Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Uğur Dündar Radyospor'a konuk oldu

31.03.2022 - 10:46 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 15:09

Fenerbahçe'de 9 Nisan'da yapılacak olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde yarışacak 4 isimden biri olan mevcut başkan Uğur Dündar, Radyospor'a konuk oldu. İşte Uğur Dündar'ın açıklamaları...

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Uğur Dündar Radyospor'a konuk oldu

Fenerbahçe'de 9 Nisan Cumartesi Günü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacak olan Yüksek Divan Kurulu başkanlığı seçiminde Vefa Küçük, Sait Yılmaz ve Nail Kır ile birlikte başkanlık için yarışacak olan sarı lacivertli kulübün eski yöneticisi gazeteci Uğur Dündar, Radyospor'da Aygün Özipek'in canlı yayın konuğu oldu.  

 

İşte Uğur Dündar'ın açıklamaları...

"Ali Koç ile 1.5 saatlik bir görüşmemiz oldu"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için 4 ay  çıkmasını değerlendiren Uğur Dündar, "Bu kadar çok aday çıkması hakkında Fenerbahçe'nin insan zenginliği ve değer zenginliği diyelim. Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu başkan adayı olmam kararı kısa bir sürede alınmadı. Sayın Başkan Ali Koç ile görüşmeden adaylığımı açıklamamın etik olmayacağını düşündüm. Ali Koç ile 1.5 saatlik bir görüşmemiz oldu ve sonrasında diğer adayların adaylığını açıklamasından sonra ben de adaylığımı açıkladım." dedi.
 

"Vefa Küçük ne yazık ki yalan söylüyor"

Yüksek Divan Kurulu başkan adayı ve mevcut başkan olan Vefa Küçük'ün kendisi hakkındaki "Uğur Dündar bir projedir" açıklamasıyla ilgili ise Dündar, "Ben dün gece değerli dostum Müjdat Gezen ile görüşmemiz oldu. Müjdat Gezen, 'Benim skeç metni hazırlamama gerek yok. Vefa Küçük'ün seninle ilgili açıklamaları çok güzel skeç olur' dedi. Vefa Küçük ne yazık ki yalan söylüyor. Vefa Küçük, 'Bana Aziz Yıldırım projesisin' diyor. Vefa Küçük, Aziz Yıldırım döneminde Yüksek Divan Kurulu başkanı oldu, o zaman proje Vefa Küçük.

İlgini Çekebilir
Vefa Küçük: Uğur Dündar'ı karşıma Aziz Yıldırım çıkardı
Habere Git

"Allah akıl fikir versin diyorum"

Ünlü gazeteci Vefa Küçük'ün hakkında iddialarıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vefa Küçük'e Allah akıl fikir versin diyorum. Vefa Küçük benim Fenerbahçe kulübüne Atatürkçülük getireceğim gibi bir şeyler söylemiş. Vefa Küçük ne konuştuğunu bilmiyor. Ben ne dedim; 'Bu kulübün köklerinde Kuvâ-yi Milliye vardır, Atatürkçülük vardır' dedim. Bu da çok normal. Bu seçim yarışı biraz daha devam ederse Vefa Küçük Yeşilçam filmlerini aratmayacak bir senaryo yazacak gibi..." 

"İyi ki Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde olmayı kabul etmişim"

Vefa Küçük'ün "1999'da Uğur Dündar benim listeme girecekken benim rakibim olan Aziz Yıldırım'ın listesine girdi" sözleri hatırlatılan Dündar, "İyi ki Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde olmayı kabul etmişim. O sezon sonunda da Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Vefa Küçük'ü Aziz Yıldırım'ın listesine girdikten 2-3 saat sonra aradım o da bana 'İkimiz de Fenerbahçe'ye hizmet ediyoruz' dedi. Müjdat Gezen'in güldürü metni yazmasına gerek yok, Vefa Küçük'ü dinlesin yeter. Uğur Dündar; uyuşturucu baronlarından korkmamış, Fetö'den korkmamış, mafyalardan korkmamış şimdi neden korkacak?" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe Kuvâ-yi Milliye zihniyetinde olduğu için 3 Temmuz'da hedef seçildi"

3 Temmuz şike davası sürecini de değerlendiren Uğur Dündar, "Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyelerinin en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. 3 Temmuz'da Fenerbahçe hedef seçildi. Neden seçildi? Atatürkçü yapıya sahip olduğu için, Kuvâ-yi Milliye zihniyetinde olduğu için, Cumhuriyetin öncüsü olduğu için, o dönem Fenerbahçe Fetö'ye karşı dik durdu. Fenerbahçe ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Vefa Küçük'ün paronayası kulübümüze zarar verir. Yüksek Divan Kurulu üyelerinden onları dinleyerek fikir alacağız, şikayetlerini dinleyeceğiz ve yönetime bunları sunacağız. Fenerbahçe'nin senatosu olarak en doğru kararı almaya özen göstereceğiz." dedi.

"Ben ne Aziz Yıldırım'ın ne de Ali Koç'un adayıyım"

3 Temmuz sürecinde nerede olması gerekiyorsa orada olduğunu ifade eden ünlü gazeteci, "Uğur Dündar olarak o dönem elimden gelen her şeyi yaptım. Fenerbahçe'nin şampiyonluklarının sümen altı edilmesine göz yummayacağız. 1959 öncesi şampiyonluklarımız için her türlü girişimi yapacağız. Aziz Yıldırım geçmiş dönemin en değerli başkanıdır, benim dileğim Ali Koç'un da geleceğimizin en değerli başkanı olmasıdır. Ben ne Aziz Yıldırım'ın ne de Ali Koç'un adayıyım. Aziz Yıldırım ile de konuştum; 5 dakikayı geçmez, Ali Koç ile de konuştum." ifadelerini kullandı.

"3 Temmuz belgeselimiz yok, anıtımız yok"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Uğur Dündar sözlerini şöyle noktaladı:

"Vefa Küçük adına üzülüyorum. Kendi adıma ise yaptığı açıklamalara sadece gülüyorum. Bizim bir 3 Temmuz belgeselimiz yok, anıtımız yok, hemen aklıma gelen bir proje bu. Son mesajım; Yaşasın Fenerbahçe'nin bütünlüğü. Yaşasın Cumhuriyet!"

Senin için hazırladığımız haberler