Spor yazarları Club Brugge-Beşiktaş maçını yorumladı

22.09.2023 - 08:41 | Son Güncellenme: 22.09.2023 - 08:55

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde Club Brugge deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın oyununu değerlendirdi.

Spor yazarları Club Brugge-Beşiktaş maçını yorumladı

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi D Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, grubun ilk maçına Club Brugge deplasmanında çıktı. Siyah-Beyazlılar, zorlandığı maçı son dakikalarda bulduğu golle 1-1 berabere bitirdi. Kaleci Mert Günok'un yaptığı kritik kurtarışlar, Beşiktaş'ın 1 puanı koparmasında etkili oldu. Spor yazarları, Kara Kartal'ın oyununu ve teknik direktör Şenol Güneş'in oyuncu tercihlerini değerlendirdi.

"Beşiktaş'ın tehlike yaratamamasında Gedson'un etkisi vardı"

Fanatik'ten Cem Dizdar, "Beklendiği gibi başlayan maçtaki bunaltıcı Brugge etkisini kırmanın yolu olarak topu kullanmayı seçen Beşiktaş, ilk devrenin ortalarına doğru oyunu dengeye getirdi. Lakin pas alanları oluşturup rakibini top peşinde koşturduysa da bu çabanın karşılığı olarak ciddi tehlikeler yarattığı söylenemez. Bunda da takım savunmasına destekte çok verimli olan Gedson Fernandes’in basit oynamaktan yani pasla ilerlemekten uzak tavrının etkisi vardı" dedi.

"Beşiktaş savunma direnciyle ilk puanını aldı"

Dizdar, "Hücum verimliliği düşük olsa da savunma direnciyle Beşiktaş ilk puanını aldı. Daha fazlası ise bu oyunun gelişme niteliği. Böyle devam edebilirlerse ve örneğin Brugge’ün ceza sahası içine girerken gösterdiği takım tavrını klonlayabilirlerse işin hücum yönünü de halledecektir Beşiktaş" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Tosun Paşa dönüyor Kartal puanı kapıyor
Habere Git

"Maç içerisindeki kazanımlar Beşiktaş'ı mutlu etti"

Sabah'tan Ali Gültiken, "Oyunu Skov Olssen, Thiago, Vanaken ile çok zorladılar. Cenk çok önemli bir oyuncu, attığı gol ile bir kez daha kalitesini konuşturdu. Galibiyet olmasa da maç içerisindeki kazanımlar bu maç için Beşiktaş'ı mutlu etti" değerlendirmesinde bulundu.

"Ciddi bir eleştiriyi takım ve Şenol Güneş hak ediyor"

Sabah yazarı Fatih Doğan, "Beşiktaş'ın Brugge deplasmanından rakibin hatası ya da Bahtiyar'ın direnç göstermesiyle başlayıp Cenk'in golüyle beraberliği koparması tabela açısından başarılı görülebilir, hatta sayılabilir. Ancak oyun ve tercih edilenlerin performansı açısından ciddi bir eleştiriyi ve sorgulamayı takım ve Şenol Güneş hak ediyor. Özellikle Muleka'nın vasatı aşamayan oyununu görünce Cenk Tosun, Rebic, orta sahada Chamberlain'in tecrübesine ve kalitesine haksızlık ediyoruz gibi geldi. Soru net; hazır değillerse niye hazır değiller, hazırlarsa niye sahada değiller?" diye sordu.

"Bu 1 puanı öpüp başımıza koysak yeridir"

Fanatik'ten Ali Ece, sayısız kurtarışa imza atan Mert Günok'un performansına dikkat çekerek, "Mert sayesinde golü hem geç yedik hem de verdiğimiz pozisyonlara göre neyse ki az yedik. 84’te oyuna giren Cenk formun geçici klasın ise kalıcı olduğunu kanıtlayan cinsten bir gole imza attı. Brugge deplasmanında 45-85 arası verdiğimiz pozisyonlardan sonra bu 1 puanı öpüp başımıza koysak yeridir. Mert’in de ellerinden öpmek gerek!" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş stadına Türkiye'nin devinin adını veriyor
Habere Git

"Brugge deplasmanından 1 puan bir mucizeydi"

Hürriyet'ten Güntekin Onay ise "Şenol Güneş’in acilen akan oyunda daha fazla pozisyon üretecek tedbirleri alması gerekiyor. Dün ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giyen Eric Bailly olumluydu. Beşiktaş’ın iyisi kaleci Mert idi. Gedson da zaman zaman yaptığı top kayıplarına rağmen çok çalıştı. Açıkçası bu oyunla alınan Brugge deplasmanından 1 puan bir mucizeydi. Korner atmadığımız sadece 2 pozisyon ürettiğimiz bir 90 dakika oldu. Umarız Beşiktaş, bu maçtan dersler çıkartır" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler