TFF yarın Stefan Kuntz ile yolları ayıracak adaylar Avcı, Terim, Montella

18.09.2023 - 12:54 | Son Güncellenme: 18.09.2023 - 13:09

TFF yarın yapacağı toplantıda A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolları resmen ayıracak. Mehmet Büyükekşi, Abdullah Avcı ve Fatih Terim arasında bocalıyor.

TFF yarın Stefan Kuntz ile yolları ayıracak adaylar Avcı, Terim, Montella

AJANSSPOR-KULİS HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yarın çok kritik bir yönetim kurulu toplantısı yapacak. Riva'daki toplantının bir numaralı konusu A Milli Erkek Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un görevine son verilmesi... Başkan Mehmet Büyükekşi'nin Alman hoca ile yolları ayıracağı haberleri medyaya yansıdı ve herhangi bir yalanlama gelmedi. Yarın bu kararın resmileşmesi bekleniyor. Ancak Büyükekşi'nin en zor kararı Kuntz'u göndermek değil, yerine kimin geleceğine dair...

Montella nabız yoklama mıydı?

A Milli Erkek Futbol Takımı için iki isim Fatih Terim ve Abdullah Avcı adı geçerken, sürpriz şekilde Vincenzo Montella adı ortaya atıldı. Kulislere göre TFF yönetimi Montella ismini kamuoyunun nabzını yoklamak için ortaya attı. Oluşan tepkilere göre bu isim ya masaya getirilecek veya konuşulmayacak.

Altıntop, Avcı ile el sıkışmıştı

TFF seçimlerinden önce Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Abdullah Avcı ile görüşüp el sıkıştı. Hatta TFF seçiminden önce Avcı neredeyse açıklanacaktı ama kamuoyundaki "Seçimden önce neden değişikliğe gidiliyor" tepkiler nedeniyle bu karardan son anda vazgeçildi. 

İlgini Çekebilir
TFF'nin Stefan Kuntz'a ödeyeceği tazminat belli oldu!
Habere Git

Avcı'nın önünde iki seçenek vardı

Aynı dönemde Abdullah Avcı'nın adı Fenerbahçe için de geçiyordu. Avcı, masasındaki iki seçenek için Kurban Bayramı sonrası karar vermeye hazırlanırken TFF Stefan Kuntz ile devam edileceğini açıkladı. Fenerbahçe de İsmail Kartal'ı duyurdu. 

Altıntop ve Günay, Terim'e soğuk

Süreç uzadıkça Fatih Terim adı da çok güçlü şekilde konuşulmaya başlandı. Milli takımın başına yerli gelecekse en güçlü adaylar Avcı ve Terim. Diğer yandan TFF yönetiminde yer alan eski Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay'ın, Terim'e soğuk baktığı iddia ediliyor. Günay, Galatasaray'da Terim ile çalışmıştı. Hamit Altıntop'un da tercihinin Avcı'dan yana olduğu kaydediliyor. Diğer yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Terim'e daha sıcak olduğu savunuluyor.

Kuntz'u göndermek kolay mesele kim gelecek

Futbol kulislerinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin milli takımda teknik direktör operasyonunun aylardır yapamamasının nedeni Stefan Kuntz'u göndermekten ziyade yerine getireceği isim konusunda yaşadığı kararsızlık nedeniyle yapamadığı öne sürülüyor. Bu kararsızlıkta iki teknik adam için çevrelerinden yapılan tazyiklerin de etken olduğu belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler