Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Zeki Demirkubuz Sergisine Gitti

16.05.2023 - 14:58 | Son Güncellenme: 16.05.2023 - 20:38

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Zeki Demirkubuz'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazhane'deki 'Hayat isimli' fotoğraf sergisini gezdi. İşte detaylar.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Zeki Demirkubuz Sergisine Gitti

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolculardan Cenk Tosun, Gedson ve Omar Colley, siyah-beyazlı takım kimliği ile de bilinen ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gazhane'deki 'Hayat isimli' fotoğraf sergisini gezdi.

"Nefes alınacak alanlar sanattır, spordur"

Fotoğraf sergisini gezmeden önce basına açıklamalarda bulunan Güneş, "İnsanların birleşebileceğine, anlaşa bileceğine gösteren bir olaydı. Hayatımız önemli ama hayatta çalışmak, iş yapmak, üretmek çok önemli. Ama nefes alınacak alanlar sanattır, spordur. Sanata baktığımızda Zeki Bey bunu oldukça mütevazi bir şekilde, etkileyici bir şekilde ses getirerek veriyor. Ben bu mütevazi tarafını da çok seviyorum.

"Altın, çamurda da olsa altındır"

Altın, çamurda da olsa altındır. Bazen onu çok temizleyip altın renginde görünen madenler vardır ama altın değildir ama biz bunu görebiliyoruz. Onun için böyle bir organizasyonumuz yoktu ama böyle bir sergi yapma düşüncesini biliyordum. Bugüne nasip oldu. Açılış günü gelemedik. Oyuncularımızla geldik. Futbol hayatın kendisi. Futbolda bir topla oynanıyor ve gol de çok önemli. Golün de ne zaman, nasıl geleceği belli değil. 

İlgini Çekebilir
Cimbom'un kapısı Nelsson için çalıyor! Bonservis belli...
Habere Git

"Düşüncelerimizi konuşup, paylaşmaktan yanayım"

Sanatta da aynı şey. Oyuncularımızın hayat kültürünün, genel kültürlerinin iyi olması futbolumuzu zenginleştirdiğimizi düşünüyorum. Burada bulunan arkadaşlarımız da diğerlerinin adına geldi. Evet, yetenekler önemli ama güçlü karakterleri ve genel kültürleriyle çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Birlikte yaşıyoruz, nerede olursak olalım, ne iş üretirsek üretelim, düşüncelerimizi konuşup, paylaşmaktan yanayım. Bugün de Onu yaşıyoruz. Çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Güzel bir sergi olmasını diliyorum" dedi. 

"Anadolu'nun her tarafından gelenler mutlu olmak istiyorlar"

Güneş, "Tribüne gelen çocuklar, çocuklu aileler, büyükler, Anadolu'nun her tarafından gelenler mutlu olmak istiyorlar. Oyuncular da bunu biliyorlar. Futbolcular işini iyi yaptığı sürece, işini iyi yaptığı sürece, güzel sonuçlar geldiğinde, güzel futbol olunca herkes mutlu, biz de mutluyuz. 

"İyi sonuç almak istiyoruz"

Evet iyi sonuç almak istiyoruz ama güzel futbolla, keyif veren futbolla alınca bu katlanarak gidiyor. Bunu da yaşıyor, taraftar hissettiriyor bize. Özellikle birçok maçta sahamızda onların desteğiyle olağanüstü çalışarak aldık. Bizim bu konuda konuşacak şeyimiz yok, oyuncular konuşsun. Cenk gol atarak konuşuyordu, bir dinleyelim onları bakalım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Osayi-Samuel'den kötü haber geldi
Habere Git

Cenk Tosun: "Çok güzel ve enteresan resimler gördük"

Şenol Güneş'in ardından konuşan Cenk Tosun ise, "Çok güzel ve enteresan resimler gördük. Zeki Bey'de bize açıkladı. Dünyanın her tarafından çok güzel resimler çekmiş, çok güzel resimler ortaya çıkmış. Serginin tamamını daha göremedik, yarısını gezdik. Öbür yarısını merakla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Necip Uysal: "Herkesi buraya bekliyoruz"

Necip Uysal ise, "Herkesi buraya bekliyoruz. Zeki Abi zaten çok iyi bir Beşiktaşlı. Çok güzel bir fotoğraf sergisi yapmış" dedi.

Gedson Fernandes: "İlginç bir sergi"

Gedson Fernandes de, "Gerçekten ilginç bir sergi. İtiraf etmeliyim ki fazla anlamıyorum sanattan, resimden ama gördüğüm kadarıyla gayet iyi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da bir ayrılık daha! Anlaşma...
Habere Git

Omar Colley: "Gurur verici bir durum"

Son olarak Omar Colley ise, "Tabii ki burada olmak mutluluk verici. Aslında futbolcularız biz fakat buradaki resimlerin çok farklı şehirlerden geldiğini öğrendim ve bazı resimlerde kendi adına konuşuyor olabilir bize, hepimize farklı bir şey ifade edebilir. Bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş sporcuları olarak burada olmak gurur verici bir durum. Teşekkür ediyorum böyle bir fırsat için" diyerek sözlerini tamamladı. 

Demirkubuz filmlerinde Beşiktaş da var

Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden olan Zeki Demirkubuz, kariyerine C Blok ile başladı. Masumiyet filmi yönetmeni geniş kitlelere  tanıtan çalışması oldu. Demirkubuz daha sonra Kader, Yeraltı, Üçüncü Sayfa, Yazgı, Kor, Bulantı, İtiraf, Kıskanmak ve Bekleme Odası filmlerine imza attı. Kader ve Kıskanmak filminde Beşiktaş'a göndermeler içeren sahnelere de yer veren Demirkubuz, siyah beyazlı takımı uzun yıllardır tribünden sıkı bir taraftar olarak da izliyor. Demirkubuz'un son filmi Hayat, yakın zamanda vizyona girecek. Hayat fotoğraf sergisi de film seti sırasında çektiği eserlerden oluşuyor.

Senin için hazırladığımız haberler