TFF'de mektup krizi! Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı'yı aradı

17.11.2023 - 09:27 | Son Güncellenme: 17.11.2023 - 09:46

Ali Koç'un gündeme getirmesiyle TFF, Eski MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın mektubunu sormuştu. Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı'nın açıklamasından sonra kendisiyle konuştuğunu söyledi.

TFF'de mektup krizi! Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı'yı aradı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un gündeme getirdiği mektup konusu Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) krize yol açtı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı'nın mektubunu Servet Yardımcı'ya sormuştu. Tatlı'nın mektubunu alan dönemin TFF Başkanı Yardımcı, yaptığı açıklama ile daha önce kendisine mektup ile ilgili soru sorulmadığını belirtti. Sabah'a konuşan Büyükekşi, Yardımcı'nın yaptığı basın açıklamasının ardından kendisini aradığını duyurdu.

"Mektubu ne gördük, ne de içeriği hakkında malumatımız var"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "2021 yılında MHK Başkanlığından istifa eden Serdar Tatlı tarafından Nisan-Haziran 2022 tarihleri arasında TFF Başkanlığı görevini yürüten Servet Yardımcı'ya bir mektup verildiği iddia ediliyor. Bizden önceki bir konu. Gene de bize soruluyor. Mektubu ne gördük, ne de içeriği hakkında malumatımız var" şeklinde konuştu.

Mehmet Büyükekşi, "Öğrendik ki dönemin Genel Sekreteri'ne verilmiş, kişiye özel bir mektup. O zamanki Genel Sekreter mektubu, Servet Bey'e kapalı zarf içinde açmadan ve TFF kayıtlarına almadan ilettiğini beyan ediyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Koç'un söylediği üç hakemi Toroğlu ifşa etti
Habere Git

"Servet Bey kimse sormadı diyor ama bizzat ben konuştum"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Bu durum üzerine ben Servet Bey'le konuştum. Servet Bey 'Bana kimse sormadı' diyor ama bizzat ben konuştum. Servet Bey bana mektubu aldığını söyledi. Ama içeriği ile ilgili bilgi vermedi. Biz de bunun üzerine "herhangi bir malumat alınamamıştır" dedik" açıklamasını yaptı.

"Servet Bey'in açıklamasından sonra kendisini aradım"

Büyükekşi, "Servet Bey, bir basın açıklaması yaparak, hakkında hiçbir şey yapma imkânımızın olmadığı bir konunun yeniden gündeme gelmesine vesile oldu. Bu açıklamadan sonra kendisini aradım ve neden böyle bir açıklamaya gerek duyduğunu sordum. Dedi ki 'Açıklamanız kamuoyunda beni zor durumda bıraktı, anlatımı yanlış anlaşılmaya müsaitti.' Haklı olabilir. Belki daha nazik olmalıydık. Bu konuda arkadaşlarımı uyardım. Kurumsal bir yazışma göndermediğimiz doğrudur ama kendisi ile görüşmediğimiz doğru değil" dedi.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada Eski MHK Başkanı Servet Tatlı'nın istifa ederken hakemlerle ilgili yazdığı mektubu TFF yönetimine ilettiğini bildirdi. Tatlı'nın mektubunda yazanlar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye soruldu. Mektubun içeriğini bilmediğini belirten Büyükekşi ise dönemin TFF Başkanı Servet Yardımcı'ya sordu.

İlgini Çekebilir
Ali Koç, Ogün Altıparmak'a patladı!
Habere Git

TFF: "Yardımcı'ya mektubun içeriği sorulmuş, açıklama alınamamıştır"

TFF, yaptığı yazılı açıklamada, "2021 yılında MHK Başkanlığından istifa eden Serdar Tatlı tarafından Nisan-Haziran 2022 tarihleri arasında TFF Başkanlığı görevini yürüten Servet Yardımcı'ya hitaben, dönemin Genel Sekreteri Kadir Kardaş'a kişiye özel bir mektup verdiği teyid edilmiştir. Kadir Kardaş mektubun; Servet Yardımcı ismine özel olarak kapalı zarf içerisinde bırakılması sebebi ile zarfı açmadan ve TFF kayıtlarına almadan doğrudan Servet Yardımcı'ya ilettiğini beyan etmiştir. Servet Yardımcı'ya mektubun içeriği sorulmuş, şu ana kadar herhangi bir açıklama alınamamıştır" dedi.

Yardımcı: "Bana konuyla ilgili ulaşan olmadı"

Servet Yardımcı ise TFF'nin bu açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek kendisine mektup hakkında kimsenin soru sormadığını ifade etti. Yardımcı, "Anılan dönemlerde bana, hakem ve diğer görevlilerle ilgili resmi olmayan yoldan bir bilgi notu verildiği ifade edilip, duyarsız kaldığım iması yapılmaktadır. Halbuki statü değişikliği dahil atılan adımlar ve alınan kararlar ortadadır. Ayrıca anılan konuda bilgi aktarmadığım şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Ancak şu ana kadar bana bu konuyla ilgili kurumsal olarak ulaşan olmamış, benden yazılı, sözlü ve ya şifahi hiç bir şekilde bilgi istenmemiştir. Bunun yanı sıra Serdar Tatlı'nın tarafıma yolladığı mektuba farklı anlamlar yüklenmeye çalışılması da çok düşündürücü" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler