A Milli Takım'da Stefan Kuntz ve Hakan Çalhanoğlu'ndan Açıklama

15.11.2022 - 18:36 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 19:26

İskoçya ve Çek Cumhuriyeti ile hazırlık maçı yapacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz ve takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu açıklama yaptı.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz ve Hakan Çalhanoğlu'ndan Açıklama

AJANSSPOR HABER

İskoçya ve Çek Cumhuriyeti ile hazırlık maçı yapacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz ile takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

"Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası"

İskoçya maçı için Diyarbakır'a gelen A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu, "Burada olduğumuz için çok mutluyum. Benim için de bir ilk. Çok güzel karşılandık. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. Çok güzeldi, çok iyi karşılandık." ifadelerini kullandı.

"Maçlara bakmayacağım, çünkü baktıkça içimin yanacağını biliyorum"

Çalhanoğlu, "Yarınki maç bizim için çok önemli, iki maç da bizim için önemli. Hazırlık maçı olsa bile bu maçları ciddiye alacağız. Ne olursa olsun sahaya hazırlık maçı diye çıkmayacağız, kazanmak için çıkacağız sahaya. Dünya Kupası'na katılamadığımız için açıkçası çok üzgünüm. Ben maçlara bakmayacağım, çünkü baktıkça içimin yanacağını biliyorum, o beni çok üzecek. Tabii bunun için gelişeceğiz, zamanımız var. Yarından itibaren önümüze bakacağız. Bizim önemli maçlarımızı başlayacak." dedi.

"Arda'nın sonradan girdiğini görüyorum, hoca korumalıyız diyor ama koruma bir yere kadar"

İlk kez A Milli Takım'a davet edilen genç futbolcular hakkında konuşan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Arda Güler kararına katılmadığını belirtti. Çalhanoğlu, "Arda Güler ve Emirhan İlkhan'ın burada olmasından dolayı çok mutluyum. İkisi de genç. İnşallah çok süre alırlar kulüplerinde. Hatta daha da fazla süre almalarını isterim ama genç olmaları bir yere kadar bazen maçlara baktığım zaman Arda'nın sonradan girdiğini görüyorum. Hocanın dediklerini dinliyorum. Hep korumalıyız, korumalıyız diyor ama bence artık koruma bir yere kadar." şeklinde konuştu.

"Genç oyuncu tecrübe kazanmak istiyorsa oynaması gerekiyor"

Sözlerine devam eden Çalhanoğlu, "Ne zaman bir genç oyuncu tecrübe kazanmak istiyorsa oynaması gerekiyor. Ben de genç yaşta oynadım, öyle tecrübe kazandım. İnşallah Arda ve Emirhan da çok süre alırlar. Çünkü o potansiyelleri var. Korumaya da gerek yok bence. Çünkü bu seviyeye geldiğin zaman otomatikmen oynaman gerekiyor. Ben de onlar için en iyisini diliyorum. İkisi de çok yetenekli. Aramızda 12 yaş var. Geriye baktığımızda zamanın nasıl çabuk geçtiğini görüyorum." açıklamasını yaptı.

"Herkesin bu sorumluluğu alması gerekiyor"

Hakan Çalhanoğlu, "Bütün Avrupa Şampiyonası'na gittik. 2 kere de katıldım. İnşallah bu kez de katılırız. Tabii Dünya Kupası'na katılmadığım için çok üzgünüm bu acı verici ama bu turnuva için elimizden geleni yapacağız hocamızla beraber. Kadroya baktığımızda evet genciz ama hocanın da bakış açısı çok geniş, oynayan oynamayan herkese dikkat çeken bir hocamız var. Gelemeyenler de var. Buraya zaten gelenler üst seviyede oynayan kişilerdir. Gelemeyenler de can atıyor zaten. Buraya gelenler de en iyisini vemresi gerekiyor. Sonuçta burası bir kulüp takımı değil. Biz burada milli formayı taşıyoruz. Herkesin bu sorumluluğu alması gerekiyor." dedi.

"Son kamp bizim için iyi geçmedi"

Tecrübeli orta saha, "2 kere şampiyonaya katıldık ama istediğimiz sonuçları alamadık, kötü bir turnuva geçirdik. Bu turnuvaya katılırsak inşallah iyi bir performans göstermek istiyoruz. İstekli, arzulu olmanız gerekiyor, savaşmanız gerekiyor, seyircimiz ve taraftarımız bunu görmek istiyor. Bunu da yarın sahada göstermek istiyoruz. Son kamp bizim için iyi geçmedi. O konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu, "Yarın yeni bir gün. Kadronun hepsi geldi, herkes katıldı. İyi çalışmamız gerekiyor. Genç takımız ama tecrübeli oyuncular da var. Bunu bir araya getirip iyi çalışmamız gerekiyor. İnşallah katılırsak iyi bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum. Ben inanıyorum, takımda kalite var, güçlüyüz, yetenekliyiz. Takım halinde iyi oynarsak, iyi sonuçlar da alabiliriz." diye konuştu.

Hakan Çalhanoğlu son olarak, şunları kaydetti: "60 yıl baya uzun bir yıl. Ben bakmadım o maça. Rövanş tabii ki, İskoçya'yı yenmek istiyoruz. Hazırlık maçı diye çıkmıyoruz sahaya, kazanmak için çıkıyoruz. Benim her zaman söylediğim, gençlerin Avrupa'ya gitmesi, orada kendini göstermesi. Değerlerini daha da artırmalı. Bu benim isteğim. Süper Lig kaliteli ve zor bir lig takip ediyorum ama Avrupa bence bakılan bir bölge. Çünkü iyi bir kulüpte oynadığın zaman Şampiyonlar Ligi'nde de oynama fırsatın oluyor"

Kuntz: "Bu kötü sonuçları hatırlattığınız için teşekkürler"

Yarınki maçtan beklentilerini anlatan Stefan Kuntz, A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'deki son iki maçında aldığı sonuçlar hakkında şunları söyledi: "Bu kötü sonuçları hatırlattığınız için teşekkürler. Öncelikle elimizde tam bir kadromuz var, eksik oyuncumuz yok ve bu kötü sonuçların getirdiği acı dersten ciddi deneyim kazandık. Yaptığımız hataları gördük. Şu anda önümüzde tek hedef var o da Avrupa Kupası elemelerinde en iyi sonuçları almak en iyi performansı göstermek. Buna hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

"Rıdvan çok şey beklediğimiz bir oyuncu"

Sezon başında Beşiktaş'tan Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz'ın geleceği hakkında konuşan Kuntz, "Elbette Rıdvan çok şey beklediğimiz bir oyuncu. Türkiye'nin en büyük takımlarından Beşiktaş'ta oynuyordu. Oradan Rangers'a transfer oldu. Bu bizde karışık duygular yarattı ama Rangers'ı geçen sene Frankfurt'a karşı finalde izlemiştik. Kendisinin gelişmesi için iyi olacağını düşündüm bu transferin. Çok iyi bir takıma ve çok iyi bir taraftar grubu olan bir takıma gitti. Yalnız bir sakatlık geçirdi ve gelişmesi birkaç hafta duraksamaya uğramış durumda. Yıl sonuna kadar bu sakatlığının geçeceğini ve tekrar takıma döneceğini takip ediyorum. Onu izliyoruz ve İskoçya'yada maçlarını izlemek için geleceğim." dedi.

"11 tane eksik olan oyuncumuz bu kampta bizimle beraber"

Takım kimyasından bahseden Çalhanoğlu, "Ne yazık ki haziran kampında elde ettiğimiz 4 galibiyetten sonra bunu süsleyerek 2 galibiyet daha alma hedefindeydik ama bunu başaramadık. Önümüzde böyle skorla ruzun vadeli yollarda her zaman önünze çıkabilir. Bunun bilincindeyiz. Önümüzdeki maçlarla ilgili farklı bir takımın sahada olacağını bekliyorum çünkü 11 tane eksik olan oyuncumuz bu kampta bizimle beraber. Tüm tecrüberli oyuncular kadronun içerisindeyse diğer oyunculara etkisi çok fazla oluyor, iskelet daha oturmuş oluyor. Onun için bu kampta oyuncularımız bizimle olduğu için diğer oyunculara daha pozitif bir etki olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Davet etme zamanı doğru bir zamandı"

Arda Güler'in milli takıma seçilmesi hakkında konuşan teknik adam, "Davet etme zamanı doğru bir zamandı. Hem takım arkadaşlarından kadromuzda oyuncular var hem de öğrenebileceği tecrübeli diğer oyuncularda bu kampta. O yüzden ben onu burada görmek istedim, bu yüzden de mutluyum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Altay, Uğurcan'ı geçer, Dortmund Ersin'i izledi
Habere Git

"Sadece Yunus Akgün'de değil Kerem'in de benzer grafiği olmuştu"

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Yunus Akgün'ün A Milli Takım'a davet edilmesinin nedenini açıklayan Kuntz, şunları söyledi: "Bu futbolda olabilecek şeyler. Genç oyuncuların uzun vadeli gidişlatlarında bazen iyi zaman geçirdiklerinde zaman zaman performansları düşebiliyor. Bu sadece Yunus Akgün'de değil Kerem'in de öyle bir benzer grafiği olmuştu. Oyuncuların buralardan da ders çıkarıp uzun vadeli yine form grafiklerini yükseltip kulüplerine de destek olabileceklerini düşünüyorum çünkü onun orada Galatasaray'daki ortamı da buna müsait."

"1-2 isim haricinde bu en güçlü kadromuz"

Kuntz son olarak, "Şu an tabii ki elimizdeki en iyi mevcut kadroyu topladığımız için belki 1-2 isim haricinde bu en güçlü kadromuz bizim. Rıdvan olabilir, Dorukhan sakatlığından dolayı katılamadı. O bizi üzüyor. Muhtemelen buna benzer kadro ile Dünya Kupası'na katılırdık." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler