Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael basın toplantısı düzenledi

15.07.2022 - 14:48 | Son Güncellenme: 15.07.2022 - 15:47

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien, devam eden Avusturya kampında değerlendirmelerde bulundu. Fransız teknik adamın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

"Doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim"

Yeni sezon hazırlarının şu anda iyi gittiğine değinen Valerien Ismael, "Doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. İdmanlarımız iyi gidiyor, zemin güzel, otelimiz çok güzel, yemeklerimiz çok iyi, hava şartları da bizim adımıza çok olumlu. Ufak tefek detaylar zaman zaman oluyor tabii bunlar her kampta olan şeyler. Bunların olmaması beklenemez. Mentalitemiz yine çok iyi şekilde. Buraya kalabalık geldik, gençlerimizi görmek istedik, onlardan faydalanmak istedik. Onları oynattık. Milli Takım'dan geç dönen futbolcularımız oldu, yeni transferler de aramıza katıldı. Onlar da aramıza katıldıktan sonra hafta hafta, gün gün daha da iyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Şu an toplam kamp süremizin yarısına geldik neredeyse. Burada 3 maç oynamış olacağız bugünkü maçtan sonra. Şu anda yapmamız gereken şey maçlar oynayıp saha içerisindeki ilişkimizi birbirimizin arasındaki iletişimi daha da iyi geliştirmek." dedi.

"Savunmayı daha da güçlü hale getirmemiz gerekiyor"

Savunmaya takviyeler olacak mı? sorusuna 46 yaşındaki çalıştırıcı şu yanıtı verdi:

"Ceyhun Bey'le transferler üzerinde çok fazla çalıştık. Geçen sene erken gelmemin avantajını bu noktada kullandığımızı söyleyebilirim. Herkesi görüp eksiklerimizi tespit ettik. Transfer ettiğimiz futbolcuları da erkenden ikna etmemizi sağladı bu durum. Ceyhun Bey'i ve yönetimi tebrik etmek lazım çünkü çok iyi iş çıkardılar. Hala daha transfer için zamanımız var. Savunmayı daha da güçlü hale getirmemiz tabii gerekiyor, oraya bir ihtiyaç olacaktır, olabilir. Bunun için çalışıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bu konuda da her şey yolunda gider ve oraya da gerekli desteği sağlayabiliriz."

Serdar Saatçı'nın kadro dışı bırakılması

Viktoria Plzen ile oynanan hazırlık maçı sonrasında kadro dışı bırakılan 19 yaşındaki savunma oyuncusu Serdar Saatçı'nın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili de konuşan Valerien Ismael, "Bu konuyu aslında kendi içimizde netleştirdik. Daha da fazla detaya girmek şu anda istemiyorum ama her futbolcunun burada yüzde yüzünü vermesi, yüzde yüzüyle burada olması gerektiğini bilmesi lazım. Beşiktaş'ın futbolcusu olmak çok özeldir. Her şeyinizi vermeniz gerekiyor, her anlamda hazır olmanız gerekir. Eğer bunların olmadığı bir noktada bulunuyorsanız iletişim kurabiliriz bu konularla ilgili. Benim ve taraftarımızın özellikle beklentisi bu konuda her futbolcunun yüzde yüzünü vermesi. Bu olmuyorsa ben de bir karar alırım en sonunda." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan flaş Serdar Saatçı kararı! O transfer için takasta kullanılacak
Habere Git

"Tüm futbolcularım kampta her şeyini veriyor"

Kampta hangi futbolcunun öne çıktığıyla ilgili ise Beşiktaş teknik direktörü, "Tek bir isim vermek bu noktada zor çünkü her bir futbolcumuz elinden gelenin en iyisini yapıyor, her şeyini veriyor. Şu anda burada olanlar aslında bu sezonda burada olmayı hak eden futbolcu arkadaşlarımız ki onlarda bizle olmak istiyorlar. Bu kulübe bir şeyler vermek istiyorlar, bu başarının bir parçası olmayı istiyorlar. Mentalitemiz bu konuda çok iyi gidiyor. Sezon başı idmanlarında amacımız burada bu işleri doğru yapmak ve çok çalışmak. Tek bir kişinin ismini vermek zor, herkes hak ediyor. Benim aslında beklentim de bu. Bu mentaliteyi tüm sezon boyunca göstermemiz ve tüm sezona yaymamız, doğru odağa sahip olmamız... Zor bir sezon bizi bekliyor olacak çünkü her maç çok fazla çalışmamız gerekecek, çok zorlanacağız. Bu atmosferi de burada yaratmak bizim için güzel." şeklinde konuştu.

"Çok fazla acele etmeme lüksüne sahibiz"

Kadrolarını yeterince derinleştirdiklerini ve genişletmeye devam ettiklerini vurgulayan Valerien Ismael, "Kadromuzu oluşturmaya başladık. İyi çalışıyoruz aslında ama biraz bekleme lüksümüz var, çok fazla acele etmeme lüksüne sahibiz. Yüzde yüz bizi ikna eden bir durum oluşursa onu değerlendirmeye alabiliriz." dedi.

Takım 3'lü savunmaya hazır mı?

Fransız teknik adam takıma uygulattığı 3'lü savunma sistemiyle ilgili olarak ise, "Geçen sezon aslında bu görüntüyü verdik, üçlü oynama görüntüsünü hatırlarsanız. Beş büyük ligde de kullanılan bir sistem bu. Ama bu konuda esneğiz, 10 numaralı da oynuyoruz, gerekirse önde 3-4-3'te yapabiliriz, bunu maç içerisinde değiştirebiliriz duruma göre. Daha ofansif olmamız gerekirse o duruma da hazır oluruz. Tabii ki maç kazanmanız gerekiyor. Biz de bu esnekliğe sahip olacağız. Futbolcularımız bu kampta çok iyi çalıştılar, sisteme karşı da istediklerimizi verdiler, iyi hissettiklerini ben fark ediyorum. Henüz yüzde yüzümüze ulaşmadık çünkü herkes farklı seviyelerden geldi. Yeni transferleriz oldu Wout ve Muleka. Onlar takıma sonradan katıldı. Nkoudou ve Ghezzal da milli takım kampından döndüler. Herkesin aslında seviyeleri birbirinden farklıydı. Hafta hafta üzerine koyarak yüzde yüze ulaşacağız. Herkesi de aynı seviyeye çekeceğiz." diye konuştu.

"Elimizden geldiğince gençlerimizden faydalanmaya çalışacağız"

Kampta yer alan genç futbolcuların durumunu da değerlendiren Ismael, "Bazı futbolcularımız takıma geç katılacaktı. Geniş bir kadroya ihtiyacımız vardı. Diğer bir taraftan yeni transferlerin takıma ne zaman katılacağı belli değilken, antrenmanların daha verimli geçmesi için çift kalelerde eksiğimizin olmaması içinde gençlerimizi buraya getirdik. Bir yandan altyapı oyuncularımızın son 2-3 yılda kulübün bu konudaki gelişmelerini göz önüne alırsak Ersin, Rıdvan, Emre, Emirhan gibi oyuncuların çoğalmasıyla altyapımıza eğilmek ve daha fazla bakmak istedik. Şu anda gerçekten oradan iyi durumda gelen futbolcular var, iyi şekilde kendini geliştiren arkadaşlarımız mevcut. Bugün maçta da göreceğiz. İspanya'ya giderken tabii ki herkesi götürmek isterim ama birazcık azaltacağız o kadroyu. Elimizden geldiğince gençlerimizden faydalanmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, 6. transferini bitirdi! 3,5 milyon Euro karşılığında...
Habere Git

Başka yabancı transferi olacak mı?

Başka yabancı transferi yapıp yapmama konusunda duruma göre bir aksiyon alacaklarını kaydeden Beşiktaş Teknik direktörü şunları kaydetti:

"Şu anda kontenjanımız var aslında ama kurallar gereği Türk oyuncu da lazım bize. Şu anda yüzde yüz emin olursak eğer Beşiktaş'a faydalı olabileceğini düşündüğümüz, mental açıdan istediklerimizi yapabilecek kalitede uygun olan bir futbolcu olursa değerlendirebiliriz. Ama bu konuda acele etmeyeceğiz. Bazen var olan futbolcularımıza ya da gençlerimize şans vermeniz gerekiyor. Hazırlık maçlarını da bu yüzden yapıyoruz. Kararı verirken yüzde yüz emin olmamız lazım. Şu ana kadar kilit noktalara yaptığımız transferlerde iyi iş yaptık. Çok fazla acele etmeden, önümüzde daha zaman var."

"Saiss'i izleyince tam ihtiyacımız olan oyuncu dedim"

Savunmaya transfer edilen Faslı oyuncu Romain Saiss'e de değinen Valerien Ismael, "Çok iyi bir transfer oldu bizim için. Nisan ayında biz ilk olarak görüşmeye başladık. Ceyhun Bey'in önerisiyle görüşmelere başlamıştık. Futbolcuyu izleyince, görünce tam da ihtiyacımız olan, Beşiktaş'a sisteme mentala uyacak diye düşündüm. Liderlik anlamında bize çok faydalı olacağını düşündüm. Transferi çok çabuk bitirebilirdik çünkü kendisine teklifler vardı. Ben kendisine teşekkür etmek istiyorum çünkü Beşiktaş'a gelme konusunda çabuk karar verdi. Kendisine biraz sabır göstermemiz gerekiyor. İspanya kampında aramıza katılacağına ben düşünüyorum. Bilekliğin anlamı nazardan koruması." dedi.

"İstanbul çok güzel, harika bir şehir"

İstanbul'daki hayatıyla ilgili soruya 46 yaşındaki teknik direktör, "İstanbul çok güzel bir şehir, harika bir şehir. Hayat kalitesi açısından muazzam. Ne zaman bir restorana gitsem, Ceyhun bey'le olsun, takımla olsun, ya da ailemle olsun hep iyi karşılandığımı söyleyebilirim. Açıkçası dışarıda çok fazla vakit geçiremiyorum çünkü tüm günüm çalışmakla geçiyor. Oer sabah 6'da kalkıyorum. Bu benim aslında rutinim. Disiplinli olmak, kendime bakmak benim en önem verdiğim hususlar. Çünkü ben kendime iyi bakarsam, işime de yeterince odaklanırsam futbolcularıma da aynı şekilde odaklanabilirim. Benim hayat tarzım bu yönde." yanıtını verdi.

Ailesinin de İstanbul'u çok sevdiğinin altını çizen Ismael, "Onlar da İstanbul'a zaman zaman gelip gidiyorlar. Hatta kızım İstanbul'a tekrar ne zaman geleceğim diye sorup duruyor. Şu an Almanya'da okullar tatil. Onlar da İstanbul'da bir süre benimle olacaklar. Ligin ilk haftalarında İstanbul'da beraber olacağız." şeklinde konuştu.

Beşiktaş teknik direktörü kolundaki bilekliği nazardan koruması için taktığını söyledi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş 3 yılda 0 çekti! F.Bahçe ve G.Saray fark attı
Habere Git

"İlk hedefimiz iyi bir başlangıç ve ivmeleme yakalamak"

Kendileri için lige güçlü başlamanın en önemli detay olduğunu belirterek, "Doğru yolda olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. İyi başlangıcı ve ivmelemeyi yakalamak en azından o sürece kadar bizim ilk hedefimiz. Şu andan itibaren Dünya Kupası'nın başlayacağı ana kadar ilk etabı iyi geçirirsek bizim için ilk o adım olacaktır. Çünkü lig bir yarış, uzun bir maraton. O araya gelene kadar elimizden geleni yapmamız, şu an için en azından ilk hedefimiz. Dünya Kupası'ndan sonraki süreç ondan sonra gelecek. Öncelikle lige iyi başlayıp Dünya Kupası'na kadar en iyi şekilde en fazla puanları almayı hedefleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türk futbolcular hangi mevkilerde oynayacak

Takımdaki 2 Türk futbolcunun yerinin net gibi olduğunu ifade eden Ismael, "Kale ve sol kanat bek pozisyonunda Türk oyuncu oynatacağız gibi gözüküyor. 3. Türk oyuncuyu oynatacağımız yerde her bölgede Türk oyuncumuzun olması bizim için büyük bir avantaj. Hücumda, orta sahada ve savunmada Türk oyuncularımız var. Bu noktada seçim bizim açımızdan daha kolay olacak. Serbestliğimiz var, orada esnek olacağız. Yine kadro içerisinde bize bunu esnekliği veren oyuncularımız var mesela Emirhan. 6-8-10 numara oynayabiliyor. Cenk yine ön tarafta her yerde oynayabiliyor. Kenan'ı hem kanat bekte kullanabiliyoruz.  Farklı pozisyonlarda faydalanabildiğimiz Türk oyuncularımız var. Çok iyi yabancı futbolcularımız var. 1-2 tane daha Türk futbolcu kadromuza kattıktan sonra daha dengeli seçimler yapabileceğiz." dedi.

"11'deki Türk sayısı 4-5'te olabilir"

Kadrolarında çok genç ve çok kaliteli futbolcuları olduğunu kaydeden siyah beyazlı çalıştırıcı, "Kural gereği belki en az 3 Türk oynatmamız gerekiyor ama yeri geldiğinde bu sayıyı 4 ya da 5'e de gençlerimizin katkılarıyla çıkarabiliriz." şeklinde konuştu.

"Yabancı kuralı kulüplerin üzerinde bir baskı yaratıyor"

Yabancı oyuncu sayısı kuralının Türk kulüplerinin işini zorlaştırdığını belirten Ismael, "Çünkü kalite konusunu direkt ilgilendiren bir konu yabancı konusu. En iyi Türk oyuncular şu anda yurt dışında oynuyor. Kaliteli Türk oyuncuları oynatmanız gerekiyor. Bu durumda kulüplerin üzerinde bir baskı yaratıyor. Bu futbolcuları tekrardan Türkiye'ye transfer etmeleri gerekiyor. Uluslararası seviye için sıkıntı yaratabilen bir konu ama bizim için henüz daha sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş bu konuda sıkıntı yaşamamıştır. Altyapıdan bu desteği aldığımızı da düşünüyorum. Aslında burada bu yüzden herkese burada şans vermek istedik. Herkes hakkında bir fikir olması için. Herkesi değerlendirmek için bu kampa geldik. Bazı arkadaşlarımızdan ben çok memnunum. 3 haftadır kamptayız. 2 hafta daha devam edeceğiz. İspanya'da görme fırsatımız olacak. Daha da net fikirlerimiz oluşacaktır." ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

[15:36]

Senin için hazırladığımız haberler