Rıdvan Dilmen Galatasaray - Antalyaspor Maçının İlk Yarısını Yorumladı

21.01.2023 - 19:56 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 20:12

Süper Lig'de Galatasaray ile Antalyaspor karşılaştı. Maçın ilk yarısı 0-0 biterken, Rıdvan Dilmen devre arasında değerlendirme yaptı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen Galatasaray - Antalyaspor Maçının İlk Yarısını Yorumladı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelenin ilk devresi sona erdi. 0-0 beraberlikle biten ilk yarıyı ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen değerlendirdi. Dilmen, TV 8.5 kanalında açıklamalarda bulundu.

"İyi bir kalecileri olsa 4-5 puan fazladan kazanırlardı"

Antalyaspor'un yeni transferi Helton Leite ayağının tozuyla ilk maçına çıktı. Zorlu Galatasaray deplasmanına çıkan Leite, yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Rıdvan Dilmen, kaleci konusunda şunları söyledi: "Antalyaspor kaleci açısından transferi dört gözle bekleyen bir takımdı. Eğer ilk yarıda iyi bir kalecileri olsa 4-5 puan fazladan kazanırlardı"

"Galatasaray skoru değiştirecekse duran toptan değiştirecek"

Maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Galatasaray'ın kullandığı çok duran top var. Gözüken de o ki Galatasaray skoru değiştirecekse duran toptan değiştirecek" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Galatasaray - Antalyaspor
Habere Git

"İlk yarıdaki oyun beni tatmin etmez"

Sarı-Kırmızılı takımın bu maçtaki performansını eleştiren Dilmen, "Galatasaray 11 haftadır kazansa da, ben Galatasaray olsam ilk yarıdaki oyun beni tatmin etmez. Çok telaşlılar" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'ın şiddetli presini görmedik"

Sözlerine devam eden ünlü yorumcu, "Mertens'le Kerem pres yapan oyuncular değil, Icardi de yapmıyor. Siz rakibe pres yapmazsanız, rahat pas yapıp dinlenirler, sizi de yorar. İlk yarıda Galatasaray'ın şiddetli presini görmedik"

"Galatasaray'ın yıllardır duran toplarda sıkıntısı var"

Rıdvan Dilmen, "Galatasaray'ın yıllardır duran toplarda sıkıntısı var. Senede 2-3 golü geçemiyorlar, o da kornerlerden. Diğer duran toplardan attılar daha önce, kupada da attılar. Kullanıcılarda problem oluyor genelde ki Mertens gelene kadar daha fazla vardı. Stoperleri genelde uzun ve kafacı değil" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a kötü saha maliyet 1.8 milyon Euro... Younes Belhanda
Habere Git

"Okan hocanın bir şey yapması lazım"

Dilmen, "Orta sahaya belki Berkan, sola da Dubois'i sokabilir. Okan hocanın bir şey yapıp takımı daha derli toplu, şiddetli prese itmesi lazım. Çok telaşlı oynuyorlar. Duran top dışında şu ana kadar pek organize bir atak göremedik. Ben hala Galatasaray'ı galibiyete daha yakın görüyorum" açıklamasını yaptı.

"Antalyaspor'un puan alması için gol atması lazım"

Dilmen son olarak, "Antalyaspor'un puan alması için gol atması lazım. Japon oyuncunun forvet değil, forvet arkası olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor orta sahası bugün kötü oynamıyor. Sakin kalmaya çalışıyor ve mücadeleci oynuyorlar" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler