Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Okan Buruk Bir Sonraki Sezonun Sonunu Göremedi!

13.08.2023 - 11:08 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 12:21

Süper Lig'de son üç yılın şampiyon olan teknik direktörleri Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Okan Buruk, bir sonraki sezonun sonunu göremedi. Detaylar.

Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Okan Buruk Bir Sonraki Sezonun Sonunu Göremedi!

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Bu hafta sonu itibarıyla başlayan Trendyol Süper Ligi'nde son 3 yılın şampiyonu teknik adamlarının ilginç ve şanssız bir özelliği bulunuyor.  

Son 3 yılın şampiyonu olan teknik adamlar Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Okan Buruk, bir sonraki sezonun sonunu göremedi.

Abdullah Avcı - Trabzonspor

2021-2022 sezonunda Trabzonspor uzun bir aradan sonra mutlu sona ulaşmıştı. Taraflı tarafsız herkes, şampiyonlukta büyük emeği olan teknik direktör Abdullah Avcı ile bordo-mavili camianın ayrılmaz bir birliktelik olacağını düşünmüştü. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Siopis gelişmesi! Teklif...
Habere Git

Ancak sezon başında Şampiyonlar Ligi'ne katılamama şoku, diğer Avrupa Kupası organizasyonlarında da peşpeşe elenmeler ve ligde istenilen sonuçların bir türlü gelmemesi ile birlikte çok sıkıntılı süreçler yaşayan Avcı, 23. hafta 04.03.2023 tarihinde evinde Ümraniyespor’a mağlup olduğu maçtan sonra istifa etmişti. İşin ilginç yanı ise bir hafta öncesinde Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da istifa etmiş olmasıydı.

Sergen Yalçın - Beşiktaş

2020-2021 sezonunun başında favori görülmeyen ancak oynadığı futbol ve seyir keyfi ile şampiyonluğa Beşiktaş ulaşıyordu. Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın kısıtla ama güzel futbol oynayan kadrosu ile gelen şampiyonluğa hemen herkes tarafından saygı duyulmuştu. 

Şampiyonluk sonrası başkan Ahmet Nur Çebi ile başarılı teknik adam Sergen Yalçın arasına kara kedi girmiş ve sezonun başlamasına çok az süre kala zoraki barış ilan edilmişti. Ancak yaşanan bu olumsuz tablo, lige ve Şampiyonlar Ligi'ne başarısızlık olarak yansıyacaktı. Nitekim 15. haftada 03.12.2022 tarihinde Kasımpaşa ile içeride oynanan maç, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ın başındaki son maçı oluyordu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Wout Faes teklifi belli oldu!
Habere Git

Okan Buruk - Başakşehir FK

2019-2020 sezonunun Covid 19 pandemisi sebebiyle unutulmaz anlara şahit etmesi bir yana, ülkemiz futbol kültürüne altıncı şampiyon takım olan Başakşehir Futbol Kulübü'nü yazdıracaktı. Kulübün uzun yıllar teknik patronluğunu yapan Abdullah Avcı’nın ayrılığı sonrası teknik direktörlük görevini üstlenen Okan Buruk, sürpriz bir başarıya imza atarak takımını şampiyon yapıyordu. 

Bir sonraki sezona hem lige hem Şampiyonlar Ligi'ne gol atamadan üst üste mağlubiyetlerle başlanması ve takımın bir türlü toparlanaması gibi etmenler ile 20. haftadaki 23.01.2021 tarihindeki Çaykur Rizespor maçı şampiyon hocanın son maçı oluyordu.

Buruk şeytanın bacağını kıracak mı?

Okan Buruk, geçen sezon Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Şimdi daha güçlü bir kadroyla sarı kırmızılılarla üst üste ikinci sezonuna başladı. Kayseri'de sezonun ilk maçında berabere kalsa da ilerleyen haftalarda takımın ritminin yükselmesi bekleniyor. Buruk, Galatasaray ile yine başarılı olarak geride kalan son 3 sezonda şampiyonluk yaşayan hocaların kaderini değiştirmeyi de hedefliyor.

Senin için hazırladığımız haberler