Beşiktaş'tan MKE Ankaragücü Maçı Sonrası Muşta Açıklaması

18.01.2023 - 22:46 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 23:04

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, MKE Ankaragücü'ne kaybederek kupadan elendi. Siyah-Beyazlı kulüp, maçın ardından sahaya atılan muşta hakkında açıklama yaptı.

Beşiktaş'tan MKE Ankaragücü Maçı Sonrası Muşta Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelenin normal süresi 1-1 berabere bitti. Oynanan uzatma devrelerinde gol sesi çıkmazken, seri penaltı vuruşlarına gidildi. Bu bölümde çeyrek finale yükselen taraf, ev sahibi MKE Ankaragücü oldu. Maça, tribünlerden atılan muşta damga vurdu.

Muleka'ya kırmızı çıktı, sarıya döndü! Sahaya muşta atıldı

Karşılaşmanın 60. dakikasında Muleka ile Atakan ikili mücadeleye girdi. Pozisyonun ardından öfkesini kontrol edemeyen Muleka, Atakan'ın yüzüne müdahalede bulundu. Maçın hakemi Barış Alper Saka, direkt kırmızı kartını gösterdi. Daha sonra VAR'a giden hakem, kırmızı kartı iptal ederek, sarı kart verdi. Tribünlere yakın mesafede gelişen olaylar tribünleri de ateşledi. Pozisyonda Ankaragücü tribününden sahaya muşta atıldı.

Muştayı Gedson aldı, Şenol Güneş'e verdi

Tribünlerden atılan muştayı Beşiktaş'ın yıldızı Gedson Fernandes aldı. Kenara doğru gelen futbolcu, muştayı hakeme gösterdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, öğrencisinin elinden bu maddeyi aldı.

İlgini Çekebilir
Kartal'ın kupa uçuşu kısa sürdü
Habere Git

Beşiktaş açıklama yaptı! 4 Eylül hatırlatıldı

Beşiktaş, bu olayın ardından açıklama yaptı. Siyah-Beyazlılar'ın açıklamasında, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşananlar da hatırlatıldı. 4 Eylül 2022'de oynanan müsabakanın sonunda bir Ankaragücü taraftarı sahaya atlayarak, Beşiktaşlı futbolculara ve maçın hakemine tekme atmıştı. Taraftara ilk müdahale ise Josef de Souza'dan geldi.

Josef: "Beni hatırlayacaksınız"

Josed de Souza, Ankaragücü taraftarına yaptığı müdahaleden dolayı hakemden kırmızı kart gördü ve bir sonraki Başakşehir maçında görev alamadı. Bu cezanın ardından Beşiktaş camiası ve Josef bir basın toplantısı düzenlemişti. Josef'in "Bir oyuncuyu öldürdükleri gün veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek, sakat bıraktıkları gün, ya da bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız" sözleri dikkat çekmişti.

"Futbolcularımızı yaralamaya yönelik bir muşta atıldı"

Beşiktaş, muşta olayı hakkında yaptığı açıklamaya, "Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız MKE Ankaragücü karşılaşmasında ne yazık ki futbolda şiddete bir kez daha tanık olduk. 4 Eylül 2022'de yapılan müsabakada sahaya girerek futbolcularımıza ve maçın hakemine yönelik saldırı gerçekleştiren Ankaragücülü bir holiganın neden olduğu skandalın üzerinden çok geçmemişken yine bir Ankaragücü maçında tribünlerden sahaya direkt olarak futbolcularımızı yaralamaya yönelik bir muşta atıldı" diyerek başladı.

İlgini Çekebilir
Muleka oyundan önce atıldı, sonra geri alındı
Habere Git

Devam eden açıklamada, "Sahaya giren şahsın, olaydan sonra adeta kahramanlaştırıldığı bir ortamın, bugün yaşananlara zemin hazırladığına, üç maymunu oynayanlar dışında tüm kamuoyunun şahit olduğuna inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Cezalar caydırıcılıktan uzak"

Siyah-Beyazlılar tarafından son olarak, "Sporda şiddetin önlenmesi için ortaya konan çabalara rağmen cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu bir kez daha vurguluyor ve futbolumuzun tüm unsurlarına bu şiddete birlikte son vermek adına çağrıda bulunuyoruz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler