Ömer Üründül, Hatayspor Maçı Sonrası Fenerbahçe'yi Uyardı

23.10.2023 - 09:38 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 10:07

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe sahasında Hatayspor'u 4-2 yendi. Spor yazarlarından Ömer Üründül, Uğur Meleke, Gürcan Bilgiç sarı lacivertlilerin performansını değerlendirdi.

Ömer Üründül, Hatayspor Maçı Sonrası Fenerbahçe'yi Uyardı

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk etti. Kadıköy Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibini 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon resmi maçlardaki galibiyet serisini 17’ye çıkardı.

Karşılaşma sonrası spor yazarları, sarı lacivertlilerin performansını kaleme aldı.

Uğur Meleke: "Fenerbahçe ve Galatasaray dominasyon kurdular"

Hürriyet'ten Uğur Meleke, Süper Lig'de namağlup unvanlı iki takımın altı gollü mücadelesini şu ifadelerle değerlendirdi:

"Fenerbahçe ile Galatasaray kurdukları pahalı ve derin kadrolarla özellikle ilk devrelerde büyük bir dominasyon kurdular.G.Saray’la Fenerbahçe’nin bu sezon kurdukları pahalı ve derin kadrolar, ligde toplamda 18 müsabakada yalnızca 2 puan yitirdi. Tüm cephelerde namağluplar. Ki Avrupa’nın top 10 liginde buna benzer bir ikili istatistik yok. Özellikle ilk devrelerde büyük bir dominasyon kurdular. Ligde oynadıkları 18 ilk yarının (yani 810 dakikanın) toplam skoru 21’e 2... Ancak bir turnuvanın kalitesini büyükler değil, ortadirek belirler. Bir ligin orta sınıfı ne kadar güçlüyse o turnuva o kadar sağlamdır. Şu anda Premier Lig’i Dünya’nın en iyisi yapan özelliği de bu aslında: Aston Villa-West Ham maçının da heyecan verici olması."

"Fenerbahçe'nin zor maçlar daha başlamadı"

Sabah'tan Ömer Üründül ise bu sezon oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe'nin henüz zor maçlarının daha başlamadığını ifade etti. Ürüldül, "Ben yine de uyarımı yapayım; Fenerbahçe için zor maçlar daha başlamadı. Ben Tadic ve Fred'i çok iyi tanıdığım için gerçek fizik güçlerinin altında olduklarını her yazımda söylüyorum.

Bundan eleştiri de alıyorum ama bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Milli maç haftasında Macaristan- Sırbistan müsabakasını izledim. Sırbistan'ın en önemli oyuncusu ve takım kaptanı Tadic, ilk yarı kulübedeydi. Dikkatimi sürekli çeken bir diğer konu da takımın en faydalı ve istikrarlı oyuncularından biri olan Ferdi'nin son hareketlerdeki bitiriş noksanlığı." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin iptal edilen penaltısı doğru mu?
Habere Git

Gürcan Bilgiç: "Takım O'na inandı, tribünler de takıma"

Fotomaç'tan Gürcan Bilgiç ise rekorları altüst ederek, tarihe geçen teknik direktör İsmail Kartal'ı övdü. Bilgiç, "Bu maç öncesinde yenilgisiz üç takım vardı Süper lig'de... Sonrasında iki takım kaldı. Kadıköy Gecesi'nde Fenerbahçe her rakibine olduğu gibi Hatayspor'a da "kazanamazsın" duygusunu ilk dakikada verdi, 7'de de gol oldu zaten.

İsmail Kartal'ın tek tek koyduğu tuğlaların eseri var önümüzde. Takım O'na inandı, tribünler de takıma... Büyük bir sinerji oluşturdular. Oyuncu veya oyun kalitesi o kadar üst düzeye çıkıyor ki, "acaba nasıl yapacaklar" merakıyla izlenmeye başlanıyor maç. 17 resmi maç, 17 galibiyet. Acayip bir buldozer var seyrettiğimiz..." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler