Galatasaray, Mauro Icardi İle 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı! İşte Kazanacağı Ücret...

30.07.2023 - 14:30 | Son Güncellenme: 30.07.2023 - 15:39

Son dakika transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray, Arjantinli golcü oyuncu Mauro Icardi ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Galatasaray, Mauro Icardi İle 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı! İşte Kazanacağı Ücret...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, transfer görüşmelerine başladığı Arjantinli golcü oyuncu Mauro Icardi ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Mauro Icardi, Galatasaray'da

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero ve kulübü SAS Paris Saint Germain Football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. 

G.Saray, Icardi için PSG'ye 10 milyon Euro ödeyecek

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. 

İlgini Çekebilir
Ada, Boey için harekete geçti! Görüşmeler başladı
Habere Git

Icardi, G.Saray'dan yıllık 6 milyon Euro kazanacak

Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 6.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir" ifadelerine yer verildi. 

80 milyon Euro'luk teklifler aldı ama

Yerli ve yabancı medyeda daha önce çıkan haberlerde Icardi'ye Arap kulübü Al-Shabab'ın 2 yıl için 80 milyon Euro önerdiği yazılmıştı. Galatasaray'ı takip eden muhabirlerse Icardi ile yapılan anlaşmada oyuncuyla yıllık 10 milyon Euro'ya el sıkışıldığı kaydedilmişti. Galatasaray'ın Zaha'da olduğu gibi Icardi'de ücretin bir kısmını sponsorlukla çözdüğü tahmin ediliyor.

Icardi'nin geçen sezonki performansı

2022-2023 sezonunda sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak forma giyen Arjantinli yıldız, çıktığı 26 karşılaşmada 23 gol ve 6 asistlik performans sergilemiş ve takımın şampiyon olmasında büyük katkı sağlamıştı.

9 numaralı formayı giyecek

Geçen sezon Galatasaray'da 99 numaralı formayı giyen yıldız oyuncu, bu sezon ise 9 numaralı formayı terletecek.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş iki yıldızın peşinde!
Habere Git

Mauro Icardi kimdir?

19 Şubat 1993’te Arjantin’in Rosario kentinde dünyaya gelen Icardi, doğduğu yerdeki F.C Sarretta’da futbol hayatına başladı. 2002’de Kanarya Adaları’na giderek kariyerine İspanya’da yön veren oyuncu, U.D. Vecindario’da gelişimini 6 yıl boyunca sürdürdükten sonra Barcelona Akademisi’ne dahil olarak kariyer adımını attı. 

Barcelona’nın alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra İtalyan ekibi Sampdoria, kısa bir kiralık macerasının ardından onu takıma kattı. 2011-2012 yaz transfer sezonunda Sampdoria’ya transfer olan yetenekli golcü, altyapıda 19 kez fileleri sarsarak gol kralı oldu ve ertesi sezon A takımda oynadı. Arjantinli santrfor, Cenova ekibinde çıktığı 33 maçta 11 kez fileleri sarstı. 

Serie A'da iki kez gol kralı oldu

Hem altyapısında hem de A takımında totalde iki buçuk sezon geçiren Icardi, ardından kariyerinin en iyi performansını sergileyeceği Inter’e 13 milyon Euro bonservis karşılığında transfer oldu. 

Inter’de çıktığı 219 karşılaşmada 124 kez golle buluştu ve 29 asist yaptı. 2013-14 sezonundan 2018-19 sezonuna kadar Milano ekibinde aralıksız forma giyen Icardi, 2014-15 sezonunda 22 gol, 2017-18 sezonunda ise 29 golle Serie A’da gol kralı oldu. 2018 yılında İtalya’da yılın futbolcusu seçildi. 

Inter, PSG'ye 50 milyon Euro'ya verdi

2019-2020 sezonunda İtalya kariyerine nokta koyan dünyaca ünlü santrfor, İnter'den Paris Saint Germain’e (PSG) kiralık olarak transfer oldu ve ertesi sezonda 50 milyon Euro bonservis karşılığında PSG’ye kalıcı olarak katıldı. Icardi Paris temsilcisinde 92 maça çıkarak 38 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. PSG’deki döneminde iki lig şampiyonluğu, iki Fransa Kupası ve iki Fransa Süper Kupa şampiyonluğu başarılarını kazandı. Arjantin A Milli Takımı formasını 8 kez sırtına geçiren futbolcu, bir gol kaydetti. 

İlgini Çekebilir
Kara Kartal yeni transferine bugün kavuşuyor!
Habere Git

Büyük maçların adamı Icardi

Aktif futbolcular içinde Serie A’da en fazla gol atan ikinci oyuncu olan Icardi (121), Galatasaray kariyerindeki ilk sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı çıktığı maçlarda boş geçmedi. Süper Lig tarihinde Galatasaray’da üst üste 7 gol atan ilk oyuncu oldu. 

Galatasaray’da çıktığı 24 maçta 22 kez fileleri sarstı ve 7 asist yaptı. Kupa koleksiyonuna Süper Lig’deki ilk yılında şampiyonluk ekledi. Kiralık sözleşmesi bitince kulübü Paris Saint Germain’e geri dönen Arjantinli süperstar, Galatasaray’daki unutulmaz macerasına devam dedi.

"Bu formayı giydiğim için çok mutluyum"

İmza sonrası GS TV'ye açıklamalarda bulunan Icardi, "Çok mutluyum. Tabii ki de geçtiğimiz sezonun üzerinden tekrardan bu formayı giydiğim için çok mutluyum. Zaten projenin içerisinde kendimi hissediyordum, bu grubun bir parçası olarak hissediyordum. Erden Bey ile başında konuştuğumuz şeyin, bu geleceğin bir parçası olmak istediğimi hissediyordum. Gerçekten çok mutluyum. 

"Elimizden geldiği kadar her şeyi yapmaya çalışacağız"

Taraftarlarımız gerçekten çok güzel sevgi gösterileri bize gösterdi. Şampiyon olduktan sonra da çok istekli olduklarını gördük. Biz de saha içerisinde de dışarısında da en iyi şekilde elimizden geldiği kadar her şeyi yapmaya çalışacağız. Çok güzel anılar biriktirdiğimiz insanlarla tekrardan karşılaştım. Tabii ki de çok mutluyum. Şimdi yenilerini de biriktireceğiz inşallah" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler