Vitor Pereira, Wolverhampton'un teknik direktörü oluyor

28.10.2022 - 14:06 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 14:54

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Premier Lig yolunda... 54 yaşındaki Portekizli hocayla hangi takım sözleşme imzalamak istiyor? Detaylar...

Vitor Pereira, Wolverhampton'un teknik direktörü oluyor

Geçtiğimiz sezonlarda iki kere Fenerbahçe'yi çalıştıran Vitor Pereira, bir Premier Lig ekibinin başına geçmeye hazırlanıyor. Corinthians ile sözleşme uzatıp uzatmayacağı bilinmeyen Portekizli teknik adam için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Wolverhampton peşinde

Amerikan haber kanalı ESPN'nin haberine göre İngiltere Premier Lig ekibi Wolverhampton, Vitor Pereira'yı takımın başına getirmek istiyor. Gazetenin haberine göre İngiliz ekibi Portekizli teknik adamı üç sebepten dolayı göreve getirmek istiyor:

  1. Daha önce çalıştırdığı takımlarda şampiyonluk yaşamış olması
  2. Scouting (oyuncu izleme, keşfetme) ağının geniş olması
  3. Portekizli olması (Takımdaki 9 oyuncu Portekizli)

"Onu isteyen 3 Premier Lig takımı var"

Brezilya'da yayımlanan "Os Donos Da Bola" programına katılan Brezilyalı uluslararası televizyon uzmanı Neto, Vitor Pereira'yı takımın başına geçirmek isteyen 3 Premier Lig takımı olduğunu söyledi. Ünlü televizyon uzmanı şöyle konuştu: "Sahip olduğum bilgiye göre Pereira, Corinthians'ta kalmayacak. Onu isteyen 3 tane Premier Lig takımı var ve onlardan birinin başına geçecek."

Corinthians'ı uçurdu

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe'nin başına geçen ve 17. hafta itibarıyla görevine son verilen Vitor Pereira, başına geçtiği Brezilya ekibi Corinthians'ı adeta uçurdu. Rakiplerine göre nispeten zayıf bir kadrosu olan Brezilya ekibine Brezilya Kupası'nda final oynattı. Finali de penaltılar sonucu Flamengo'ya kaybetti. Pereira'nın ekibi Brezilya Serie A'da da güçsüz kadrosuna rağmen ilk 4 mücadelesinin içinde yer alıyor. Corinthians şu an bir maç eksiğiyle 57 puanla 5. sırada yer alıyor. 4. sırada yer alan Fluminense ise bir maç fazlasıyla 58 puana sahip.

İlgini Çekebilir
Vitor Pereira'dan itiraf: "12 yıldır çocuklarımı göremiyorum"
Habere Git

"Dua et ki insanları dövmeyi bıraktım."

Corinthians'ın Fluminense'ye 2-0 kaybetmesinin ardından Vitor Pereira basın toplantısı düzenledi. Gazeteci Marco Bello'nun "Corinthians’ta kalmak istiyorsun ama eşin gitmek istiyormuş. Evde kararları eşin mi alıyor? Evde onun sözü mü geçiyor?" sorusuna sinirlenen Vitor Pereira şöyle cevap verdi: Ailen sana eğitim vermemiş, kaba bir adamsın. Sana cevap bile vermeyeceğim. Bu futbolla alakalı bir soru değil. Dua et ki insanları dövmeyi bıraktım."

İlk Fenerbahçe macerası ikincilikle sona erdi

Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin başına ilk kez 2015/2016 sezonunda geçti. Van Persie ve Nani'li kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen sarı lacivertliler ligi Beşiktaş'ın arkasında 2. sırada tamamladı. Fakat Aziz Yıldırım yönetimi yola Portekizli teknik adamla devam etti. Fenerbahçe 2016/2017 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi Eleme Turu maçlarına Pereira yönetiminde çıktı. Fakat Sarı Kanaryalar Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e elendi ve yönetim Pereira'nın görevine son verdi.

Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldi ama

Geçtiğimiz sezon uzun süren teknik direktör arayışının ardından Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın takımın başına geçtiğini duyurdu. Lige fırtına gibi başlayan sarı lacivertliler 6. haftadaki 3-1 kaybedilen Trabzonspor maçının ardından dağılmaya başladı. Alınan kötü sonuçların ardından 17. haftada Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'ye mirası ise Miguel Crespo, Kim Min Jae gibi transferleri oldu.

Corinthians ile sözleşmesi yılbaşında bitiyor

Premier Lig takımı Wolverhampton'un başına geçilen Vitor Pereira'nın Brezilya ekibi Corinthians ile olan sözleşmesi de bitmek üzere. 54 yaşındaki teknik adamın Corinthians ile olan mukavelesi 31 Aralık 2022 itibarıyla sona erecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de istenmeyen adamdı... Corintihans kapısında yatıyor!
Habere Git

Geçen sene de Premier Lig'e gidecekti ama

Vitor Pereira'nın adı geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Premier Lig ekibi Everton ile ciddi bir biçimde anılmıştı. Hatta Portekizli teknik adam İngiliz ekibiyle anlaşmıştı ve takımın başına geçmeye hazırlanıyordu. Fakat Everton taraftarları yönetimin Vitor Pereira kararını protesto etti ve takımın başına Lampard'ın geçmesini istedi. Taraftarlarını karşısına almak istemeyen Everton yönetimi Pereira kararından vazgeçti ve Frank Lampard ile sözleşme imzaladı.

Senin için hazırladığımız haberler