FIA, Mercedes'in ikinci itirazını da reddetti! Verstappen resmen şampiyon

12.12.2021 - 21:27 | Son Güncellenme: 12.12.2021 - 23:40

FIA, Mercedes'in "güvenlik aracı arkasında geçiş yapıldığı ve turunu geri alan pilotların konvoyu yakalamadan yarışın yeniden başlaması" itirazını reddetti

FIA, Mercedes'in ikinci itirazını da reddetti! Verstappen resmen şampiyon

AJANSSPOR - HABER

FIA, Mercedes'in yarış sonrası kural hataları yapıldığına dair yaptığı iki  itirazı reddetti. Böylelikle Red Bull pilotu  Max Verstappen'in şampiyonluğu tescillenmiş oldu. 

 

Ne olmuştu?

 

Formula 1'de sezonun 22. ve son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'sini Red Bull Honda pilotu Max Verstappen kazandı. Haftaya eşit puanda girdikleri Lewis Hamilton'ın önünde sezonu son damalı bayrağını en önde geçen Hollandalı sürücü, Formula 1'de 2021 sezonunun şampiyonu oldu.

Mercedes ise, Max Verstappen'in Lewis Hamilton'u güvenlik aracı çıkmadan geçmesini ve turunu geri alan pilotların konvoyu yakalamadan yarışın yeniden başlaması kararında bulunan FIA'ya itiraz etti

Hakemler itirazları neden reddettiğini açıkladı

Hakemler, Verstappen'in aracın kısa bir süre için  Hamilton'ın aracın önüne geçmesine rağmen, sonrasında geri çekildiği ve yeniden başlangıç esnasında önde olmadığı belirtildi.

FIA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Mercedes'in Komiserlerin sondan bir önceki turun sonundaki pozisyonları yansıtacak şekilde klasmanda değişiklik yaparak sorunu düzeltmesini istemesi, Komiserlerin yarışı geriye dönük olarak etkili bir şekilde kısalttığına inandıkları bir adımdır ve bu nedenle uygun değildir. Protesto bu kapsamda reddedildi."

İşte Mercedes'in itirazları

  1. Güvenlik aracı pisti terk etmeden Max Verstappen'in Hamilton'ı geçmesi.
  2. Latifi'nn kazası sonrası tur yiyen pilotların turunu geri aldıktan sonraki tur değil, aynı tur içinde başlatılması.
İlgini Çekebilir
Formula 1'de Mercedes'in pes etmeye niyeti yok! CAS'a gidiyor!
Habere Git

Mercedes, kararı temyize götürecek

Hakemlerin yarışın bitime bir tur kala yeniden başlamasının da içerisinde bulunduğu her iki protestoyu da reddetmesi sonrası Mercedes, karara itiraz etme niyetinde olduğunu ve olayı temyize götürmeyi planladığını açıkladı.

Red Bull, Mercedes'in itirazlarına isyan etti: "Biz, avukatlarla birlikte yarışmıyoruz"

Öte yandan Red Bull takım patronu Christian Horner, Mercedes'in itirazları sonrası Max Verstappen'in şampiyonluğunun hakem odasında tartışılmasına isyan etti. Horner "Bu işin komiserler kuruluna gitmesini ilk andan itibaren istemiyorduk. Biz, avukatlarla birlikte yarışmıyoruz. Olayın komiserler kuruluna taşınması kötü oldu ama günün sonunda komiserler doğru kararı verdi." dedi.

Mercedes cephesi basın açıklaması yapmadı

FIA'nın kararı sonrası Mercedes ve Hamilton cephesi adeta sessizliğe büründü. Son turda şampiyonluğu kaybeden Hamilton, itiraz kararlarının açıklanması sonrası alanı terk etti. Mercedes patronu Toto Wolf ise basın açıklamasında bulunmacağını dile getirerek sessiz kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler