TFF kararını açıklayacak: Olaylı Göztepe-Altay maçı için tarihi ceza

07.12.2022 - 14:58 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 15:02

Olaylar nedeniyle yarım kalan Göztepe-Altay karşılaşması için Türkiye Futbol Federsyonu tarihi bir karar vermeye hazırlanıyor. Cezalar yarın açıklanacak.

TFF kararını açıklayacak: Olaylı Göztepe-Altay maçı için tarihi ceza

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu, olaylar nedeniyle yarıda kalan Göztepe -Altay karşılaşması ile ilgili kararını yarın açıklayacak. Profesyonel kulüpler tarihinde ilk defa iki takıma da hükmen yenilgi cezası verileceği belirtiliyor. 

Holigan terörü yüzünden yarım kaldı

Spor Toto 1’inci Lig’de 27 Kasım'da Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan Göztepe-Altay karşılaşması holiganların  çıkardığı olaylar nedeniyle yarım kaldı. Hakem Emre Kargın, karşılaşmayı tatil etti.

Fişekle Göztepe taraftarı yaralandı, Altay kalecisi saldırıya uğradı

Karşılaşmanın 19. dakikasında stada ambulans sürücüsünün soktuğu fişekler Altay tribününden Göztepe tarafına atıldı. Mehmet Çakır isimli taraftar, fişeğin isabet etmesiyle yüzünden yaralandı ve  5 gün yoğun bakımda tedavi gördü.  Ambulans yaralı almak için sahaya girerken bir Göztepe taraftarı korner bayrağıla Altay kalecisi Ozan Evrim'e vurdu. 

İlgini Çekebilir
PFDK Göztepe ve Altay'a ceza yağdırdı!
Habere Git

TFF karar için toplanıyor

TFF, yarıda kalan maçla ilgili yarın Riva'da toplanarak karar alacak. Toplantıda maçla ilgili hükmen mağlubiyet veya oyunun kaldığı yerden seyircisiz devam etmesi gibi alternatifler görüşülecek.

Tarihi ceza: iki takıma hükmen yenilgi

Ancak gelen bilgiler Göztepe ve Altay'ın birlikte hükmen yenik ilan edileceği yönünde. Böyle bir karar çıkarsa, ilk kez bir profesyonel karşılaşmada iki takım hükmen yenik ilan edilmiş olacak. Daha önce TFF, amatör ligde 2017'de oynanan UTAŞ Uşakspor ve Ödemişspor arasında karşılaşmada iki takımı hükmen 3-0 mağlup saymıştı.

Karar, Futbol Müsabaka Talimatı 19. Maddesi'ne göre alınacak

TFF'nin hükmen yenilgi kararını Futbol Müsabaka Talimatı'nda "güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanmaması" başlıklı 19. maddeden alacağı belirtiliyor. Söz konusu maddeye göre, TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebiliyor.

İlgini Çekebilir
İl Spor Güvenlik Kurulu duyurdu! Altay'a bir kötü haber daha...
Habere Git

TFF, puan silebilir

Aynı maddede işlenen eylemin ağırlığına göre TFF Yönetim Kurulu'na puan silme cezası verme yetkisi de veriliyor. Ancak, TFF'nin Göztepe ve Altay için puan silme cezası vermesi beklenmiyor. 

Göztepe ve Altay'ın sahası kapatıldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çıkan olaylar nedeniyle Altay’a 6, Göztepe’ye 4 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Ayrıca 20 holigan  kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Senin için hazırladığımız haberler