Mehmet Demirkol'dan İsmail Kartal ve Arda Güler açıklaması

02.03.2022 - 15:20 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 16:20

Yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Arda Güler ve genç oyuncular için yaptığı açıklamayı sert sözlerle eleştirdi. İşte detaylar

Mehmet Demirkol'dan İsmail Kartal ve Arda Güler açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe- Kasımpaşa maçını Socrates YouTube kanalında değerlendirdi. 90+1'de sarı lacivertlilerin kazandığı golle ilgili konuşan Demirkol, "Kasımpaşalılar çok itiraz etti. Bir taraftan haklı Kasımpaşa o pozisyon özelinde. Şundan haklı.. Normalde evrensel kurallar açısından öyle faul olmaz. Ama Türkiye'de savunma lehine o kadar kolay faul çalınıyor ki.. O bir taktik unsur neredeyse... Yurt dışından gelenler bile bir kaç hafta içinde Türkiye'deki savunma oyuncuları hücumcudan darbe alıp düşmek olduğunu öğreniyorlar. Dolayısıyla Kasımpaşalılar 'bu standartta verilirken niye bize verilmedi' diyebilirler. Ancak normalde böyle faul olmaması lazım" dedi.

"Berisha potansiyelinin yarısına ulaşamadı"

Fenerbahçe'nin karşılaşmaya yumuşak bir 11 ile başladığını belirten Demirkol şunları söyledi: "Git gelli oyun oldu. Fenerbahçe'nin tercih ettiği bir oyun bu. Ama bunun için önde pivot bir santrafor ve Valencia lazım. İkisi de yok. Berisha'nın tek başına oynadığı maçlarda bu adamın ne işi var dedirtiyor. onun da güveni çok düşüyor. Potansiyelinin yarısına ulaşamadı. Bunun nedeni de Fenerbahçe'nin onu oynatma şekli. Ya Serdar ile ya Valencia ile oynaması lazım. Böyle oynayacaksa sahadan olmasının manası yok. Kaçırdığı gol olacak iş değil."

"Arda Güler'in hayal kırıklığı görüldü"

Yorumcu, Arda Güler'in Fenerbahçe'nin mecburiyete dönüştüğünü vurguladı.  Demirkol, "Taraftardan müthiş bir baskı var. Bu çok yanlış. 65 dakika oynadı. Çıkarken hayal kırıklığını görüyorsun" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Attila Szalai'den transfer açıklaması!
Habere Git

"Olmaz İsmail Hoca... Yapma, yazık..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın "Fenerbahçe tarihinde bu kadar genç oyuncuları oynatan benim" açıklamasına da değinen Demirkol şöyle konuştu: "Bunu bekliyordum. İsmail Hoca maalesef bunları yapıyor hep. Bu başına oynattığı oyundan daha büyük dert açıyor her seferinde. Gerçeklikten uzak bir politikacı gibi konuşuyor neredeyse. Arda oynasın diye kampanyalar düzenlendi. Arda gibi oyuncuların olmazsa olması takımda her şeyin tam olması. Fenerbahçe'de her şey muğlakken takımın ne oynadığı belli değilken bu olur mu? Yasal olarak çocuk bu. Oynayacak tabii de hocanın oyuncuyu koruması lazım. İş çok zor bir yere gidiyor. 15-16 yaşında bir çocuğu atamazsın oraya. O yüzden yaptığı açıklamalar talihsiz ve gerçeklikten uzak ki hocaya güveni sarsıyor. İsmail Hoca üzerindeki baskıyı gösteriyor. Hoca baskıyla böyle mücadele edemezken 17 yaşındaki çocuktan beklenir mi? Bir de 'Ben yaptım, ben ettim' sözleri.. İnsan kendinden böyle söz eder mi? Pereira'nın bir tarafta Muhammed bir tarafta Arda ile fotoğrafı var. Olmaz  İsmail Hoca... Yapma, yazık..."

"Arda Güler Trabzonspor maçında oynamamalı"

Demirkol, Trabzonspor karşılaşmasında Arda Güler'in sahada olmaması gerektiğini vurguladı. Yorumcu şunları söyledi:

"Yapmayın, etmeyin... Fenerbahçe'nin bu sezonki en önemli maçı bu olacak. Bir de Galatasaray maçı oynanacak. Seyircinin toplanacağı bu iki maç.. Bundan sonra sezonu kapatacak. Yaparsın bir plan orada Arda Güler işini görür. Ancak böyle bilinmezlik içinde 'Arda sağ kulvarı tut kardeşim. Arkanda da Osayi oynayacak' dersen Trabzonspor perişan eder orayı. Bu çocuğun üzerine niye yükleyesin? Taraftar yapıyor bunu. Yöneticilik ve teknik direktörlük bu baskıyı idare edebilme işi. Ama ne Fenerbahçe yönetiminde ne teknik kadroda böyle bir yetenek var. Fenerbahçe'nin 3 yıldır yaşadığı sıkıntıların temelinde bu var zaten. Bu Arda krizini de yönetemiyorlar."

Senin için hazırladığımız haberler