Oleksandr Usyk Ve Tyson Fury Arasında Yapılması Beklenen Rüya Maça Para Engeli

10.03.2023 - 15:52 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 16:34

Ağır sıklette tüm dünyanın beklediği Oleksandr Usyk-Tyson Fury kemer bileştirme karşılaşması para engeline takıldı. Tyson Fury'nin uçuk maddi talepleri ise maçın önündeki en büyük engel.

Oleksandr Usyk Ve Tyson Fury Arasında Yapılması Beklenen Rüya Maça Para Engeli

AJANSSPOR-HABER

Tüm dünyanın dört gözle beklediği Oleksandr Usyk - Tyson Fury kemer birleştirme mücadelesi rafa kalkmak üzere. Usyk'in promotörlüğünü üstlenen Alex Krassyuk ID Boxing'e yaptığı açıklamada karşılaşmanın önündeki pürüzleri açıkladı.

"Usyk kuruş almasa bile olmuyor"

Alex Krassyuk yaptığı açıklamada "Tyson Fury ve menajeri Frank Warren ile konuştuklarım sonucunda şunu söyleyebilirim ki; Usyk bu dövüşten kuruş bile almasa bile Tyson Fury'nin maddi taleplerini karşılamamız zor." dedi.

"Dövüşmek istemezse imkansızı talep eder"

Alex Krassyuk yaptığı açıklamada Tyson Fury'nin Usyk ile dövüşmek istemediği için taleplerini yüksek tuttuğunu "Normalde bir dövüşçü dövüşmek istemediğinde imkansız şey ister ve sonrası olmaz. Benim deneyimlerim bana bunu gösteriyor. Neredeyse 20 yıldır boksun içerisindeyim ve birçok kez gördüğüm durum bu. Dövüşcünüz için bir rakip ararken uygun bir seçenek bulduğunuzda eğer o dövüşmek istemiyorsa, bana 'beş yerine 100 öde' diyor." şeklinde ifade etti.

İlgini Çekebilir
Ağır sıklette rüya maç rafa kalktı!
Habere Git

En büyük 5 kemer ortada

İkilinin karşı karşıya gelmesi durumunda Oleksandr Usyk'in IBO, IBF, WBO ve WBA, Tyson Fury'nin ise WBC Dünya Ağır sıklet kemeri ortaya konulacak. Kazanan taraf tarihte ağır sıkletteki tüm kemerleri tek seferde toplayan ilk boksör olacak.

Ağır Sıklete geldi ve fethetti

Kruvazör sıklette (91 kiloya kadar) IBF, IBO, WBA ve WBO kemerlerini elinde bulunduran Usyk, 15 maçlık namğlup serisinin ardından ağır sıkltete geçip kemerlerini boşa çıkarmıştı. Ağır sıklete geçtikten sonra çıktığı 5 maçı da kazanan Ukraynalı boksör son iki maçında İngilizlerin "AJ" lakaplı ağır sıklet şampiyonu Anthony Joshua'yı hakem kararıyla mağlup ederek kemerlerin sahibi oldu.

Şampiyon gibi döndü

2015-2018 arası boksa ara verdikten sonra boksa dönen Tyson Fury, döndükten kısa süre sonra tekrardan zirveye tırmandı. Eski WBC Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Deontay Wilder ile 3 karşılaşmaya çıkan "Çingene Kral" lakaplı Fury bu maçların ilkinde berabere kalırken diğer iki maçı kazanarak WBC Dünya Ağır Sıklet kemerini kazandı ve korumayı başardı.

İlgini Çekebilir
Tyson Fury devrilmiyor!
Habere Git

Ringin ortasında hakaret etti

4 Aralık'ta 2022'de Derek Chisora'yı knockout ile mağlup eden Tyson Fury maç sonunda tribündeki Oleksandr Usyk'e "Nerede o tavşan. Usyk, sırada sen varsın s*rtük! Senden önce bir Ukraynalı boksörü daha akşam yemeğine yolladım. (Wladimir Klitschko'yu kast ediyor) Seni küçük çirkin herif, hadi yapalım şu işi. Şu an gülüyorsun ama seni bitireceğim." şeklinde seslenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler