Süper Lig'de büyük tehlike! Hükmen yenilgi...

07.01.2022 - 11:55 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 14:09

Ardı ardına açıklanan korona virüs vakaları endişeyi artırıyor. Hasta sayısı artan Beşiktaş başta olmak üzere bir takım maça çıkamayacak hale gelirse TFF talimatına göre hükmen yenik sayılacak. İşte detaylar...

Süper Lig'de büyük tehlike! Hükmen yenilgi...

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta 3 futbolcunun ve teknik direktör Önder Karaveli'nin Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla gözler Türkiye Futbol Federasyonu talimatına döndü.  TFF'nin koronavirüs talimatı maça çıkamayan takım için hükmen mağlubiyet kararı verilmesini öngörüyor.

Süper Kupa maçı öncesi başladı

Beşiktaş'ta Antalyaspor ile yapılan Süper Kupa karşılaşması öncesi Oğuzhan Özyakup testi pozitif çıktığı için Katar'a götürülmedi. Doha'da korona olan Rachid Ghezzal ve şüphe bulunan Mehmet Topal da özel uçaklarla Türkiye'ye getirildi.

Önder Karaveli de korona oldu

Siyah beyazlılar,  Teknik Direktörü Önder Karaveli ile birlikte 3 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktığını açıkladı. Bu isimler 7 gün karantinada kalacağından Çaykur Rizespor maçında olmayacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Önder Hoca ve 3 futbolcu daha korona!
Habere Git

Beşiktaş sahaya çıkamazsa ne olur?

Hali hazırda 3 futbolcusuna kesin Covid-19 tanısı konulan ve  birçok oyuncusunda üst solunum yollarında rahatsızlık bulunduğu belirtilen Beşiktaş'ı, hastalığın daha da yayılması ve sahaya çıkacak oyuncu bulunmaması durumunda büyük bir tehlike bekliyor. TFF'nin talimatlarına göre bir takım maça çıkamazsa hükmen yenilgi kararı veriliyor.

Katar'a götürülmeyen 5 futbolcu için kritik saatler

Beşiktaş'ın Rize deplasmanı kadrosu yarın açıklanacak. Rahatsızlık geçirdikleri için Katar'a götürülmeyen Salih Uçan, Necip Uysal, Can Bozdoğan ve Serdar Saatçi'ye yeni test yapılacak. Ayrıca 31 Aralık'ta koronavirüse yakalandığı açıklanan Oğuzhan Özyakup da bu testlere girecek. Futbolcuların testi negatif çıkarsa kadroya alınacaklar.

Pozitif vakalar sebebiyle maç erteleme durumu bu sezon TFF tarafından düzenlenen yeni talimatname ile kaldırıldı. Erteleme sadece TFF'nin vereceği özel karara tabii.

TFF'nin koronavirüs talimatı

 Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili maddesi şöyle:

TFF KORONAVİRÜS ERTELEME KURALI

(5. MADDE - 9. FIKRA)

Kulüplerin pozitif vaka veya hastalığı geçirmekte olan futbolcuları nedeniyle, oynama
uygunluğu olan futbolcuların sayısının 9’un altına inmesi nedeniyle müsabakaya
çıkamamaları halinde, anılan kulüp/kulüpler hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle
birlikte, anılan kulüp/kulüpler için Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24. maddesi hükümleri
uygulanmaz. Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında, Ziraat Türkiye Kupası Statüsü’nün 8.
maddesinin 1. fıkrasında belirtilen takip eden sezonda Ziraat Türkiye Kupası’nda yer
alamayacağına dair hüküm uygulanmaz.

Senin için hazırladığımız haberler