Selim Soydan'dan 28 şampiyonluk ve Fatih Terim sözleri!

20.09.2022 - 17:37 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 18:46

Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yöneticisi Selim Soydan, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk meselesi ve Fatih Terim'e yapılan teklifle ilgili açıklamalarda bulundu.

Selim Soydan'dan 28 şampiyonluk ve Fatih Terim sözleri!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soydan, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk için yaptığı başvuru hakkında açıklamalarda bulunurken, sarı lacivertli kulüpte görev yaptığı dönemde Fatih Terim'e yapılan teklifin perde arkasını da anlattı.

"Ali Koç'u kutlamak gerekir"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Soydan, ''Jorge Jesus kazanan bir teknik direktör. Bu takıma fazlasıyla yansıyor. Bu konuda Ali Koç'u kutlamak gerekir. Fenerbahçe için çok büyük bir güç Ali Koç...'' dedi.

"Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu alması gerekir"

TFF eski yöneticisi Selim Soydan, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarını "Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu alması gerekir" sözleriyle değerlendirdi. Soydan ''Fenerbahçe hakkı olan 28 şampiyonluğu alacak. TFF'nin yeni yönetimine sordum, bu konu ne zaman karara bağlanacak diye... 4 ay oldu, henüz konuşmadık dediler. Biz TFF yönetimindeyken 3 tane Fenerbahçeliydik. Nihat Özdemir, ben ve Servet Yardımcı... Ayrı ayrı konuştuk. Ben bu konuyu yönetime getirirsek buradan Fenerbahçe lehine karar çıkmaz dedim. 15 yönetici var. Bu şampiyonluk meselesini kurullara vermek gerekir. Beşiktaş, 2 şampiyonluğu böyle geri aldı. Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu alması gerekir. Fenerbahçe'nin hakkı...

"Fatih Terim, Fenerbahçe taraftarını tanıdığı zaman âşık olur''

Öte yandan Selim Soydan, Fenerbahçe'de yönetici olduğunda dönemde Fatih Terim'e getirdikleri teklifle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

''Fatih Terim bugüne kadar tam 33 kupa kazanmış. Olmayan bir şeyi söylemiyor Fatih Terim orada... Yapmış olduğu şeyleri anlatıyor. Ben Fatih'e neden gittim? Orada 4 yıl hakkıyla şampiyonluk kazandı. Ben ondan daha büyük camia isem onu oradan oynatmam lazım. Ben belgesel için verdiğim mülakatta bir laf etmiştim; onu koymamışlar belgesele... Dedim ki "Fatih'ciğim artık burada yapacağın bir şey kalmadı. Sen rakip oldun. Sen Kadıköy'e gel; seninle 15-20 bin kişi gelir" dedim. Bugünü o zamandan gördüm. Rakipsiz orada artık; çünkü çok büyüdün. Yükseldikçe düşmanın da artar. Fatih Terim, Galatasaray'da bunu yaşadı. Benim bu sözlerimden sonra; hiçbir şey söylemedi. Sustu ve dinledi. Hiçbir şey söylemedi. Fatih Terim, Fenerbahçe taraftarını tanıdığı zaman âşık olur'' şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim belgeseli rekor kırdı!
Habere Git

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin teklifini reddediyor

Fatih Terim'in yayınlanan Netflix belgeselinden bir kesit, yıllar sonra Fenerbahçe'nin Fatih Terim'e teklif yaptığı gerçeğini gün yüzüne çıkarmıştı. Fatih Terim, Selim Soydan'ın teklifine: "Abi, saygı duyuyorum teklifinize, çok teşekkür ederim. Fenerbahçe gibi büyük bir camiadan bunun gelmesi önemli bir şeydir. Ama ben Galatasaraylıyım. Kusuruma bakmayın. Her taş kendi yerinde ağırdır" diyor ve Fenerbahçe'den gelen teklifi teşekkür ederek reddediyor. Sonrasında ise Fatih Terim, İtalya'nın efsane kulübü Fiorentina'nın yolunu tutuyor.

Senin için hazırladığımız haberler