biz bir aile gibiydik. Temmuz-Ağustos gibi geri döndüğümüzde, takımın ruh hali aynı değildi. İyi idman yapıyorduk; ama artık kardeş gibi değildik. Dorukhan, Ljajic ve Oğuzhan gibi oyuncular gitmişti" ifadelerini kullandı.

"Sergen Yalçın ile sadece sahada konuşursun"

Deneyimli sol bek, "Sahadayken oyun değişiyor. Geçen sezon ve bu sezonki Ghezzal’a bakın, farklı. O, iyi bir futbolcu; ama ilerde Aboubakar varken daha farklıydı. Aboubakar çok disiplinli, ekstra antrenman yapar, en iyimizi verelim diye bizi iterdi. Bugüne bakın, Aboubakar döndükten sonra takım bambaşka oldu. Bence Sergen hissetmişti. Kadrodan çıkartıldığımda pek konuşmadık; çünkü O, öyle bir hoca değil. Alanya’da da çalıştık, O’nu tanıyorum. Sergen Yalçın ile sadece sahada konuşursun. Sahada değilsen pek konuşamazsın. Ama yardımcı Murat hoca ile konuştum" dedi.

"Valerien Ismael ile 2-3 kez konuştuk"

Sergen Yalçın'ın ardından Valerien Ismael döneminde tekrar kadroya dönebilmek için görüşmelerde bulunduğunu söyleyen N'Sakala, "Valerien Ismael ile 2-3 kez konuştuk. Bir gün antrenmanda konuştuk, durumumu sordu. Sonra telefonlaştık" açıklamasını yaptı.

"Onayladı, ama önce kulübe sorması gerektiğini söyledi"

N'Sakala sözlerine şu şekilde devam etti: "Başta, Sergen takımdayken 'Hoca artık seni kadroda istemiyor' demişlerdi. O gidince, durumlar değişince kadroya dönebileceğimi düşündüm. Ismael’e yazdım. 'Kadroya dönebilirim, idman yapabilirim, eğer iyi olmadığımı düşünürsen de tamam, başka bir yere giderim' dedim. O da onayladı, ama önce kulübe sorması gerektiğini söyledi"

"Bir şeylerin yolunda olmadığını söyledi"

N'Sakala, "Sonrasında bana bir şeylerin yolunda olmadığını, 'Benden önce neler oldu bilmiyorum ama yeni hoca olduğum için baskı yapamam. Bunun hakkında konuşabilmem için birçok maç kazanmalıyım. Şu anda imkanı yok gibi ama istersen senin için birkaç kulüple görüşürüm' dedi. Kadroya geri dönemedim" dedi.

"Koronavirüse yakalanmıştım, 'Yarın idmana çıkıyorsun' dediler"

Ismael döneminde kadro dışı kararının devamını kulübün istediğini belirten N'Sakala, "Kulüp buna çok önceden karar vermişti zaten. Bir keresinde koronavirüse yakalanmıştım sanırım, emin değilim. Rıdvan’ın oynamama ihtimali vardı. 'Yarın idmana çıkıyorsun' dediler. 'Ama 1 hafta beklemem gerektiğini söylemiştiniz' dedim. 'Hayır, yarın çalışıyorsun' dediler. Ben de idman yaptım. Çılgıncaydı, 3 gün içinde birkaç aylık antrenman yaptım. 3 antrenmanda bütün programları uyguladılar" dedi.

"Sonra Necip'in de testi pozitif geldi"

N'Sakala, "Başakşehir maçıydı. Sonra Necip’in testi de pozitif geldi. Sonunda Rıdvan oynayabilir duruma gelince bana dönüp, '7 gün beklememiz lazım' dediler. 'Ama bu hafta sonu oynayacağımı söylemiştiniz' dedim. Sonra eve döndüm. Yaşananlar garipti" ifadelerini kullandı.

"Rıdvan'ı satmak istediklerini biliyordum"

"Rıdvan’ı satmak istediklerini biliyordum" diyen N'Sakala, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "'Daha az oynaman lazım. O, Türk bir oyuncu, milli takıma gitmesi lazım' şeklinde şeyler söyleniyordu. Saygı duydum; ama burada kazanmak için oynuyoruz. Ben bunun için oynarım. Daha iyiyse tabii ki o oynasın; ama değilse bırakın da kazanalım. Bunun sadece futbolla ilgili olmadığını anladım. Durumu kabullendim, biz bir takımdık ve egomuz yoktu. Rıdvan’a bol şans dileyen ilk kişi bendim. İlk yarıdan sonra konuşup tavsiyede bile bulundum; çünkü ondan daha fazla maça çıkmıştım, daha fazla şey biliyordum, Süper Lig’de daha fazla maça çıkmıştım. Teşekkür etmişti, aramız iyiydi. Kulüp, her şeyi kontrol etmek istedi; ama her şey zaten yolundaydı"

"Antrenmanda kavga bile ederdik... Ligde 6. olduk, bu yönetimsel bir sonuçtu"

Fabrice N'Sakala, "Pjanic ve Michy (Batshuayi) gibi oyuncular gelince artık takımda ego da vardı. Her şey değişti, 'Haydi çocuklar, ekstra çalışalım' diyen Aboubakar’dan farklıydı. Michy daha gençti, Süper Lig tecrübesi yoktu, Aboubakar kadar profesyonel değildi. Bu da her şeyi değiştirdi. Bazen antrenmanda kavga bile ederdik. Süper Lig’de bitirdiğimiz sırayı gördünüz. 6. veya 7. olduk. Bu, yönetimsel bir sonuçtu" dedi.

"Aboubakar'ı Lewandowski ile kıyaslayabilirsiniz"

Röportajdan önce "Aboubakar'ın gitmesi hataydı" ifadelerine açıklık getiren N'Sakala, "Hala böyle düşünüyorum. Aboubakar ile birlikte oynasanız anlarsınız. Çok iyi bir futbolcu. Bir santrfor olarak Aboubakar'ı Lewandowski gibi Avrupa'nın en iyileri ile kıyaslayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Ayrıldığında Ronaldo'yu getirdiler ama 'Aboubakar'ı geri istiyoruz' diyorlar"

N'Sakala, "Takımdan ayrıldığı zaman Türkiye'de benzer bir kaliteyi bulmak çok zor olacaktı; çünkü o formundaydı, hızlıydı, teknikti. Onun gibisini fazla göremezdiniz. Arabistan'dan ayrıldığında Ronaldo'yu getirdiler ama 'Aboubakar'ı geri istiyoruz' diyorlar. Bu yeterince anlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Atiba hala benim kaptanım, sonsuza kadar"

Eski Beşiktaşlı son olarak, "Beşiktaş onu geri getirdiği için mutluyum; Atiba'dan sonra o, kaptan gibi. Atiba hala benim kaptanım, sonsuza kadar. Şimdi her şey farklı, böyle devam ederlerse şampiyon bile olabilirler. Umarım iyi noktada bitirirler" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler