Okan Buruk: "Fenerbahçe'yi Yenmek Camiamızın Sevincini İki Katına Çıkardı"

08.06.2023 - 14:34 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 15:39

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Fenerbahçe'yi yenmek; benim, oyuncularımın, camiamızın sevincini iki katına çıkardı. Bu çok önemli ve değerliydi" dedi.

Okan Buruk: "Fenerbahçe'yi Yenmek Camiamızın Sevincini İki Katına Çıkardı"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, NEF Stadı’nda Anadolu Ajansı Spor Masası’nın konuğu oldu. Buruk, Icardi ve Rashica ile yola devam etmek istediklerini belirtirken Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a da göndermede bulundu. İşte detaylar...

"Fenerbahçe'yi yenmek sevincimizi iki katına çıkardı"

Fenerbahçe galibiyetine değinen Buruk, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisi çok önemlidir. Bazen şampiyon olan takım derbilerde yenilmiştir ve bunun burukluğunu yaşar, biz bu sene toplam 6 gol attık ve gol yemedik. Sahamızda kutlama öncesi Fenerbahçe'yi yenmek; benim, oyuncularımın, camiamızın sevincini iki katına çıkardı. Bu çok önemli ve değerliydi. Lige hükmeden, ligi domine eden Galatasaray takımı vardı. 88 puanı yakaladık, bu da kalitemizi, ne kadar motive olduğumuzu gösteriyor.

"Galatasaray'ın şampiyonluktan başka hedefi olamaz"

Hedefe ulaşmamızın mutluluğunu yaşıyorum. Galatasaray'ın şampiyonluktan başka hedefi olamaz. Galatasaray'ın bu sezon getirdiği oyuncular ve oynadığı oyun Süper Lig'in marka değerini yükseltti.

İlgini Çekebilir
Çebi'den olay sözler: "TFF Başkanı taraf olduğunu hissettiriyor"
Habere Git

"Yeni bir yönetim geldi, kafa olarak çok uyuştuk"

Uzun yıllar altyapı, A Takım, uzun yıllarda A Takım'da yaşadığım başarılar... Teknik direktörlük kariyerine başlayınca da aklınızda hep Galatasaray oluyor. Bunun bana nasip olması çok doğru bir zamanlama oldu. Yeni bir yönetim geldi, kafa olarak çok uyuştuk. Erden Bey, başkanımız, yönetim kurulumuz çok değerli insanlardan oluşuyor. Hep "inşallah doğru zamanda olsun" derdim. Öyle de oldu. Benim için çok büyük mutluluktu. Bekliyordum, ne zaman olacağını bilmiyordum.

"Karakter analizi de yaptırıyoruz"

Transfer ettiğimiz futbolcularla ilgili bir karakter analizi de yaptırıyoruz. Galatasaray'ın bu sezon getirdiği oyuncular ve oynadığı oyun Süper Lig'in marka değerini yükseltti.

"Avrupa'da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi'ni değersiz bulması komik geliyor"

Daha önce 'Okan Buruk hakemlerle ilgili konuşuyor, Jorge Jesus konuşmuyor' diyorlardı ama bu daha sonra değişti. Çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa'da hiçbir büyük ligde çalışmamış, sadece Portekiz, Brezilya ve Suudi Arabistan Ligi'ni görmüş bir teknik adamın Türkiye'yi değerlendirmesi komik geliyor. Icardi, Mertens, Zaniolo ya da Premier Lig'den gelen oyuncuları değerlendirse anlarım ama Avrupa'da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi'ni değersiz bulması komik geliyor. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın transfer rotası belli oldu! James Rodriguez, Muleka, Alli...
Habere Git

"Jesus değil, Türkiye'ye gelen yabancı hocalar Türkiye'yi küçümsemiştir"

Sevilla maçlarına Fenerbahçe iyi oynadı, Türkiye Ligi'nde bu takım. Başarılı performans sergiledi. Sadece Jesus değil, Türkiye'ye gelen yabancı hocalar hep Türkiye'yi küçümsemiştir. Hiçbiri de başarılı da olamamıştır. Son 16 şampiyon Türk teknik adam! Türk teknik adamların başarısı da küçük görülmüştür. Bunu kırmamız gerekiyor. 16 şampiyonluk yeterli sayı.

"Canınız yandığı için bağırıyorsunuz"

TFF her zaman iyi niyetle bir şey yapmaya çalışıyor. MHK değişiyor, kısa sürede hakemleri rahat ettirecek bir model bulunalı. Canınız yandığı için bağırıyorsunuz. Bir maçtaki hata, 3 puanınızı götürebiliyor.

"Burada hakemler korkuyorlar"

VAR teknolojisinin olduğu dönemde, hakemler sorumluluk almalı. Kendilerine güvenmeli. Avrupa'daki hakemler kendilerine güveniyor, burada korkuyorlar. Biz telefondan görüyoruz, VAR görmüyor. Hakemler kötü niyetli değil ama hatalar kimsenin hoşuna gitmiyor.

"Icardi ve Rashica'yı kadromuzda tutmak istiyoruz"

Icardi ve Rashica'yı kadromuzda tutmak istiyoruz. Avrupa kupaları için yapacağımız transferleri de kısa süre içerisinde bitirmek istiyoruz. Ön eleme maçlarına kadar kadromuzu oluşturmayı hedefliyoruz. Santrfor olarak bu dönemde Mustafa Muhammed'i değerlendirmek istiyoruz. Mauro Icardi geri döndü, Bafetimbi Gomis ayrıldı.

Joao Felix, Tielemans, Aubameyang iddiaları hakkında

Net katkı sağlayacak önemli oyuncular alacağız. Önemli olan takıma katkı sağlayacak oyuncular. Hem fiziksel anlamda, hem de camiaya hava getirecek transferler yapmak istiyoruz. Bunu biz mantıklı bir şekilde yapıyoruz. Bu da çok önemli. Mantıksız paralarla önemli oyuncuları getirirsiniz, katkı sağlamaz. Erden Bey'in çalışmaları var. Bizim istediğimiz oyuncular üzerinden Erden Bey direkt görüşme yapıyor. Kulübe maksimum katkı yapacak, bütçeyi rahatsız etmeyecek oyuncular istiyoruz.

"Ali Yiğit'le zor zamanlar geçirdik"

Ali Yiğit'le zor zamanlar geçirdik. Galatasaray seçimlerinde oyları tek tek takip ederek takımın başına geçmemi hayal etti. Takımla olan ilişkisi, tesisin içerisine enerji katması çok güzeldi. Cenk Ergün'ün, Gomis'in çocukları hep tesisteydi. Başta oğlum için sevinçliyim ama bütün Galatasaraylı çocuklar için sevinçliyim.

"Suudi Arabistan fırtınası var"

Suudi Arabistan fırtınası var, transferde futbolu nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Çin 4-5 misli daha düşük rakamlarla alıyordu, o bitti ama Suudi Arabistan başladı. Oyuncuları bu ihtimal düşündürebilir. Bonservisi olmayan oyuncularda durum zor olabilir.

"5 oyuncuya teklif gelmesi normal"

İyi sezon geçirdik, beş oyuncuya teklif gelmesi normal. Bazı mevkilerde oyuncu bulmak zor. Benim önceliğim oyuncularımın benle olması. Bir teknik adam kadrosunun bozulmasını istemez, takviyeler ister. Kulübümüzün alacağı, rolü, düşüncesi, menfaati. Avrupa'da başarı için oyuncularımızı tutmak istiyoruz.

"Sacha Boey muhteşem performans sergiledi"

Sacha Boey, bizle kampı geçirmedi. Devamında bizle oldu. Formayı aldı ve sezon sonuna kadar muhteşem performans sergiledi. Her antrenmanda çok çalıştı. İyi insan ve iyi karakter.

"3-4 takviye yaparak devam etmek önemli"

Sacha Boey, antrenman öncesi ve sonrasında ekstra çalıştı. Orta ile ilgili hep çalıştı. Nelsson ve Abdülkerim harikaydı. Barış Alper, Kazımcan, Berkan son maçı muhteşem oynadı. Yunus sezon içinde hep iyiydi. Az şans verebildik. Mevkisindeki oyuncular Rashica ve Zaniolo çok iyiydi. Sergio, Mertens, Oliveira çok iyiydi. Birçok oyuncuyu sayabiliriz ama aynı oyuncuların üstüne 3-4 takviye yaparak devam etmek önemli.

"En çok seyirci çeken takımı Galatasaray oldu"

Bu çok etkileyici. Bu dönemlerde bunları yapmak, 20-30 yıl önceye göre çok daha zor. Son 30 yılın en yüksek puan ortalamasına da ulaştık. Bu yılların rekorunu net bir şekilde kırdık. Hedefimiz şampiyonluk dedim her zaman. Rekorları kırmaya çalışmadık ama şampiyonluk yolunda kazandıkça rekorlar kırdık. Bunu hep benim adımı söyleyerek söylediler ama biz bu rekorları Galatasaray camiası olarak kırıyoruz. Her galibiyette herkesin çok büyük emeği var. Tribündeki taraftarın, başkanın, yönetimin, camianın bunda çok büyük payı var. Bu rekorları kırmak da bizi mutlu etti ve bir sonraki maça daha büyük motivasyonla çıkmamızı sağladı" şeklinde konuştu.

"Kerem takımın artık liderlerinden oldu"

Futbolcuların sezon genelinde yüksek performans sergilemesiyle ilgili de Buruk, şunları söyledi:

"Tabii ki her şey sevgi iklimiyle olmuyor, burada taktiksel düşünce de ortaya çıkıyor. Antrenmanda yapmadıklarınızı oyuncudan isteyemezsiniz. Mata da oynadığında önde baskıyı net şekilde çıkardı, Icardi de çıkardı. Kerem'in iyice yükselen bir performansı vardı. Takımın performansı yükseldikçe kendi performansı yükseldi. Burada Icardi ile iletişimi, ne yapacaklarını bilmeleri çok önemliydi. Gol atmak ya da attırmak değil, Galatasaray'ın kazanması ön plana çıktı. Kerem takımın artık liderlerinden oldu. Türk oyuncuları yönetmesi, maç sonu sevinmesiyle, aldığı kaptanlık rolünü çok doğru şekilde kullandı. Kerem umarım aldığı kaptanlık rolüyle uzun yıllar Galatasaray'a hizmet eder."

"Genel olarak zor bir lig oldu"

Sezon boyunca çok fazla sakatlık yaşamadıklarını ve bu durumun da kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Buruk, "Yener hoca ve sağlık ekibi, oyunculara çok şey kattı. Bu seneyi bu kadar az sakatlıkla geçirmek önemliydi. Dünya Kupası arasında Icardi'nin ve Sergio Oliveira'nın sakatlıkları oldu. Aranın ardından ritme girdikten sonra deprem felaketi oluştu. Buradaki psikolojimiz de farklı bir noktaya gitti. Genel olarak zor bir lig oldu. Performans olarak yine de en üstü hep yakaladık." açıklamasını yaptı.

"en zorlu dönem Dünya Kupası öncesi oynayacağımız maçlardı"

Sezonun ilk 10 haftalık fikstürünün çok zor olduğunun altını çizen Okan Buruk, transferlerin geç gelmesi, takımın birbirine adapte olması ve teknik ekibin oyuncuları tanımasının süreci etkilediğini ifade etti.

İlk 10 haftada yalnızca 3 iç saha maçı oynadıklarını hatırlatan Buruk, şunları kaydetti:

"Yeni bir takım, deplasman maçlarının çok olduğu bir dönem oldu. İlk 10 haftada liderle aramızda 5 puan fark oluştu. Daha fazla puan toplayabilirdik. Genel olarak kötü bir senaryo değildi. Bizim için en zorlu dönem Dünya Kupası öncesi oynayacağımız maçlardı. Üç maç bizim için çok önemliydi. Deplasmandaki Fatih Karagümrük maçı, iç sahadaki Beşiktaş derbisi ve dış sahadaki Başakşehir mücadelesi oyun ve skor olarak etkileyiciydi. Dünya Kupası arasına girerken Galatasaray kendinden emin, taraftarlarını mutlu eden, Fenerbahçe'yle arasındaki farkın 2'ye düşmesiyle araya motive girdik."

Senin için hazırladığımız haberler