Okan Buruk: "Oyuncularım hiç beklemediğim hatalar yaptı"

20.09.2023 - 23:19 | Son Güncellenme: 20.09.2023 - 23:24

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle 2-2 berabere kaldıkları maç sonrası açıklamalar yaptı.

Okan Buruk: "Oyuncularım hiç beklemediğim hatalar yaptı"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle 2-2 berabere kaldıkları maç sonrası açıklamalarda bulundu.

"Oyuncularım hiç beklemediğim hatalar yaptı"

Maça iyi başladıklarını söyleyen Buruk, "İyi başladık, çok pozisyona girdik. Beklenmedik bir gol yedik. Geri dönüş bizim için önemliydi. Biraz daha vakit olsaydı 3. golü de bulabilirdik. Maçın geneline baktığımda iyi başlayan bir takım. Belli yerlerde iyi oynamayan bir takım. Ama maçın sonunu iyi bitiren bir takım. Oyuncularım hiç beklemediğim hatalar yaptı. Duran topta bile doğru kararlar veremedik. Günün sonunda 2-0'dan bir puan kazanmak da bizim açımızdan önemli. Oyuna giren oyuncular uzun süre sonra forma giydi. Girdiğimiz gol pozisyonu, rakip ceza sahasında bulunmada öndeyiz. Ama rakipten iki kötü gol yedik.

"Zaha için bundan sonra daha farklı olacak"

55'te iki tane oyuncumuzu çağırdık, hazırlanırken gol yedik. Aslında erken bir dakikada değişiklik yapmıştık. Sonra iki oyuncu daha oyuna aldık. Burada oyuncu değişikliği olması gerekiyor. Hiç oyuncu değiştirmeyen hocalar da var. Takımlar iyi gidiyor. Belki 80, 90. Üst düzey oyuncular bazen hiç oyuncu değiştirmiyor. Oyun dakikalarında vereceğiniz kararlar önemli. Girecek oyuncular Zaha ilk defa oynayacak kaç dakika oynayabilir. Hazır olmayan oyuncuları da bilmek lazım. Oyuncuları hazır halde kullanmak istiyorum. Zaha için bundan sonra daha farklı olacak.

İlgini Çekebilir
Aslanlar pes etmez!
Habere Git

"Savunmadan birini çıkarıp Torrera'yı stopere çektim"

Son değişikliği Ndombele'yi alarak yapmak istedim. Öndeki dört oyuncuyu zaten değiştirmiştim. Bir tek Icardi kalmıştı. Savunmadan birini çıkarıp Torrera'yı stopere çektim. Galatasaray seviyesindeki bir takımın geriden daha iyi oyun kurması gerekiyordu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunu daha iyi kurmak için Ndombele ve Oliveira hücuma destek verecek oyunculardı.

"Bu maçı 2-2'ye getirdiysek taraftarın rolü var"

Rakibin yaslandığı noktalarda çok fazla üretemedik. İkinci yarıdaki oyun benim de kabuledeceğim bir oyun değil. İlk yarıdaki oyunu uzun dakikalara yaymamız gerekiyor. Oyuncuların kenara alınırken taraftarların protesto etmesi, Bu tür maçlarda kaybettiğinizde kim olursa olsun değiştirdiğiniz zaman protesto geliyor. Muhteşem bir taraftar vardı. Baskıyı savunmayı beraber yaptık. Bu kadar kişi içerisinde ıslık çıkabiliyor. Azınlığın olduğunu görüyoruz. Taraftarın bize desteği çok fazla. Bu maçı 2-2'ye getirdiysek taraftarın rolü var. 

"Oyuncularımızda da düşüşler görüyoruz"

Bu tür değişikliklerde ıslık olabiliyor. Bu kadro şampiyon olan kadro. Bir iki hafta önce çok iyi oynayan kadro. Bu tür duygusal tepkiler olabiliyor. Galatasaray'a bağlılığımızı göstermemiz gerekiyor. Galatasaray'ı Galatasaray olduğu için seviyoruz. Bu statta kim olursa olsun desteklemek zorundayız. Taraftar bize inanılmaz destek verdi. Ama ufak tefek protestolar olabiliyor. Oyuncularımızda da düşüşler görüyoruz. Yaptıkları profesyonel bir iş var. Mental olarak ne kadar iyi olurlarsa futbolunu sahaya da kadar iyi yansıtırlar. Bizim işimiz sadece seyircimizi coşturmak. Daha iyi olmalıyız. Bunun da farkınadayım.

İlgini Çekebilir
Cim Bom bir puanı aldı UEFA ülke puanında tırmanış sürdü
Habere Git

"Önde oynamak istiyoruz"

İlk yarı rakibe pozisyon vermedik gibi bir şey. Bu takım da zaten bize geçiş yapmak için gelmişti. Buna izin vermedik. Samsun maçında da aynısını yaşadık. Zaman zaman oyuncularımız arkaya koşmaya başlıyorlar. Bu istediğimiz bir şey değil. Önde oynamak istiyoruz. Zaman zaman oyuncular psikolojik olarak etkileniyorlar. Biz geride oyunu kabul edecek bir takım değiliz. Bir çok oyuncumuzu kullanacağız. Bütün oyuncularımız da oynarken en iyi performansı kim gösterekek bunu göreceğiz. Kaliteli oyuncularımız var. Angelino da bu oyunculardan biri. Maça iyi başlamıştı. İkinci yarı takımın düşüşüyle birlikte o da düşüş gösterdi. Angel de Avrupa'da kariyer yapmış önemli bir oyuncu. O da performansını yukarıya çekecektir.

"İyi oyuncularımız ve iyi oyun aklımız var"

Samsun maçıyla karşılaştıardığımızda bundan daha az pozisyon bulduk ama 3 gol attık. Bu da ne yapabileceğimizi gösteriyor. Yeni oyuncularımız var. Sağ kanatta Hakim ilk defa bu oyuncularla aşağı yukarı oynadı. Böyle bir maçta baskılara gitti. Pozisyonlara girmeye çalıştı. Kadroya girecek oyuncuların alışmasıyla birlikte daha iyi yerlere geleceğiz. İyi oyuncularımız ve iyi oyun aklımız var. Her geçen gün daha yukarı çıkacağız. Hala Eylül ayındayız. Geçen sene Galatasaray en iyi performansını Kasım ayında vermeye başlamıştı.  Daha iyi olacağız. Oyuncularım da birbirlerini daha iyi tanımaya başlıyor" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler