Riva'da tarihi toplantı sona erdi! TFF ve Kulüpler Birliği'nden açıklama

22.12.2023 - 18:03 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 18:21

Türk futbolunda son dönemde yaşanan olayların ardından bugün Riva'da tarihi bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. İşte tüm detaylar...

Riva'da tarihi toplantı sona erdi! TFF ve Kulüpler Birliği'nden açıklama

AJANSSPOR - HABER

Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e maç sonrası yumruk atması hem ülke hem de uluslararası basında büyük yankı uyandırmıştı. 

Bu olayın ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekmişti. Tüm bu gelişmeler sonrası Kulüpler Birliği Vakfı toplanma kararı aldı.

Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. 

Tarihi görüşme sonrası tüm taraflar açıklamalarda bulundu.

"Toplantı devam edecek"

İlk olarak tüm problemleri şeffaf şekilde değerlendirdiklerini dile getiren Koç, "Sorunlarımızı değerlendirmek için Bakanımızla görüşmek için toplantı yaptık. Son haftalarda yaşananlar, hakemler, ekonomi gibi tüm problemleri şeffaf şekilde değerlendirdik. Daha yapacağımız çok şey var. İrade varsa el ele omuz omuza tüm sorunları çözebileceğimizi konuştuğumuz bir toplantı gerçekleştik. Toplantı devam edecek. Yapısal sorunlar hepinimiz malumu. Bu sorunların konuşulmayacağı bir duruma inşallah geliriz." dedi.

Mehmet Büyükekşi: "Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu"

Daha sonra söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise şu ifadeleleri kullandı:

"Az önce değerli Ali Başkanın dediği gibi burada uzun süredir beklediniz. Bugün bakanımızla birlikte toplantı gerçekleştirdik. Futbolumuzun önemli konularını masaya yatırdık. Hep birlikte başkanlarımızla birlikte konuları konuştuk. Bakanımızın görüşlerini aldık. Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu. Biz büyük bir aileyiz. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı ve Başkanlarına teşekkür ederim."

"Bir başarı varsa hepimizin başarısı olacak"

Birlik ve beraberlik içinde güçleneceklerini dile getiren Büyükekşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu değerli ailenin tüm paydaşlarının birbirleriyle samimi, yapıcı ve sürekli haberleşmesi önemlidir. Bir sorun varsa hepimiz birlikte bu sorunu çözeceğiz. Bir başarı varsa hepimizin başarısı olacak. Haziran ayında Türk Milli Takımımız 2024 Avrupa Şampiyonasında gögsümüzü kapartmak için sahaya çıkacak. Milli Takımımızın başarılı olması için kulüplerimizde oynayan oyuncularımız başarılı sezon geçirmeli ki bizde başarılı olalım.
 
Ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlarımıza da destek olmamız gerekiyor. Ülke puanı çok önemli. Üstlere doğru çıkmamız gerekiyor. 2024'te tüm futbol ailemiz birlik ve beraberlik içinde güçleneceğimize inanıyoruz."

Osman Aşkın Bak: "Buradan omuz omuza güçlü şekilde çıkacağız"

Toplantıya katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise şu ifadeleri kullandı:

"Güzel güzel ve verimli toplantı oldu. TFF ve Kulüpler Birliğiyle Türk futbolu sorunu hakkında geniş bir toplantı oldu. Sorunların çözümü ile ilgili değerlendirme ve görüşler ortaya koyuldu. Bu noktada katkı veren bütün başkanlara teşekkür ederiz. Son haftalarda yaşanan sorunlar bizi bir araya getirdi. Buradan omuz omuza güçlü şekilde çıkacağız. Bizim için önemli bir süreç. Bizim halkımız futbolu seviyor. 2024 Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız için önemli bir turnuva olacak. Bazı talepler var. Yasal olarak onları da aldık. Onları takip edeceğiz. Kulüplerimizin ekonomik talepleri de var onları da değerlendirmeye aldık. Buradan güçlü şekilde çıkacağız. 2024 yılında başarılı bir süreç olmasını arzu ediyoruz. Her alanda başarılı bir Türk sporunun olmasını arzu ediyoruz. Sık sık bir araya geleceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler