Cristiano Ronaldo Juventus'dan 19.9 Milyon Euro Talep Etti

04.12.2022 - 18:20 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 19:51

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun eski takımı olan İtalya Serie A ekibi Juventus'dan 19.9 milyon Euro para istediği iddia edildi. İşte tüm detaylar...

Cristiano Ronaldo Juventus'dan 19.9 Milyon Euro Talep Etti

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

Cristiano Ronaldo, şu an 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesi Portekiz için mücadele ediyor.İtalyan basını, yıldız oyuncu hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

Cristiano Ronaldo Juventus'dan 19.9 milyon Euro istiyor

İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinin haberine göre Cristiano Ronaldo, Juventus'dan 19.9 milyon Euro talep ediyor. Portekizli yıldızın 2020/2021 sezonunda futbola verilen pandemi arası sebebiyle kulübe bıraktığı parayı geri istediği belirtildi. Haberde ayrıca, kulüp yönetiminin daha önce Portekizli yıldızla 19.9 milyon Euro'luk bedel konusunda anlaşma sağladığı fakat henüz ödemeyi gerçekleştirmediği aktarıldı. 

Ne Olmuştu: 2020 senesinde dünyada Covid-19 salgını yaşandı. Hastalığın bulaşıcılığının artmasının üzerine tüm Avrupa ligleri futbola ara verdi. Bunun üzerine FIFA, kulüplerin finansal devamlığı için onlara zorluk çıkartmamış ve oyuncularıyla alacakları konusunda anlaşmalarını sağlamıştır.

FIFA: Uluslararası Futbol Birliği Federasyonu

Pandemi: Bir kıta ve tüm dünya gibi geniş bir coğrafyaya yayılan bulaşıcı hastalık.

Cristiano Ronaldo Juventus'da 3 sezon forma giydi

Juventus'dan 19.9 milyon Euro değerindeki alacağını isteyen Cristiano Ronaldo, 2018/2019 sezonunun başında 117 milyon Euro bonservis bedeliyle Real Madrid'den Torino ekibine transfer oldu. Portekizli süperstar, siyah beyazlı kulübün formasını 2021/2022 sezonuna kadar terletti. Bu süre zarfında Juventus ile 134 maça çıkan Ronaldo, takımına 101 gol, 22 asistlik katkı sağladı.

İlgini Çekebilir
Portekizliler Ronaldo'yu istemiyor!
Habere Git

Ronaldo'nun ikinci Manchester United macerası iyi başladı

2021/2022 sezonunun ilk haftasında Juventus formasını giydi fakat daha sonra 17 milyon Euro bonservis bedeliyle eski kulübü Manchester United'a transfer oldu. Yıldız oyuncunun, İngiltere Premier Lig ekibindeki ilk sezonu sorunsuz geçti. Kırmızı Şeytanlar lakaplı takım ile 39 maça çıkan Ronaldo, takımına 24 gol, 3 asistlik katkı sağladı. Golcü oyuncu bu performasının ardından İngiltere Premier Lig'de yılın 11'ine seçildi.

Not: İngiltere Premier Lig'de yılın 11'i İngiliz Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından belirleniyor.

Ronaldo geçen yaz transfer döneminde kulüp bulamadı

2021/2022 sezonu Cristiano Ronaldo açısından iyi geçse de Manchester United için iyi geçmedi. Kırmızı Şeytanlar, İngiltere Premier Ligi 58 puanla 6. sırada tamamladı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde edemedi. Bunun üzerine Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımda oynamak istediği için kulüp aramaya başladı. Yaz transfer döneminde kulüp bulamayan 37 yaşındaki yıldız oyuncu, bunun üzerine Manchester United'a geri döndü ve sezona kırmızı beyazlı formayla başladı.

NOT: Manchester United bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor.

Ronaldo'nun Manchester United'daki ikinci sezonuna sorunlar damga vurdu

Yaz transfer döneminde kulüp bulamamasının ardından Manchester United'a geri dönen Cristiano Ronaldo'nun İngiliz ekibiyle geçirdiği ikinci sezona sorunlar damga vurdu. Takımın teknik direktörü Erik Ten Hag ile sorunlar yaşayan Cristiano Ronaldo, Premier Lig'de sadece iki karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Geriye kalan maçlarda ise oyuna yedek kulübesinden dahil oldu. Manchester United'in Tottenham'ı 2-0 yendiği mücadelede Erik Ten Hag'ın kendisini 87. dakikasında oyuna almak istemesine sinirlenen Ronaldo, maç bitmeden stadyumu terk etti ve Chelsea maçında kadro dışı bırakıldı.

NOT: Cristiano Ronaldo, bu sezon Manchester United formasıyla 10 Premier Lig maçına çıktı. Sadece Newcastle United ve Brentford maçlarında ilk 11 başlayan 37 yaşındaki futbolcu, geriye kalan 8 karşılaşmada sonradan oyuna girdi. Ronaldo, bu 10 maçta takımına 1 gollük katkı verdi.

İlgini Çekebilir
Gol Ronaldo'nun mu Fernandes'in mi? Adidas noktayı koydu
Habere Git

Ronaldo'nun verdiği röportaj gündeme damgasını vurdu

Cristiano Ronaldo, Manchester United'in Dünya Kupası için verilen araya girmesinin ardından İngiliz gazeteci Piers Morgan'a röportaj verdi. Yıldız oyuncu, Erik Ten Hag ve kulüp yönetimi hakkında sert sözler kullandı. Ronaldo, röportajında özetle şunları söyledi: 

  • "Erik Ten Hag'a saygı duymuyorum çünkü o da bana saygı duymuyor."
  • "Alex Ferguson (Manchester United'in efsane teknik direktörü) gittiğinden beri Manchester United bir gram ilerleme kaydedemiş. Her şey bıraktığım gibi."
  • "Geçen sezon teknik direktörlük görevine getirilen Ralf Rangnick'i tanımıyordum bile."
  • "Takımdaki yöneticiler beni ayrılmam için zorluyor. İhanete uğradığımı hissediyorum."

Ronaldo yaptığı açıklamaların ardından Manchester United'tan ayrıldı

Cristiano Ronaldo'nun Piers Morgan'a yaptığı açıklamalar spor dünyasına damga vurdu. Bu açıklamaların ardından Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag, Ronaldo'nun bir daha kırmızı beyazlı formayı giymesini istemediğini açıkladı. Manchester United, 22 Kasım 2022 tarihinde resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı ve Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini duyurdu. 37 yaşındaki yıldız oyuncu, o tarihten beri kulüpsüz.

Ronaldo şu an Portekiz ile Dünya Kupası'nda

Şu an kulüpsüz bir durumda bulunan Cristiano Ronaldo şu an ülkesi Portekiz için 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ter döküyor. Portekiz, Dünya Kupası'nın H grubunda Uruguay, Güney Kore ve Gana ile karşılaştı. 6 puanla grubunu lider olarak tamamlayan Akdeniz ekibi, turnuvanın son 16 turunda F grubunu ikinci bitiren İsviçre ile karşılaşacak. 6 Aralık Salı günü oynanacak olan karşılaşma saat 22.00'da başlayacak.

İlgini Çekebilir
İspanya basını Ronaldo'nun yeni takımını duyurdu!
Habere Git

Portekiz'in Dünya Kupası'nda şu ana kadar aldığı sonuçlar

Karşılaştıkları Takım Karşılaşmanın Oynandığı Etap Sonuç
Gana H Grubu 1. maç Portekiz 3-2 kazandı
Uruguay H Grubu 2. maç Portekiz 2-0 kazandı
Güney Kore H Grubu 3. maç Güney Kore 2-1 kazandı

Ronaldo'nun 2022/2023 sezonundaki performansı

Cristiano Ronaldo bu sezon Manchester United formasıyla 16 maça çıktı. Bu 16 maçta 1051 dakika sahada kalan yıldız futbolcu, takımına 3 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Portekiz Milli Takımı ile 8 maça çıkan Ronaldo, ülkesi için 623 dakika sahada kaldı ve 3 gol, 2 asist ile oynadı.

Not: Ronaldo, Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maça çıktı. Bu maçların hepsinde 90 dakika sahada kalan Ronaldo 2 gol, 2 asist ile oynadı.

Ronaldo'nun Milli Takım Performansı:

  • UEFA Uluslar Ligi: 5 maçta 388 dakika sahada kaldı. 2 gol ve 2 asistle oynadı.
  • 2022 FIFA Dünya Kupası: 3 maçta 235 dakika sahada kaldı. 1 gol attı.

Cristiano Ronaldo futbol tarihinin en golcü futbocusu

Kariyerinde Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi takımların formalarını terleten Cristiano Ronaldo, kulüp takımlarıyla çıktığı 949 maçta 701 gol, 223 asistle oynadı. Portekiz Milli Takımı ile 197 maça çıkan golcü oyuncu, ülkesine 119 gol, 43 asistlik katkı sağladı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 20 milyon Euro olan Ronaldo, attığı 820 golle futbol tarihinin en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo'dan saldırı 2. bölüm! Transfer turu başladı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler