Yapay zekaya özel kriter: O iki takımın maçını yönetmem!

23.12.2022 - 14:01 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 14:10

TFF'nin kulüp başkanlarıyla birlike atanacak hakemleri belirlediği toplantıda Yaşar Kemal Uğurlu'nun Trabzonspor ve Adana Demirspor maçlarına atanmak istemediği ortaya çıktı.

Yapay zekaya özel kriter: O iki takımın maçını yönetmem!

AJANSSPOR HABER

Türk futbolu, kulüp yöneticilerinin bir hakemi istememesi olayına alışkın. Ancak bu sefer işler terse döndü. Süper Lig hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun kendisine Trabzonspor ve Adana Demirspor karşılaşmalarında görev verilmemesini istediği ortaya çıktı.

Başkanlar hakem atamasında

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakem görevlendirmelerinden önce Süper Lig kulübü başkanlarını atamanın nasıl yapıldığını göstermek için Riva'ya çağırdı.

Başkanlara kriterler anlatıldı

Süper Lig başkanlarına yapay zeka tarafından yapılan atamalarda uygulanan kriterler anlatıldı. Hatta başkanlar, yapay zekayı kendileri çalıştırarak maçların hakemini belirledi.

İlgini Çekebilir
Yaşar Kemal Uğurlu için flaş açıklama: "Kırmızı yanlış, penaltıyı atladı"
Habere Git

40'ın üzerinde kriter var

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce yaptığı açıklamada atamalarda 40'ın üzerinde hakem atama kriteri olduğunu açıklamıştı. Bazı kriterler şöyle: Bir hakem atandığı takımın maçını en az 3 hafta yönetemiyor, hakem lisansının bulunduğu kentin takımının maçına atanmıyor. 

Arda Kardeşler Hatayspor maçlarına atanmıyor

Hakem Arda Kardeşler ile ilgili istisnai bir durum söz konusu. Kardeşi Erce Kardeşler'in forma giydiği Hatayspor maçlarına Arda Kardeşler atanmıyor.

Yapay zekada Yaşar Kemal Uğurlu kriteri

Hürriyet gazetesinden Tahir Kum'un haberine göre söz konusu kriterlere Yaşar Kemal Uğurlu'nun istisnai durumu da eklendi. TFF yetkilileri, başkanlara Uğurlu'nun kendi isteğiyle Trabzonspor ve Adana Demirspor maçlarına atanmak istemediğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Hakem Yaşar Kemal Uğurlu Trabzon'a gitti mi? Açıkladı
Habere Git

Adana Demirspor - Trabzonspor maçında ne oldu? 

Trabzonspor'un şampiyon olduğu 2021-22 sezonunda ardı ardına puan kayıpları yaşayan bordo mavililer,  Adana Demirspor'u 34. hafta maçında 3-1 yenerek nefes aldı. Maçın 7. dakikasında Edin Visca'nın yerde kaldığı pozisyonda Yaşar Kemal Uğurlu'nun verdiği penaltı büyük eleştirelere uğradı. Uğurlu, eski hakem Deniz Ateş Bitnel'e yaptığı açıklamada "Edin Visca'nın penaltısında benim baktığım açıdan Simon Deli itti olarak gördüm. Öbür açıdan ben de görsem vermezdim zaten. VAR da müdahale etmedi" demişti. 

Yaşar Kemal Uğurlu'nun bu sezon yönettiği maçlar

23 Nisan 2022'deki bu maçın ardından Uğurlu ne Trabzonspor ne Adana Demirspor karşılaşması yönetti. Uğurlu'nun bu sezon Süper lig'de görev aldığı maçlar ve skorları şöyle:

Fenerbahçe- Ümraniyespor 3-3

Başakşehir -Kayserispor 2-0

Galatasaray - Gaziantep FK 2-1

Giresunspor -Beşiktaş 0-1

Ankaragücü -Hatayspor 4-1

Sivasspor - Ümraniyespor 2-2

Senin için hazırladığımız haberler