Süper Lig'in Yeni Ekibi Yılyak Samsunspor'da Hedef Avrupa

25.07.2023 - 17:00 | Son Güncellenme: 25.07.2023 - 17:32

Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekibi Yılyak Samsunspor'un Genel Menajeri Emre Ekim, gelecek sezon için çalışmalarını ve Avrupa hayallerini anlattı.

Süper Lig'in Yeni Ekibi Yılyak Samsunspor'da Hedef Avrupa

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekibi Yılyak Samsunspor'un Genel Menajeri Emre Ekim, 1. Lig'den Süper Lig'e uzanan 3 yıllık serüvenlerini, transfer çalışmalarını ve gelecek sezonlara dair vizyonlarını paylaştı.

"Çok büyük yatırımlar yaparak bu sonuca ulaşmadık"

Süper Lig hedefine uzanmak için 3 sezondur gösterdikleri özveriyi anlatan Emre Ekim “Öncelikle çok büyük yatırımlar yaparak biz bu sonuca ulaşmadık. Bizim bütçemiz hiçbir sezon lige çıkmaya aday bir bütçe olmadı 3 sene boyunca. Ona rağmen çok büyük bir emek sarf ederek; iyi bir kadro kurarak, kulüp organizasyonunu geliştirerek, taraftarımızla beraber son sene hariç hep final oynayarak, her sene üzerine koyup devam ettik. Bu senede aynı şekilde yine bütçemiz çok fazla olmamasına rağmen kurduğumuz kadro, organizasyon olarak daha tecrübeli bir duruma gelmemiz şampiyon olmamızı sağladı. Bizim için çok keyifli bir durum çünkü çok büyük bütçeler ayırmadan bunu başarabilmek bizi daha çok mutlu ediyor. Verdiğimiz emeğin karşılığını almış olduk. Bu da taraftarımızla, yönetimimizle, başkanımızla yapmış olduğumuz güzel organizasyonun başarısı oldu. Cumhuriyetin 100. yılında Samsun şehri olarak hem futbolda hem basketbolda şampiyon olmamız da bizi ayrıca mutlu ediyor tabi ki.” ifadelerini kullandı.

"Vizyonumuz taraftarımızla gelişip Süper Lig'e çıkmaktı"

Samsunspor ile projelerine başlarken hedeflerinin taraftarı da işin içine katarak Süper Lig'e uzanmak olduğunu dile getiren Genel Menajer “3 sene önce yapılanmaya başladığımızda misyonumuz ve vizyonumuz; çok büyük bütçeler ayırmadan, şehrin dinamiklerini ortaya çıkararak, taraftarımızla iyi bir sinerji oluşturarak önce adım adım gidip, alt yapıdaki çocuklarımızı da geliştirip Karadeniz bölgesindeki basketbolseverlere güzel bir ortam sağlamaktı önceliğimiz. Ligdeki tek Karadeniz takımıydık. Ardından hedefimiz taraftarımız ile bütünleşip, başarılı olarak Süper Lig’e çıkmaktı.” dedi.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom koçundan EuroLeague mesajı!
Habere Git

"Süper Lig'in önemini bilerek organize oluyoruz"

Süper Lig'deki hedeflerinin kalıcı olmak olduğunu vurgulayan başarılı basketbol yöneticisi “Süper Lig’de olmanın önemini bilerek çok iyi organize olmaya çalışıyoruz çünkü, ilk sezon çok zor olur. Amacımız burada kalıcı olup ilerleyen yıllarda üzerine koymak. Şu anda onun hazırlığını yapıyoruz açıkçası. Süper Lig’deki başlangıcın temelini atıyoruz. Ben daha önce oyuncu ve menajer olarak Süper Lig’de edindiğim tecrübeleri şehirle bütünleşerek uygulamaya çalışıyorum. Bu da şu an için iyi gidiyor. Ama TBL’nin (Türkiye Basketbol 1.Ligi)  play-off zamanı biraz geç bittiği için transfer ve diğer organizasyonlar konusunda pek vaktimiz yoktu. Mümkün olduğu kadar çaba sarf ederek her gün çalışıyoruz ve yeni sezona hazır olmak istiyoruz. Şu anki amacımız Süper Lig’de kalıcı olmak. Kalıcı olursak da zaten her sene üzerine koyarız diye düşünüyoruz.” dedi.

"3 yabancı transferi daha yapacağız"

Transferi 3 yabancı oyuncu daha kadrolarına katarak tamamlayacaklarını belirten Ekim “Genç ve potansiyeline inandığımız dört Türk oyuncumuzla devam etme kararı aldık. Bu başarıda bizimle olan oyuncu grubu ile yola devam etmek isterdik ama maalesef bu Süper Lig’de mümkün değil. Sonrasında da dediğim gibi çok geç sezon bittiği için transfer pazarında çok fazla opsiyon kalmamıştı. Daha önce TBL’de yaptığımız organizasyonu tekrar edip genç oyuncularla anlaşıp, bu isimlerin potansiyelini ortaya çıkarmak üzere bir kadro kurduk Türk oyuncu rotasyonunda. Hepsi çok değerli üzerine koyabilecek oyuncular. Matt Mooney ile anlaştık, çok kariyerli bir oyuncu Avrupa’da alışma dönemini Beşiktaş ve Darüşşafaka Lassa’da geçirdi. Onun da potansiyelini burada ortaya çıkaracağını düşünüyoruz. Sagba Konate de çok değerli, fiziksel olarak çok avantajlı, kuvvetli ve atletik bir oyuncu. Bu ikilinin yanına 3 tane daha yabancı koyacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda bu transferleri de tamamlayıp ağustos ortası gibi sezon öncesi çalışmalarına başlayacağız. O zamana kadar kadroyu şekillendirip, iyi bir kimya oluşturup çalışarak gelecek sezona hazırlanacağız.” dedi.

"Avrupa kupalarında oynayabileceğimizi düşünüyorum"

Süper Lig'deki ilk sezonlarını sorunsuz tamamlamaları durumunda ilerleyen yıllarda Avrupa sahnesinde yer alabileceklerini düşündüğünü dile getiren Emre Ekim “Bursaspor çok iyi bir organizasyon yaptı. Bursa’nın yaptığı organizasyon değerli, bizde bir camia takımıyız. Onlara benzer bir organizasyon yapmak istiyoruz. Hatta belki ileride çok büyük bir ekol olan Karışyaka var önümüzde, seyricisiyle, sponsorlarıyla camia olarak. Başarılı ve çok geçmişi olan bir kulüp. Manisa BB ve Yukatel Merkezefendi lige tutundular ve devam ediyorlar. Bizim istediğimiz de tam olarak bu. Bunun kötü örnekleri de var Ayos Konyaspor ve Yalova gibi maalesef geldikleri gibi düşmüşlerdi. Bu düşme olayını yaşamadan ilk seneyi atlatırsak bence çok daha iyi bir organizasyonla devamlılığı sağlayacağız hatta ileride Avrupa kupalarında da oynayabileceğimizi düşünüyorum. Çok da hayal değil bence, önemli olan bu seneyi geçebilmek. Geçersek her şeyin bizim açımızdan güzel olacağını düşünüyorum.” dedi.

İlgini Çekebilir
Ataman, Mirotic beklerken başkan The Weeknd dedi!
Habere Git

"Taraftar olmasa buralara gelemezdik"

Son olarak Samsun taraftarına mesaj veren Ekim “Samsun’un çok özel bir taraftarı var. Basketbolu da çok seven bir kitle var Samsun’da. Ben burada doğum büyüdüm, buralıyım. Buradaki basketbol sevgisini önceden biliyordum. Futbol taraftarına zaten söylenecek bir şey yok, uzun zamandır süregelen bir Süper Lig hasreti vardı. Şu anda hem basketbolun hem futbolun Cumhuriyet’in 100. yılında Süper Lig’e çıkması bence onları da güzel bir havaya soktu. Zaten biz iki yıldır ciddi bir taraftar kitlesi ile oynadık. Onlar olmasa da buralara gelemeyebilirdik. Bizim gibi camia takımları çok avantajlı başlıyor maçlara. Bizim için çok değerliler, bu sezon da hiç şüphem yok hem statta hem salonda full maçlarımızı oynayacağız. Güzel, keyifli, son ana kadar mücadele ettiğimiz ve taraftarımızla sinerji yakaladığımız bir sezon yaşarız inşallah. Bütün taraftarımıza şimdiden teşekkür ederim.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler