Euroleague Ekibi Asvel'de Başkan Tony Parker Hisselerini Satma Kararı Aldı

15.02.2023 - 20:48 | Son Güncellenme: 15.02.2023 - 21:28

Euroleague ekibi Asvel'in başkanı Tony Parker kulüpteki hisselerini satma kararı aldı. Efsane oyuncunun kardeşi TJ Parker takımdaki koçluk görevini üstleniyor.

Euroleague Ekibi Asvel'de Başkan Tony Parker Hisselerini Satma Kararı Aldı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'in Fransız temsilcisi Asvel'de köklü değişikler olmak üzere. Kulübün hisselerinin büyük çoğunluğuna sahip olan başkan Tony Parker hisselerini satma kararı aldı. 

Fransız basını duyurdu

Fransız basının önemli yayın organlarından L'Equipe'in haberine göre Tony Parker hisselerini İsrailli iş adamı Serge Bueno'ya satacak. Parker, Asvel'den hisse alamaya ilk olarak 2009'da %20 ile başladı ve 2014'te başkanlık koltuğuna oturduktan sonra da devam etti. Efsane baskebtolcunun hisselerin çoğunluğuna sahip olduğu biliniyor. Ayrıca kulüpte futbol Olympique Lyon'un da %25 hissesi bulunuyor.

Kulüpte kalacak

Habere göre Fransız basketbol efsanesi satış gerçekleştikten sonra kulüpte idari görevini sürdürecek. Aynı zamanda Tony Parker'ın kardeşi TJ Parker'da Asvel'de koçluk görevi yapıyor.

İlgini Çekebilir
Euroleague maçları ertelendi!
Habere Git

Kulüp rekoru kırıldı

Tony Parker yönetiminde Asvel bu yıl takıma 15.7 milyon Euro bütçe oluşturarak kulüp rekoru kırdı. Fransız ekibi sezon başında kadrosuna Nanado De Colo, Joffrey Laugverne gibi yıldızları katmıştı.

Şampiyonluğa ambargo

Asvel son üç yılda Fransa Basketbol Ligi LNB'de şampiyonluk yaşadı. Siyah beyazlılar 21 şampiyonluk ile lig tarihinde en çok şampiyon olan takım konumunda bulunuyor.

Euroleague'de işler istenildiği gibi değil

Asvel bu sezon Euroleague'de Barcelona, Olympiakos ve Fenerbahçe karşısında flaş galibiyetler alsa da 24 maç sonunda yalnızca 8 galibiyet almayı başarabildi. Fransız ekibi 8-16'lık derecesi ile ligin 17. sırasında yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Euroleague ekiplerinden deprem mağdurlarına destek!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler