Trabzonspor'un başı FIFA'yla dertte!

06.12.2023 - 11:29 | Son Güncellenme: 06.12.2023 - 11:47

Trabzonspor'da Kasımpaşa'dan transfer edildikten sonra neredeyse takıma hiç katkısı olmayan Foide Koita, takımdan ayrılmasına rağmen bordo mavili kulübe sorun yaratmaya devam ediyor.

Trabzonspor'un başı FIFA'yla dertte!

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, 2021-22 sezonun başında Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Fode Koita transferinden yaşadığı bitmek bilmeyen sakatlıklar ve gösterdiği performans nedeniyle bin pişman olmuştu. Bu sezon başında bordo mavili takımdan Sivasspor'a giden Gineli futbolcu bordo mavili kulübe sorun yaratmaya devam ediyor.

Sadece 1 gol ve 1 asist kaydedebildi

Kasımpaşa'dan 300 bin Euro bonservis bedeli karşılığında geldiği Trabzonspor'daki kariyeri 1 milyon Euro'nun üzerindeki yıllık ücretine tarafından tepki göstermesiyle başlayan 33 yaşındaki forvet, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle iki sezonda sadece 21 maçta forma şansı bulurken bu karşılaşmalarda da 1 gol ve 1 asist kaydedebildi.   

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Nwakaeme bombası! İşte transfer şartı...
Habere Git

Sivasspor'da da verimsiz

Trabzonspor'un yeni sezon öncesi sözleşmesini feshettiği Koita, bir başka Süper Lig ekibi Sivasspor'a 1 yıllığına imza attı. Ginelu futbolcu yeni takımında da 14 hafta sonunda sadece 7 maçta forma giyebilirken 1 kez fileleri havalandırdı.

Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fode Koita da giderayak Karadeniz ekibini FIFA'ya şikayet etti. Koita yaptığı başvuruda 476 bin euro (15 milyon TL) olduğunu iddia ettiği alacaklarının ödenmesini istedi. Konuyla ilgili olarak Trabzonspor ile FIFA arasındaki yazışma sürecinin devam ettiği belirtildi.

Betis ve Udinese de FIFA'ya başvurdu

Öte yandan, geçtiğimiz sezon bordo mavili formayı giyen Marc Bartra ve kulübü Real Betis alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Trabzonspor'u FIFA şikayet ederken Karadeniz ekibinin bu sezon kadrosuna kattığı Benkovic'in kiralandığı Udinese de 237 bin 500 euro için (7 milyon 435 bin) FIFA'ya gitti.

Senin için hazırladığımız haberler