Galatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi, Mata, Yusuf Demir transferi açıklaması

09.09.2022 - 14:37 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 15:07

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kulüp televizyonunda yapılan transferler ve takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi, Mata, Yusuf Demir transferi açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da yeni transferlerin de katılımıyla Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Kasımpaşa maçı hazırlıkları devam etti. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, antrenman sonrası kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"Basının hakkını vermek lazım. Bazen bizden önce öğreniyorlardı"

Buruk, transfer döneminde yaşanan süreç, Mertens ve Mauro Icardi transferleri ve Erden Timur hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı. Transfer sürecinde basının da çok etkili olduğunu dile getiren Buruk "Basının hakkını vermek lazım. Bazen bizden önce öğreniyorlardı. Transfer döneminde bazı şeyleri saklamak istiyorsunuz ama ortaya çıkıyor bir şekilde. Aşağı yukarı aynı oyunculara talip olduğumuz çok takım oldu. Genelde saklamak istiyoruz ama çok saklayamadık." dedi.

"Hem Icardi için hem de Mata için çok iyi şeyler duyduk"

Buruk, "Bu kadar ayrılık yaşanmasını ben de beklemiyordum. Mostafa Mohamed tekrar değerini bulsun istedik. Aynı şekilde Morutan, Cicaldau..." dedi.

"Biz her oyuncuyu buraya getirmeden önce karakter analizi yapıyoruz" diyen Buruk, "Bir şirketle çalışıyoruz. Her yerde tanıdıklarımız var, eski hocalarından bilgiler alıyoruz. Hem Icardi için hem de Mata için çok iyi şeyler duyduk. Oyunculuklarını tartışmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

"Hayal ettiğimiz şampiyonluk gelecektir"

Yeni transferler Mata ve Icardi'den bahseden Okan Buruk, "İki oyuncuya da ilk olarak fiziksel durumlarını sordum. Juan Mata'nın biraz süreye ihtiyacı var ancak Mauro Icardi iyi durumda" ifadelerini kullandı.

Taraftar ile ilgili de görüşlerini aktaran Buruk, "Taraftarımız 10 kişi kalmış bir takımı son maçta 11 kişi oynattı. Bize inanılmaz destek oldular. Bu birlikteliği ve bu paylaşımı doğru bir şekilde biriktirirsek, hayal ettiğimiz şampiyonluk gelecektir" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray kimleri transfer etti? 2022-23 sezonu gelenler ve gidenler
Habere Git

"Yusuf Demir, Türk oğlu Türk"

Yeni transfer Yusuf Demir'in yabancı statüsünde olmasından bahseden Buruk, "Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Ailesi Türk, Türkçe konuşuyor ama buraya yabancı olarak geliyor. Bu kuralın değişmesi gerekiyor. Kural sebebiyle birçok şeyi denemek zorunda kalacağız. Hepsinde baştan hesaplamak gerekiyor. Orada da bazen hiç beklemediğin oyuncuyu bile sahaya koyamayabiliyorsun." diye konuştu. 

"Erden Timur inanılmaz çalıştı"

Buruk, transferlerde en büyük pay Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 

"Bu kadar ayrılık yaşanmasını ben de beklemiyordum. Mostafa Mohamed tekrar değerini bulsun istedik. Aynı şekilde Morutan, Cicaldau... 27 Haziran'da ilk antrenmana başladığımız günden bu yana günler inanılmaz hızlı geçti. Kadro yenilenmesi, transfer çalışmaları... Geçen senenin etkilerini üzerimizden atmak istedik. Bu dönem içerisinde çok yoğun çalıştık. Başkanımız ve yönetim kurulumuz da müthiş tempolu çalıştılar, herkesin görev dağılımları vardı. Başkanımız ve özellikle Erden Timur inanılmaz çalıştı. Hoca olarak çok mutluyum. Yaşayacaklarımızı da düşününce çok mutlu ve motiveyim."

"Hata yapılacaksa her takıma yapılmalı"

Hakem hatalarına da değinen Buruk "Bu sene yeni bir federasyon, yeni bir oluşum var. Hakemleri hepimiz eleştiriyoruz, herkesin gördüğünü onların da görmesini istiyoruz. Hakemlerin zaman geçirme olayının da üstüne gitmeleri gerekiyor. Maç yavaşladıkça hem oyuncuların hem de maçın güzelliği gidiyor. Son maçlardaki hakem hatalarının bir daha olmasını istemiyoruz. Hiç kimse için olmasın. Hakemler elbette hata yapacaktır ama bunu en az sayıda tutmak gerekiyor. Hata yapılacaksa her takıma yapılmalı. Sadece 1-2 takıma yapılınca olmuyor. Artık hakem hatalarını Galatasaray camiası olarak istemiyoruz. VAR sistemi diye bir sistem var. Bu sistem doğru kullanılamıyorsa, o insanların bu iş için yetersiz olduğu ortaya çıkar." dedi.

"Dries Mertens lider oyuncu"

Napoli'den ayrılmasının ardından bedelsiz kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız Dries Mertens'e de değinen Buruk "Dries Mertens lider oyuncu. Bizim ulaşamadığımız yerde saha içindeki liderler, hocaların olması çok önemli. Dries Mertens'in saha içinde hata yapan arkadaşını alkışlattı. Bunlar bir takım için çok önemli." dedi.

Okan Buruk sözlerini "Cumhuriyet'in 100. yılında tek hedefimiz 23. şampiyonluğumuz." mesajıyla sonlandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler