Real Madrid - Atletico Madrid: 5-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

11.01.2024 - 00:43 | Son Güncellenme: 11.01.2024 - 01:01

Suudi Arabistan'da oynanan İspanya Süper Kupası'nda Real Madrid, Atletico Madrid'i uzatmalarda 5-3 yendi. Arda Güler, ikinci uzatma devresinde oyuna girdi. Maç sonucu, yazılı özet.

Real Madrid - Atletico Madrid: 5-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

İspanya Süper Kupası yarı finali dev derbiye sahne oldu. Suudi Arabistan'da düzenlenen organizasyonda Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Derbide gol yağmuru yaşandı. Normal süresi 3-3 berabere biten maçın uzatma devrelerinde Real Madrid skoru 5-3 yaptı ve maçı kazandı.

İlk yarıda gol yağmuru

Karşılaşmanın gol perdesini Atletico Madrid'ten Hermoso açtı. Atletico, 7'inci dakikada 1-0 öne geçti. 20'de sahneye çıkan Rüdiger, beraberliği getiren golü atarken, 9 dakika sonra Mendy Real Madrid'i öne geçirdi. Atletico Madrid'in yıldızı Griezmann ise 37'inci dakikada skora tekrar denge getirdi. İlk yarı 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

90 dakika sonunda kazanan çıkmadı

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise daha dengeli bir tempo eşliğinde devam etti. 78'inci dakikada Real Madrid altıpası üzerinde oluşan karambol sonrası kaleci Kepa, topu kendi ağlarına gönderdi. Doğum gününde sahaya çıkan tecrübeli sağ bek Dani Carvajal, 85'inci dakikada Atletico ağlarını sarstı. Böylece maçın 90 dakikası 3-3'lük beraberlikle sona erdi.

İlgini Çekebilir
Flaş | Suudiler Atatürk engeline 15 gün kala başladı, TFF kulağının üstüne yattı
Habere Git

Real kilidi uzatmalarda kırdı

Real Madrid, uzatma devrelerine giden maçın kilidini 116'ıncı dakikada çözdü. Atletico Madrid'ten Savic, kendi kalesine gol attı. Atletico'nun yüklendiği son dakikalarda ise Real bir gol daha buldu. Kaleci Oblak'ın da ileri çıktığı 120+2'de kaptırılan topa hareketlenen Diaz, kaleci Oblak'ı süratiyle geçti. Topu önüne alan Diaz boş kaleye yuvarladı. Real Madrid böylece maçı 5-3 kazandı.

Arda Güler 112'de girdi

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, uzun bir sakatlık döneminin ardından ilk maçına Kral Kupası'nda Arandina karşısında çıkan Arda Güler'e, Atletico Madrid maçında da şans verdi. Maçın normal süresini yedek kulübesinde geçiren genç yıldız, uzatma devrelerinde oyuna girdi. Arda Güler, 112'inci dakikada Valverde'nin yerine oyuna dahil oldu.

Real Madrid adını finale yazdırdı

Zorlu Atletico Madrid maçını 5-3 kazanmayı başaran Real Madrid, adını finale yazdırdı. Yarı finalin diğer ayağı ise Barcelona ile Osasuna arasında oynanacak. Real Madrid'in finaldeki rakibi 11 Ocak Perşembe günü, saat 22.00'de başlayacak olan maçta belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler